19 Mart 2019 Salı

PAŞABAHÇE'DE GELENEKSEL İKİZ TÜRK EVİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ


Paşabahçe Su Nazırı Sokakta bulunan ve uzun yıllar harabe durumda olan İkiz Osmanlı Evleri, uzun uğraşların sonunda Vakıflardan alınan izin ile yeniden yapılmıştı. ERHA BEYKOZ Olarak da
oturduğumuz mahallede yer alan evlerin eski hali ile ilgili birçok kez vatandaşların isteğini haberlere yansıtmış idik. İşte o İkiz Evlerin açılış Töreni gerçekleşen özel bir tören ile yapıldı ve kullanım hakkı da İftah İslami İlimler Akademisine verildi.



Açılış törenine protokole dahil isimlerin yanı sıra mahalle sakinleri de iştirak ederken program Beykoz Belediyesi Başkan Danışmanlarından Zeki Durmuş Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek konuşmasını yaparken, açılışa konu olan evler ile ilgili yaşanılan süreci anlattı.



" Bugün açılışını gerçekleştirilen evler ayakta zor duran, yüzüne bakılamayacak derecede kötü bir konumda idi. Vakıflardan burasını alabilmek için uzun ve meşakkatli bir çalışma yaptık. Sonunda gereken izinleri yaşanılan onca zorluklara karşın aldık ve akabinde Mimara projesi çizdirildi ve ardından tescili ve ihyası gerçekleştirildi. 330 Metrekarelik bir bahçe içinde 96 metrekarelik taban alanında toplam 245 metrekarelik ikiz binalar Geleneksel Osmanlı Mimarisini yansıtacak nitelikte yapıldı.  Şunu da ifade etmek isterim ki keşke burasını daha büyük bir alan olarak yapabilse idik. Ancak mazisi 100 Yıl önceyi bulan bir tarihi binalar olmaları buna engel teşkil etti. Evler tamamlanıncaya değin buraya çok ziyaret yatım, her aşamasında heyecan yaşadım. " 




Başkan Çelikbilek burasının İftah -İslami İlimler Akademisine tahsis edildiği bilgisini iletirken, " Bu özelliği ile de bölge insanına hayırlar getireceği kanaatini taşımaktayım. Hemen yanı başında bulunan Mezarlıkta yatmakta olanlar için de burada okunacak Kuran-I Kerimlerin hediye olması burasını daha da anlamlı kılmakta. Burasının özenle korunacak bir rahmet kapısı olmasını istedik. Burası benim için de gençlik yıllarımda her gün kullandığımı Tepeköy'e çıktığım bir sokakta yer almakta. Kimler oturmuş bilemiyorum ancak Vakıflara geçtikten sonra biz kiralamasını yaptık. İftah Derneği burasını çok hayırlı bir iş için kullanacağından sevabını bizler de almış olacağız " şeklinde konuştu.

Büşra Taşcıoğulları’nın önderliğinde 2011 yılında kurulan İftah İlim ve Kültür Derneği, Allah Teâlâ’nın nasibi doğrultusunda ümmetin kardeşlik bilinci ile bu yolda nefsini ve tercihini bilmesine, Peygamber Efendimize ümmet olmanın verdiği sorumluluk altında hizmet düsturları doğrultusunda ilme talip birer talebe olarak yol almasına ve yol aldıkça bu uğurda hizmet edecek nesiller yetiştirmesine katkı sağlamayı hedeflemekte.

Açılış Programında konuşmada bulunan Büşra Taşçıoğulları, böylesine güzel bir binayı kendilerine tahsis ettiği için Başkan Çelikbilek'e teşekkürlerini ilettikten sonra burada hayırlı bir çalışmada bulunacaklarını ifade etti.

ERHA BEYKOZ HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder