4 Mart 2024 Pazartesi

BEYKOZ ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİNDEKİ TAŞ-BETONLU ÇALIŞMAYA VATANDAŞLARDAN İTİRAZ VAR


Beykozlular Beykoz Çayırı Millet Bahçesinin hizmete gireceği günü beklemeye başlarken, proje kapsamında bazı çalışmalara eleştiriler getirmekte.

ERHA Beykoz'a mesaj gönderen vatandaşlar proje kapsamında taşlarla yapılan doğal görüntüyü bozan çalışmalara tepki göstermekte. Beykozlular modern kent mobilyaları ve banklar koymak yerine taş beton blokların konulması hiç de hoş olmadı, yanlışlıktan dönülmeli mesajını verdi.

2021 yılında Millet Bahçesi yapılmak üzere kapatılan Beykoz çayırı için dönemin, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; Beykoz’da doğaya zarar vermeden, betonlaştırmadan projeye başladıklarını 2023 Nisan ayında çayırın milletin hizmetine gireceğini söylemişti.

İstanbul da ismini çayırdan alan birçok çayırdan arta kalan Beykoz çayırı Anadolu Yakası'nda yer alan Beykoz; denize sıfır konumu, tarihi semtleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve kalabalıktan uzak yapısı ile İstanbul'un özel alanlarından biridir. Tarihi dokusu Beykoz ve çevre ilçe sakinlerine eşsiz manzaralar içinde yaşama imkanı tanır.


Tarih boyu bölgede yaşayan insanların doğal bahçesi ola Beykoz çayırı Çevre ve Şehircilik bakanlığınca millet bahçesi yapma iddiası ile kapattırılmış, çocuk parkları sökülmüştü. 3 yıldır çevre sakinlerinin kullanamadığı tarihi Beykoz çayırı aradan geçen 3 yıla rağmen bitirilemediği gibi planlarda ahşap görünen oturma bankları için doğal yapıya taş döşendiği görülmüştür.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum  2022 yılında “Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projemiz 2023  Nisan ayında tamamlanacak.. Beykoz’da doğaya zarar vermeden, betonlaştırmadan projeye başladıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Buradaki yaşamı, anıları, hatıraları canlandıracak ve geleceğimize, çocuklarımıza, Beykozlu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız demişti.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder