3 Mart 2022 Perşembe

AK PARTİ BEYKOZ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İL BAŞKANININ KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ


AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclisi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nın Yerel Yönetimler Danışma Meclisi, teşkilat mensuplarının doldurduğu salonda şölen havasında geçti. Toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin yanı sıra, İl Başkan Yardımcıları İsmet Öztürk, Maliki Ejder Batur, Gıyaseddin Gergin ve Ahmet Kaan, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile üç kademe teşkilat mensupları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle teşkilat üyeleri katıldı.



Toplantının Divan Kurulu Başkanlığını Yerel Yönetimler Birim Başkanı Murat Yumurtacı yaptı. Danışma Meclisi'nin Divan Üyeliğini ise Kadın Kolları Yerel Yönetimler Birim Başkanı Şengül Kayacı, Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ömer Sait Korkmaz, Meclis Üyesi Nazım Keskin ve Riva Mahalle Başkanı Murat Taşçı oluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, açılış konuşması gerçekleştirerek partililere hitap etti.  

İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, sözlerine başlamadan önce Beykoz Teşkilatı’nın yapmış olduğu tüm etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye teşekkürlerini iletti.



“NETİCESİNİ SAHADA GÖRÜYORUZ”

Beykoz Teşkilatı ile ilgili söyleyeceği iki şeyin olduğunu belirten Dilmaç, “Beykoz Teşkilatı denilince akla ne gelir? Beykoz Teşkilatı’nın özelliği nedir? Bizim özelliğimiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu teşkilatın tüm kademelerinde görev yapan kadın kolları, gençlik kolları, belediyemiz ve mahallelerimiz ile birlikte abi kardeş hukuku içerisinde partiyi temsil etmeye çalışıyoruz. Neticesini de sahada görüyoruz. Bu kadro, bugün bunun bir örneğidir.” dedi.

YÜCEL ÇELİKBİLEK RAHMETLE ANILDI

AK Parti Teşkilatı’nın Beykoz’da bugüne kadar dört seçim kazandığını ifade eden Dilmaç, önceki dönem Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i anarak rahmet diledi ve Muharrem Ergül’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

BEYKOZ TEŞKİLATI YÜZDE 61 SÖZÜNÜ VERDİ

Osman Nuri Kabaktepe’ye hitaben Beykoz’da yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak en yüksek oy aldıklarını söyleyen Dilmaç, “Sizin belirlemiş olduğunuz yüzde 61 oy hedefi bize çok uzak değil. Siz bizim arkamızda durduğunuz sürece, bizimle olduğunuz müddetçe biz bu teşkilatla bunu başaracağımıza inanıyorum.” diyerek Beykoz Teşkilatı’ndan yüzde 61 oy hedefinin sözünü aldı.

Konuşmaların ardından, İl Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın üç yıllık belediye çalışmalarını anlatan slayt sunumu ile devam etti.



“MÜLKİYET SORUNU YÜZDE 90 ÇÖZÜLDÜ”

Beykoz’un geçmişteki imar ve mülkiyet sorununa değinen Belediye Başkanı Murat Aydın, “Başta Beykoz’un en önemli sorunu imar ve mülkiyetti. O mülkiyet sorununun normal koşullarda çözülmesi mümkün değildi. Ne bir belediye başkanının, ne bir büyükşehir belediye başkanının, ne bir başbakanın tek başına halledebileceği bir mesele değildi. Beykoz’da, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Yücel Çelikbilek ve diğer bu sorunlarla yüz yüze olan, inanmış AK Partililerin büyük mücadelesi sonucunda inanılmaz bir iş başarıldı. Mülkiyet sorunu yüzde 90 çözüldü. O çok büyük bir mesele, anca Beykoz’da yaşayan bilir, hisseder. Yücel Çelikbilek Başkanımız, böylesine önemli bir işi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemdeki desteğiyle, kök tapuda hukuki problemi olmayan yerlerin tamamının sorununu çözdü. Teşkilatımızın bunu bilmesi lazım. Sahada ‘Yapılmadı, edilmedi’ gibi moral bozucu şeyler söyleniyor. Onlardan sebep, geçmişte bunların yapıldığını bileceğiz.” dedi.

“İKİ YILDA 15 YILIMIZI TAMAMLARIZ”

Üç yıllık sürede tamamlanan işler ve projeler hakkında bilgiler veren Murat Aydın, “Biz 5 yılda 15 yıllık hizmet üreteceğiz diye bir vaatte bulunmuştuk. Üç yılda 15 yıllık değil ama en az 10 yıllık hizmet gerçekleştirdik. Beykoz’da kalan iki yılda 15 yılımızı tamamlarız diye inanıyoruz. O doğrultuda çalışıyoruz. Zaten sokaklarda dolaşırken bu hissediliyor. Beykoz’da cıvıl cıvıl bir yaşam var.” dedi.

“BEYKOZ GERÇEKTEN ÇOK HAREKETLENDİ”

Aydın, “Sokaklarda dolaşırken hemşehrilerimiz ‘Başkanım AVM istiyoruz’ derlerdi. Biz de dedik ki, AVM yapmayacağız ama o ticaretin yoğunlaştığı, yeme içme mekânlarının olduğu sokak AVM’si gibi çalışmalarımız olacak. Burada 24 saat yaşam olacak. Onunla ilgili adımlarımız olacak dedik. İşte sahilimiz. Sahildeki yaşam neredeyse 24 saate ulaştı. Beykoz gerçekten çok renklendi, hareketlendi.” ifadelerini kullandı.

“NÜFUSUN YÜZDE 60’ININ İMAR PROBLEMİ İBB’YE AİT”

Kürsüden İBB’ye seslenen Murat Aydın, “Beykoz’un imarı ne olacak diyor. İktidara gelmiş. İBB’de iktidar olmuş. Beykoz’da Öngürünüm ve Gerigörünüm Etkilenme Planları, nüfusun yüzde 60’ının yaşadığı yerdeki imar problemini çözmek CHP’li ve İYİ Partili İBB’ye ait. Depremle ilgili problemleri çözmek onlara ait. Alt yapı ile ilgili problemleri çözmek onlara ait. Türkiye’yi mi yönetecekler? Türkiye’nin bu yürütüşte öncülüğünü mü yapabilecekler?” dedi.

“CHP PLANLARA İTİRAZ ETTİRİP MAHKEMEYE VERİYOR”

Beykoz’un imar planlarına yapılan itirazlar hakkında konuşan Aydın “Hadi gelin imarı yapalım diyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızı ilgilendiren yüzde 40’lık alanda ne yapıyorlar? Tamam diyorlar ama CHP İstanbul İl Teşkilatı bir komisyon kurmuş. Beykoz dışından iki tane İBB Meclis Üyesine planlara itiraz ettirip, mahkemeye veriyorlar. Planlar iptal olsun diye. Siz bu imarı yapmakla yükümlüsünüz. Halk size bu yetkiyi verdi. Niye anlamıyorsunuz? İmar diyorlar ama bunların duruşu böyle. İşte yetkiyi verdi millet sana niye çözmüyorsun? Beykoz’da yüzde 60’lık kesimde yetki onlarda. Biz de olanı biz çözüyoruz, Bakanlığımızla beraber yürüyoruz. Tavırları her konuda hemen hemen böyle.”

“200 METRELİK KALDIRIM YAPAMIYOR”

Kavacık’taki kaldırım çalışmalarına değinen Murat Aydın, “Rüzgarlıbahçe ve Kavacık’taki bölge düzgün hale gelsin diye bir çalışma başlattık. İzinlerin İBB’den çıkması gerekiyor. Bundan 7-8 ay önce dediler ki ‘Siz yapmayın biz yapalım’, en sonunda mutabık kaldık. Yarısından fazlasını bizim yapmamıza müsaade ettiler. Kalanını da onlar yapacaklar. Hala yolun başındalar. 200 metrelik kaldırım yapamıyor. Biz bitirdik.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ 2023’DE BUNLARA TESLİM ETMEMEK GEREKİYOR”

Başkan Murat Aydın konuşmasına, “Bu insanlar Amerikan emperyalizmine, Rus emperyalizmine, diğer emperyalizmin temsilcilerine karşı Türkiye’yi ayakta tutacaklar? Mümkün mü? Türkiye’yi 2023’de bunlara teslim etmemek gerekiyor. Biz Beykoz olarak yerel anlamda hiçbir mazeretin olmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.” diye devam etti.



“HODRİ MEYDAN”

Beykoz Belediyesi’nin, metro yatırımları hariç üç yılda sıfırdan başlayıp bitirmiş olduğu hizmetlerin İBB’den daha fazla olduğunu belirten Murat Aydın, “Hodri medyan” diyerek İBB’ye şöyle seslendi:

“İBB’nin bütçesi bizim en az yüz katımız. Beklediklerinden daha fazlasını hükümetimiz gönderiyor. Daha fazlası da geliyor. Ey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticileri, iddia ediyoruz ki sizin yüzde 1’inizden daha az bir bütçeye sahip olan Beykoz Belediyesi’nin gençlere, kadınlara ve eğitime yönelik, fen işleri ve imar konuları ile çevre ve tarımla ilgili konularda yapmış olduğu yatırımlar, ulaşım yatırımları kısmı hariç, İBB’nin metro kısımları hariç kalan yatırımlarınızdan daha fazla. Hodri meydan. Açık bir şekilde söylüyorum. Yaptıklarını söylesinler, koysunlar ortaya. Öyle bir dertleri de yok. Onu da ifade edeyim. Siz de o farkı hissediyorsunuz zaten.”

“CUMHURBAŞKANIMIZA BEYKOZ’DAN YÜZDE 61 OY ALACAĞIZ”

“Biz, hep birlikte 2023’de gerçekten yüzde 61’i alabiliriz. Şuan anketlerde ortaya çıkan tablo ve kararsızları da aldığımız zaman yüzde 61’i de geçiyoruz. 2023’de Sayın Cumhurbaşkanımıza Beykoz’dan yüzde 61 oy alabilir miyiz? Allah’ın izniyle, sizlerin desteği ve gayretiyle alacağız. Yeter ki biz kucaklaşalım. Derdimiz kubbede hoş bir sada bırakabilmek. Mesele iyilikle anılabilmek. Derdimiz iyi bir komşuydu dedirtebilmek. Allah razı olsun ondan dedirtebilmek. Derdimiz bu. Ve neslimizin gelecekte bize dua etmesini arzu ediyor muyuz? Ediyoruz. Bunun en önemli şartı ne biliyor musunuz? Neslimizin değerlerine bağlı olarak yaşıyor olması. Yani ay yıldızlı bayrağın bu güzel ülkenin üzerinde gök kubbenin altında dağlanıyor olması. O bayrak dağlanıyorsa değerlerimiz bu topraklarda yaşıyordur. Ve işte o bayrak dalgalansın mı? Dalgalanmasın mı? O noktaya geldik. 2023 onunla alakalı.”

“DÜNYADA TÜRKİYE’YE ÖZEL BİR MÜCADELE VAR”

Dünyadaki sorunlara değinen Murat Aydın, “Son bir haftadır yaşadığımız süreç,  güvenlik meselesinin ne anlama geldiğini hepimize hissettiriyor. Hem teşkilat mensubu olarak bizlere hissediyor. Hem de ülke insanına hissettiriyor. Eğer güçlü olmazsanız, İHA’larınızı yapamazsanız, silahlarınızı üretemezseniz, dik duruşunuz, mücadeleniz ve birlik beraberliğiniz olamazsa ayakta kalamayacağımız gün gibi aşikâr ortada. Bak Ukrayna’nın haline. Yarın buraya da dayanır. Ama biz güçlü olursak kesinlikle ayakta kalırız. Salgın ile ilgili bir olağan üstlük yaşadık, yaşıyoruz. Artı olarak, dünyada Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşundan sebep Türkiye’ye özel sürdürülen tabiri caizse bir savaş, bir mücadele var.” diye konuştu.

“ASLA BİZİMLE KIYASLANAMAZLAR”

Danışma Meclisi’nde konuşan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya platformu Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda, “Teşkilatımızın kıymetli mensupları ile Beykoz Danışma Meclisi'ni gerçekleştirdik. Omuz omuza yürüyen bir teşkilatın enerjisiyle; 2023'e canla, başla, aşkla! İki takımın karşılaşması ve kıyaslanabilmesi için aynı ligde, benzer seviyelerde olması gerekir. AK Parti belediyeciliği Şampiyonlar Ligi düzeyindeyken CHP’nin hayalleri bile o seviyede değil. Asla bizimle kıyaslanamazlar.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder