15 Ağustos 2021 Pazar

BEYKOZ KIZILAY ŞUBESİ SEL FELAKETİ YAŞAYAN BÖLGEDE ÇALIŞMALAR YAPTI


Batı Karadeniz'de bazı ile ve ilçeleri kapsayan Sel Felaketinin ardından Beykoz ilçemizden kurumsal anlamda yardım çalışması yapıp bölgeye intikal eden kurumlardan birisi de Türk Kızılay'ı Beykoz Şubesi idi. 



Kızılay Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun, Resul Reçber,  Yeşilay Cemiyeti Beykoz Şube Başkanı Dr.Talha Uçar'ın idari koordinatörlüğünde toplanan yardım malzemeleri ile birlikte selden en fazla etkilenen, can kaybının yüksek olduğu Kastamonu'nun Bozkurt İlçesine intikal edildi.





Bozkurt İlçesinde Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen yere getirilen Yardım Malzemelerinin indirilmesi sonrasında ilçede incelemelerde bulunan Beykoz Kızılay Ekibi yapılabilecekler konusunda not aldılar.

Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun Bozkurt ilçesinde sel nedeni ile büyük bir felaketin yaşandığını gözlemlediklerin altını çizerken, " Öncelikle Devletimizin tüm ilgili birimleri bölgede yoğun bir çaba sarf etmekte. Sel nedeni ile tıkanan noktalarda açma çalışmaları devam etmekte. Özellikle ilçe merkezindeki dükkanların çamur ile kaplı olması ve dikkatli bir temizlik çalışmasının yürütüldüğünü gözlemledik. İnşallah dükkanların içinden fazla bir insan zayiatı çıkmaz, bütün korku ve endişe bu yönde. Diyeceğim o ki burada yoğun bir çalışma var ve gerekmediği müddetçe buraya gelinmesin, çünkü araç trafiği ve insan kalabalığı çalışmalara engel olabilmekte. Zaten gerek devlet gerekse de özel kurum ve kuruluşlar fazla miktarda var. Yiyecek konusunda bir sıkıntı yok. Bozkurt'tan Abana'ya kadar olan güzergahta selde sürüklenen araçlar çok...organize sanayi de zarar büyük. Ancak dediğim gibi kafalarda yer edinen tek şey can kaybının dükkanların temizlenmesi sonrasında daha da artma ihtimali. Gerek mahallemizden gerekse de Beykoz'un değişik mahallesinden burada yakını olan, yazları gelen geniş bir kitle de bulunmakta. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...biz de çalışmalara sekte vurmamak için bir süre kalıp bölgeden ayrılıp Beykoz'a dönüş yapmaktayız " diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder