6 Nisan 2021 Salı

TALİP ERCAN, " TEŞEKKÜRLER DOSTLAR...BİR YILDA 500 BİN İZLENME ORANI İLE YANIMIZDA OLDUNUZ "


Bilenler bilir biz bu mesleğe, uğraşa sevdiğimiz için giriştik...tamam geçmişimizde genel medyada yapmış olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübeler de ortada idi...

Sahi tecrübe demişken bir hatırlayayım dedim hangi gazetelerde görev yaptık, haberlerimiz çıktı diye...1990'lı yılların başında ilk Haberim İmzam olmadan Günaydın Gazetesinde çıkmıştı...sonrasında Fotospor ile Türkiye'de 2 tam sayfa ile Amatör Maçları yayınladığımız günler başladı...Mustafa Zeki Üstadımızın yönetiminde çok başarılı bir süreç idi. O yılları anımsayanlar hala övgü ile bahseder.

Sonrasında ekip olarak Günaydın Gazetesine geçtik, Hürriyet Gazetesinin o yıllarda çıkardığı Spor adlı Gazetede de haberlerimiz çıkardı. Fanatik Gazetesinde ise Rahmetli Babamın ismi ile çıkardı haberlerim...çünkü başka bir günlük gazetede görev yapmakta idim kendi ismimizle.

Akşam Gazetesi maceramız da oldu...Genel Medyada son olarak Fotomaç Gazetesi ile Köşe Yazarı da olduğum haberleri ile okuyucularımın karşısında olduk. Evlendik, barklandık bir de çalıştığımı işyerinde hafta sonlarımız tatilden çıktığı için mecburen veda ettik. 

O zamana kadar Şişli Gazetesinin kurulması ile yerimizi aldık. Hatta Mustafa Sarıgül'ün seçim dönemini adım, adım takip etmekte idik. İlkses, Dinamo Gazeteleri derken, Anadolu'daki Dostlarımız için Yalova Haber, Adıyaman Söz Gazetelerinde Köşe Yazarı ve Haberlerimiz ile yer aldık.

Bu kez Serpil Yıldız'ın Yiğit ve Yiğit Spor Gazeteleri ile yine Amatörlerin, Amatör branşlarının sesi soluğu olduk...Ankara Merkezli Günlük Siyasi Gazete olan Gündüz Gazetesinin Spor Sayfalarını hazırladık...arada katkı sunduğumuz atladıklarımızı ise saymıyorum...

Ha bu kadar gazetede de olmaz nerede bunların kanıtları derseniz annemizin evindeki 10 kolilik arşivimizi isteyen gelip bulabilir...

Beykoz'un ilk düzenli çıkan Gazetesi olan Zeki Aksu Başkanın Beykoz Haber Gazetesine sağlam bir geçiş yaptık...dönemin tek çıkan gazetesi olarak Beykoz'da büyük bir boşluğu doldurduk. Yüzlerce haber ve binleri geçen fotoğraf karelerimiz gazete sayılarının arşivinde durmakta.

Ardından Beykoz'da hangi gazete çıkmış ise spor haberi olarak destek verdik...Bilgi Beykoz, Bizim Beykoz Haber, Dost Beykoz derken kendi Spor Blogumuzu daha aktif hale getirdiğimizde veda ettik hepsine...sonrasında yeniden Dost Beykoz'a dönüş yaptık.

Aynı anda Blog çalışmamızı Web Haber Sitesi formatına dönüştürdük, yani com, net uzantılı bir site formatına...bu konuda Beykoz Belediyesinde Şöför olan değerli dostum Murat Karataş ısrarcı oldu, Blog ile olmaz aç bir profesyonel site dedi, açtık.

Türkiye çapında en çok tanınan holdinglerden birinden emekli oldum, emeklilik sonrası başladı tama anlamı ile profesyonel gazeteciliğe dönüşümüz.

İlk etapta Haber 1908, sonrasında Beykoz Haber 1908 olarak yayın hayatımıza devam ediyoruz. Erha Beykoz ( Ercan Haber Ajansı ) adı ile markalaşmaya gittik. Şu anda www.beykozhaber1908.net adlı çalışmamız meslekten de berber olduğumuz Abimiz Muammer Ercan'ın yönetiminde, ben ize 2015 yılında blog olarak açıp yedekte tutuğum www.beykozhavadis.net vasıtası ile haberler devam ediyorum.

Beykoz Havadis Sitemizi Pandemi sürecinde yani 1 yıllık süreçte 500 binin üzerinde haberlerimiz takip edilir oldu. Hatta şu an şu dakika itibarı ile de 572 bin 923 izlenme oranımıza ulaştık...aylık 40-50 arasında bir izlenme oranı ile yola devam ediyoruz.

Tabii ki eğer ki maçlar pandemi dolayısı ile iptal olmasa tüm rakamlar iki katını aşacaktı. Futbolsuz geçen günlerde diğer haberlerimizi sizlere aktardık. Beykoz İlçemizde şu bir gerçek ki en çok izlenen site değiliz ancak 1 yıl süreler dikkate alındığında açık ara en fazla haber giren bir siteyiz.

Bu arada haberlerimiz Medya İletişim Sorumluluğunu üstlendiğimiz kurum ve kulüpler bazında diğer gazete ve hatta televizyon ekranlarında çıkmakta. TRT SPOR 2 Kanalında Beykoz Belediyespor Hentbol Takımı maçları sonrasında röportajlarımız yayınlanmaya devam ediyor. Yani Hentbol Takım maçlarını bu sebeple de yaptığımız işle takip ediyoruz.

Bu köşe yazımda biraz özele kaçtık ancak son 1 yılda birçok takipçimiz oldu, Facebook Profilimizde 5000 takipçi ki şu anda da 700 üzerinde onay veremediğimiz talep var, sınır dolduğu için onaylamıyorum. 

Sayfa formatına taşın bunu aşarsın diyenler, önerenler olunca Beykoz Haber 1908 Sayfamız da yayında amam oraya önem veremiyorum. Çünkü vaktim olmuyor, onaylayacağım kişileri ince eleyip sık dokumaya başladım. Çünkü bazı can sıkıcı yorumların, sataşmaların muhatabı olmak istemiyorum, hatta bu sebeple 40 yıllık dostlarım ile yollarımı ayırdım, muhabbeti de kestim.

Diyeceksin ki bunca koşturmanın sana maddi dönüşü hiç mi olmuyor ? yıllarca bir kuruş almadan, kazanmadan hizmet verdim hep cepten gitti...son birkaç senede değişik reklam katkısı olanlar oldu biraz ekipmanları yeniledik, bu işten doğan faturalarımızı ödeyebildik...

Arda Pet Shop Sahibi geçen seçimler önce tanıştığım değerli kardeşim Murat Arda, Bilgi Ağacı Anaokulu ve Beşiktaş Beykoz Futbol Okulu Sahibi Ercan Acar, Ortaçeşme Spor Kulübü Başkanı ve Çoktin Döviz-Altın A.Ş. Firması Sahibi Mazlum Çoktin, Kavacıkspor Kulüp Başkanı ve Candenmir Holding Sahibi Bedri Güntay, Sembolük katkı da benden olsun diyerek katkı sunan Beykoz Kulüpler Birliği Başkanımız Asım Özdemir'e, değişik dönemlerde katkılar yapan değişik spor kulüplerinden isimlere teşekkürlerimi iletmek isterim.

Zor bir Pandemi süreci yaşadık...yukarıda isimlerini saydığım dostlarım o bir ay içinde,  bu iki ay sonra, o 4 ay sonra bir diğeri katkıda bulunup sizlere olan yoğun haber akışımıza destek oldular. Allah sağlıklı günler versin hepsine...

Bu arada Gazete kurmayacağımı bir kez daha ifade etmek isterim...bu yoğunlukta bu işe yoğunlaşamam diyorum...seçim zamanları başta olmak üzere gelen birçok teklifi de geri çevirdiğimi bilen bilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder