1 Mart 2022 Salı

BEYKOZ’DA ÜNİVERSİTE ADAYLARI SİMÜLASYON TYT’DE TER DÖKTÜ


Beykoz’da üniversite adayları Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanını erken yaşadı. ÖSYM kurallarına uygun olarak okul ortamında yapılan, üst aramadan, salon düzenine gerçeğini aratmayan simülasyon sınavda adaylar en iyi sonuç için ter döktü. 

Beykoz Belediyesi tarafından, iyi bir gelecek hedefleyen üniversite adaylarını psikolojik olarak sınava hazırlamak, öğrencilerin zaman ve stres yönetimini öğrenmeleri ile kaygılarını yenmelerini sağlamak amacıyla yapılan TYT simülasyon sınavına 364 öğrenci katıldı.   

Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Lisesi’nde yapılan sınavda öğrenciler, TYT sınavlarında olduğu gibi yaklaşık yarım saat önceden üst araması yapılarak, kimlik ve sınav giriş belgeleri tek tek kontrol edilerek içeri alındı.

Adayların cep telefonu ve elektronik cihazlarla binaya girişine izin verilmedi.

Covid Tedbirleri Alındı  

Tüm covid tedbirlerinin alındığı binada, görevliler tarafından adaylara maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyen öğrenciler kendi maske ve siperlikleriyle binaya giriş yaptı.

Güvenlik görevlileri sınav düzeni için okulda hazır bulundu.

Sosyal mesafeye göre sınıflarda yerlerini alan öğrencilere salon görevlileri tarafından sınav kuralları hatırlatıldı.

Saat 10:15’te zilin çalmasıyla zamana karşı yarış başladı.

TYT’de adaylara ÖSYM’nin soru kitapçığına uygun olarak, 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi ve 165 dakika süre verildi.  

LGS simülasyon sınavına katılan öğrenciler de 155 dakikada toplam 90 soru yanıtladı.

Öğrenciler sınıflarda ter dökerken aileler de bahçede bekledi.

Gerçek Sınav Deneyimi Yaşadılar

Simülasyon sıvalara, Beykoz Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (BEYSEM)’de üniversite ve liseye hazırlık kurslarına devam eden öğrenciler katıldı.

18 Haziran 2022 tarihinde yapılacak TYT ve 5 Haziran 2022’da düzenlenecek LGS öncesinde öğrencilere gerçek bir deneyim yaşatan sınavlar da katılımcılar, heyecanlarını yenmenin yanı sıra bilgilerini ölçme imkânı da buldu.  

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın 2. oturumu olan Alan Yeterlik Testi (AYT) simülasyonu ise 27 Şubat 2022 Pazar günü yapılacak.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder