22 Aralık 2021 Çarşamba

A.HİSARI TURİZM KALKINDIRMA DERNEĞİ MUSTAFA BABUZ İLE DEVAM DEDİ


Mevcut Başkan Mustafa Babuz’un güven tazeleyerek yeniden başkan seçildiği, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Aralık pazar günü Güzelcihisar İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 
 

Güzelcihisar İlkokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye; Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Av. Ferda Kazancıbaşı, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Recayi Çelik, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanvekili Şeref Kurtuluş ile Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Üyeleri ile Anadolu Hisarlılar katılım gösterdi.



Olağan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından,Divan Kurulu Başkanlığına Recayi Çelik seçilirken, Divan Katip Üyeliklerine BİSK Başkanvekili Şeref Kurtuluş ile Hacı Taylan seçildiler.

Program Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği’nin yapmış oldukları faaliyetlerin sinevizyon eşliğinde katılımcılara sunulmasıyla başlamış oldu.

Derneğin Olağan Genel Kurulunda gündem maddeleri gereğince Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporunun okunması ile müzakeresi gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Mustafa Babuz’un yapmış olduğu açılış konuşmasıyla program devam etti. Mustafa Babuz öncelikle tüm katılımcıları selamladı. Konuşmasında; “Bugünlere gelmemizde en büyük emeği olan, bizleri kahve köşelerinden kurtarıp, bu güzel sivil toplum faaliyetlerin içerisinde sokan Ferda kazancıbaşı’yı, Onursal Başkanımıza teşekkür ediyor, ellerinden  öpüyorum. 

Mücadelemiz kendi şahsi çıkarlarımız için kesinlikle olmamıştır ve olmayacaktır. Anadoluhisarı gibi 650 yıllık tarihibir geçmişe sahip, örnek bir mahalle kültürünün yaşandığı, Allah’ın bize yaşarken, burada yaşamayı cennet olarak nasip ettiği bir yer. Bu kültürleri koruyamazsak, yaşatamazsak kimler yaşatacak, kimler ileriye götürecek.” diyerek, dernek olarak yapmış oldukları ve de yapacak olacakları çalışmalardan kısaca söz etti.

Bundan yıllar önce, atletizmden, güreşten, futboldan dereceler alan, havada ters parende atan bir Ferda Kazancıbaşı, şu anda 90 yaşına gelmiş ve iki koluna da birileri girerek eğer ayakta duruyorsa bu şartlarda, sizler ile muhattap olabilmek, Alah’ı adına çok büyük bir lütuf bu.

Mustafa başkanın anlattıklarından da yola çıkarak, semte yönelik zarar vereci her türlü giriş ve gelişmelere karşı göğüs gererek, mücadele ederek önlemeye çalıştığını, neler çektiğini hepimiz tanık olduk. Burada şöyle bir sonuç çıkıyor, eğer dernek olmuş olmasaydı,  bu dernek tamamen sahipsiz kalacaktı. Hisarlarlılar, şurada bir avuç insanlar olarak bilmeliyiz ki, ileride semtin kendi sesini duyurabilme imkânı ortadan kalktığı zaman, ne kadar sahipsiz kalacağını tahmin edebilirsiniz. Bu nedenle Derneği önemini bir kat daha ortaya çıkmış olur

Bundan 44 yıl evvel, derneğin ilk kuruluş yılını anlatmak isterdim. Derneğin ilk beşiği, ilk sallandığı yer Anadolu Hisarı Güzelcehisar İlkokuludur. Bu okulda, bu sıralarda derneğin beşiği çok sallandı. Mutlu ama yorucu bir o kadar da başarılı yıllar geçirdik. Oradan biz kalktık Turizm Derneği’nin kuruluşunun ilk adımları, temellerini burada atıldı

Turizm derneğine gelince, her türlü siyasetten uzak, herkesin kendine göre inandığı bir siyasi görüşü vardır ancak herkes siyasi görüşlerini kapının dışında bırakarak, semt sevgisi ve dernek etrafında birleşmesi yönünde gittik. Bu sayede dernek çok büyük başarılara ulaştı ve eski bakanların iltifatlarına mazhar oldu. Bugünlere kadar gelmesinin en büyük sebebi derneğin siyasetten uzak olması sayesindedir. Bundan sonra da derneğin her türlü siyasi amaçlara basamak olarak kullanmak isteyenlere karşı derneğin sizlere emanet olduğunu da ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum

Derneğin eğitimine gelince, tam 8 dönem Dernek Turizm Milli kültür değerlerini, halk oyunları ve turizm alanlarında yazılı sınavlardan da geçirerek ve turizm İl Müdürlüğü ile de bağlantı kurarak, onların hepsinin desteğini alarak, tam 8 dönem eğitim verdi. Bu eğitim sayesinde 3 Bin’e yakın Beykoz sınırları kapsamında gençliği her türlü kötü alışkanlıkların tuzağından uzak olarak,  ailesine, vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak toplumdaki yerlerini aldılar. Bu da derneğin eğitimi ve hizmetleri bakımından burada ifade etmek istiyorum.

Turizmi halen ve şu anda dahi, bölgenin doğal tarihi ve kültürel değerlerinin tahrip olmasına rağmen, şu anda dahil turizm şansı vardır. Derneğin yaşatılabilmesi sizlerin ellerindedir. Şu anda ben bu yükü üstlenmiş olan Mustafa başkan ve arkadaşlarına kendi adıma da teşekkürlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum.

Programın devamında Dernek Başkanı Mustafa Babuz, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kır’ı da unutmadıklarını, dernek olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek  ailesini sahneye davet ederek, Hilal Kır’a rahmet dileyerek, dernek adına başarılı çalışmalarından dolayı Kır’ın teşekkür belgesini kızına takdim etti.

Yönetim ve Denetim Kurullarının İbrası gerçekleştirildikten sonra tek listeyle seçime gidilen kongrede mevcut başkan Mustafa Babuz güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Dilek ve öneriler alındığı kongrede Başkan Babuz sahneye davet edildi.

Yeniden başkan seçilen Babuz, ekibiyle birlikte daha çok çalışarak daha güzel yerlere varılabileceğini ve bu doğrultuda yapılması gereken her şeyi yapacaklarını belirterek,  Anadolu Hisarı’na her zaman olduğu gibi her daim sahip çıkacaklarını da ifade ederek, genel kurula katılan tüm üyeleri sahneye davet etti ve ardından fotoğraf çekildiler.

Yönetim Kurulu Asil:

Mustafa Babuz, Gülişan Özdemir, Hüseyin Durmuş, Barkın Kotil, Hamdullah Kazan, Feride Gündüz, Zeynep Dilek Denizsel.

Denetleme Kurulu Asil:

Uğur Ayhan, Mustafa Zodamalı, Aycan Azaklı.

Disiplin Kurulu Asil:

 Orhan Taga, Bahadır Denizsel, Can Erdin.

KAYNAK / ÖZGÜN HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder