6 Nisan 2021 Salı

BEYKOZ'UN KAN BAĞIŞI REKORU PERŞEMBE GÜNÜ KIRILABİLİR...


Beykoz İlçesinde değişik tarihlerde, değişik mahallelerde, meydanlarında Kızılay'ın düzenlediği Kan Bağışı Kampanyaları ile bu anlamda konuya hassasiyet gösteren bir ilçe konumunda...

Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarının Kızılay ile birlikte yaptıkları kampanyalarda toplanan kan ihtiyaç sahibi vatandaşlara adeta ikinci bir can suyu olmuştu.

İşte bu kampanyalardan birisi Perşembe Günü Anadoluhisarı'nda bulunan Marmara Üniversitesi Yerleşkesinde yapılacak. Beykoz İlçesi Spor Camiasının yakından tanıdığı Doç.Dr. Mehmet Yorulmazlar'ın talebi üzerine Üniversite ile Kızılay'ın ortaklaşa yapacakları kampanyaya spor kulüplerinden büyük destek geldi.

Kampanyanın yapılacağının açıklanması ile birlikte Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ( BİSK ) ile Koordineli bir çalışma yürütülürken, değişik Kulüplerden temsilciler görüntü mesajları ile kampanyaya destek verdiler.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Doç.Dr.Mehmet Yorulmazlar konuya ilişkin ERHA BEYKOZ'a yapmış olduğu açıklamada, tüm Beykozluları kampanyaya davet ederken, " Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz Kan Bağışı Kampanyamıza toplumun her kesiminden destek gelirken bunlar içinde Spor Kulüplerimizi ayrı bir yere koymak isterim. Sağ olsun, var olsunlar Spor Kulüplerimiz en üst düzeyde destek vermekte ve bunu yayınladıkları videolar ile topluma aktarmakta, teşvikçi olmaktalar. Beykoz Kulüpler Birliği Başkanımız Asım Özdemir başta olmak üzer tüm spor kulüp temsilcilerimize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Doç.Dr.Mehmet Yorulmazlar Anadoluhisarı Kampüsündeki Kan Bağışı etkinliğinin sabah saatlerinde başlayıp, son kan bağışı yapılıncaya değin zaman sınırı olmadan devam edeceği bilgisini aktarırken, " Kampanyamıza Marmara üniversitemizden 100 Gönüllü öğrencimiz katkıda bulunacak, anlar dahil okulumuzdan değişik fakültelerden katılımcılar olacak. Tabii ki hafta içi etkinliği de olduğundan çalıştığı için gelemeyenler de olacaktır. Bir diğer Kampanya Anadolu Yakasında Cumartesi günü olacak. Bağıçılar Üsküdar, Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye ve İlçemizde Ortaçeşme Meydanında kurulacak Kan Bağış Çadırlarına gelebilirler. Kan Bağışında bulunacak kişiler kısıtlama gününden muaf tutulacak " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder