6 Mart 2024 Çarşamba

MURAT KURUM BEYKOZ’DA GENÇLER VE KADINLARLA BULUŞTU


AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında 
Beykoz’da gençler ve kadınlarla buluştu. Kadınlar ve gençlere müjdeler veren Murat Kurum Beykoz’a nefes aldıracak yeni ulaşım yatırımlarını anlattı.

31 Mart Seçimlerine yönelik çalışmaları kapsamında Beykoz’a gelen İBB Murat Kurum ilk olarak Beykoz Kahvecisi’ni ziyaret etti.




İBB Adayı Murat Kurum'un Beykoz Kahvecisi ziyaretine, AK Parti Milletvekili Hasan Turan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi ile yönetimleri eşlik etti.

Beykozlu gençler tarafından coşkuyla karşılanan Murat Kurum masaları tek tek dolaşarak gençlerle sohbet etti, istihdamdan eğitime birçok yenilik ve projeyi anlattı.

Murat Kurum: “Gençler İçin İlk Ofisim ve Dene Yap Atölyeleri Kuracağız”

Gençler için kuracakları start up merkezileriyle eğitim ve sermaye desteği vereceklerini söyleyen Murat Kurum: “Gençler ne istiyorlar kendilerini güvenle geleceğe hazırlayacak bir şehir istiyorlar. Gençlere istihdam ve eğitim imkânları sunan “İlk Ofisim” ve yazılımda dünyaya yön verecek “Deney Yap Atölyeleri”ni 39 ilçeye kazandıracağız. Gençler burada kendi işlerini kuracaklar. Yazılım okuyorsunuz, dil ve işletme öğrenmek istiyorsunuz, gerekli eğitimi size biz sağlayacağız. Burada amaç size balık tutmayı öğretmek. Gençlere 10. 000 TL eğitim desteği vereceğiz. Mahallerde spor yapacağınız salonlar, kafeler, kıraathaneler sizlere hizmete verecek, aynı zamanda buralarda kendinizi geliştirebileceksiniz” dedi.




Bakan Kurum sohbetinde güzel bir gelecek için gençlerle birlikte çalışıp şehre birlikte hizmet etmek istediklerini söyledi.

Murat Kurum: “İş Kuran Kadınlara 100 Bin TL Sermaye Desteği Vereceğiz”

Murat Kurum gençlerle buluşmasının ardından Beykoz Belediyesi çatısı altında hizmet veren Beykoz Eğitim ve Sanat Merkezi (BEYSEM)’de eğitim alan kadınlarla bir araya geldi. Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “BEYSEM Buluşmaları”nda Murat Kurum istihdamdan ulaşıma kadınların hayatını kolaylaştıracak projelerini anlattı.



Burada da kendisine AK Parti Milletvekili Hasan Turan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi eşlik etti.

Konuşmasına kadınlara kıymet veren bir gelenekten geldiklerini vurgulayarak başlayan Murat Kurum:

İstanbul’un neresine bakarsanız bakın kadınların eserlerinin görürsünüz. Sizler ailelerimizin evlerimizin yapıtaşlarısınız. Kadınlarımız ve annelerimizle hep birlikte yol yürüyeceğiz. İSMEK kurslarımızı her ilçesine her mahallesine biz getireceğiz. İlk işini kuran kadın girişimcimize 100 bin TL sermaye desteği sunacağız. İhtiyaç sahipleri bütün büyüklerimizin İstanbul kartlarına 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Murat Kurum: “Kavacık Harem Arası 9 Dakikada Olacak

Şehre yönelik ulaşım yatırımlarına da değinen Murat Kurum: “İstanbul'da çalışan bir kadınımızın yılda 288 saatte trafikte heba oluyor ömrümüzden üç yıl gidiyor. Trafik süresini yeni metrolarla, tüneller, otopark sistemleriyle ve daha bir çok ulaşım hamle ile süratle gerçekleştireceğiz. Kadınlarımıza rahat bir nefes aldıracağız. Benim Beykozlu kardeşim buradan Harem'e gitmek istediğinde yapacağımız tünel ile birlikte 9 dakikada Harem'e ulaşacak. Çavuşbaşı-Kavacık arasına da genişleteceğiz”

Kurumdan sonra söz alan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Murat Kurum’un bakanlığı döneminde Beykoz’da imar alanında cumhuriyet tarihinde çözülmemiş sorunların çözüldüğünü söyledi.

BEYSEM’li kadınlar da ziyaretin anısına Murat Kurum’a duvar panosu hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder