1 Ağustos 2022 Pazartesi

2022 YILI KELLE İBRAHİM TURNUVASI İÇİN GERİYE SAYIM BAŞLADI

 
Beykoz İlçesinin en köklü futbol turnuvalarından olan ve son 10 yıldır Masterler-Veteranlar düzeyinde gerçekleşen Kelle İbrahim Turnuvasında 2022 Yılı statüsü kamuoyu ile paylaşıldı. 

Organizasyon Komitesinin toplantısı sonrasında geçmiş turnuvalarda uygulanan statüler üzerinde bir kez daha gözden geçirme yapılırken belirlenen 2022 Yılı Turnuva statüsü katılımcı kulüpler için son halini aldıktan sonra paylaşımı yapıldı.

2022 Yılı Turnuvası için her türlü bilgiler ise Organizasyon Komitesinden Kamil Çolak'ın 0545.904.53.53 ve Hakkı Baş'ın 0537.547.00.16 Telefon Numaralarından edinilebilir.

İşte Turnuvaya katılmak isteyen kulüpleri ilgilendiren statünün madde madde aktarımı ; 



BEYKOZ AMATÖR KULUPLERİNİ DESTEKLEME DERNEĞİ

                       10.GELENEKSEL KELLE İBRAHİM

                            MASTERLER VETERANLAR FUTBOL LİĞİ TURNUVASI

             2022 STATÜ

Geleneksel 10. Kelle İbrahim Veteranlar Futbol Ligi Turnuvasına son katılım tarihi 18.Ağustos  2022’dir. Başlama tarihi 20.Ağustos 2022’dir. ve turnuva tek devreli lig usulüne göre KATILIM BEDELİ ALINMADAN oynanacaktır.

1.Müsabakalarda galibiyete üç (3) beraberliğe bir (1) yenilgiye sıfır (0) puan verilecektir. Takımlar arasında puan eşitliği durumunda Futbol Federasyonu Genelgesi Uygulanır.

2.Veteranlar Futbol Ligine katılmak isteyen takımlar 20 Ağustos  2022 günü saat 17:00 kadar en fazla 40 (kırk)kişilik isim listesi, antrenör,(mecburi değil),takım sorumlusu ile birlikte kimlik fotokopileri bir adet vesikalık resim ve sağlık taahhütnamesini  TERTİP KOMİTESİNE verme zorundadır.

3.Turnuvaya katılacak olan takımlar Kulüpler Birliğinin veya Tertip Komitesinin onaylayacağı takım isim listesi lisans yerine geçecektir. Ayrıca takım yetkilileri tertip komitesi taahhütnamesini imzalamak zorundadır. Verilen takım listeleri tüm takımlara ibraz edilecektir.

4.A.)Turnuvaya  katılan takımlar her maç için takım başı 600 (Altıyüz)Tl halı saha ücretini maç başlamadan önce esame listesi ile birlikte saha komiserine vermek zorundadır.

B.)Turnuvaya katılmak isteyen takımlar 20 Ağustos 2022 günü saat 17:00 kadar 9.Geleneksel Kelle İbrahim Futbol Turnuvasına katılım depozitosu  olarak 750 TL (Yedi yüz elli Lirası )makbuz karşılığı ödeme yapacaktır. Depozito maça çıkmayan takımdan maç bedeli olarak tahsil edilecektir. Tüm maçlara katılım sağlayan takımlara turnuva sonunda DEPOZİTOLARI İADE EDİLECEKTİR. Ücretini yatırmayanlar kura çekimine dahil edilmeyecektir.

5.Turnuvaya katılan takımların 40 kişilik takım listesi onaylandıktan sonra herhangi bir değişiklik ve turnuva boyunca transfer yapamazlar. Müsabakalarda liste harici bir oyuncu oynatıldığı tespit edilirse oynatan takım hükmen yenik sayılır tekrarında oynatan takım ihraç edilir.

6.Turnuvada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığ’ının uyguladığı Pandemi kuralları uygulanacaktır.

7.Turnuvada saha içine sadece takım antrenörü veya takım sorumlusu girebilir. Yedek oyuncular ve diğer takım sorumluları saha içine giremez. Ayrıca maçlarda saha içine girecek yetkiye Tertip Komitesi üyesi, sağlıkçı, masör ve basındır.

8.Müsabaka öncesinde her takım esame listesine en fazla 40 (kırk) oyuncu yazabilir. Müsabakalar biri kaleci 8 artı 1 = 9(dokuz) oyuncuyla oynanacaktır. Eğer takımlardan birinin esame listesinde 6’dan az oyuncu yazılmışsa maç başlatılmaz ve hükmen yenik sayılır, her iki takımında esame listesinde 6 ‘dan az kişi yazılışsa maç başlatılmaz ve iki takımda hükmen yenik sayılır.

9.Bu turnuvada yaş sınırı uygulanacaktır. Yaş sınırı alt limiti 1983 doğumlulardan (40 yaş ve üzeri) başlayacak ve üzeri kabul edilecektir. 40 (kırk) kişilik takım listesinde Kontenjan olarak 1(bir) Kaleci en küçük 1991 doğumlu sadece kalede oynar ve komiteye verilen takım listesinde kaleci olarak belirtilir ve yine 40 (kırk) kişilik takım  listesinde Kontenjan olarak sadece 1( bir)  1984 veya 1985 doğumlu futbolcu bulundurabilecektir. Sahada sadece kaleci hariç bir kontenjan sporcu oynar. Kontenjan sporcular kendi aralarında oyuncu değişikliği yapabilir. Kaleciyi futbolcu olarak oynatan takım hükmen yenik sayılacaktır.

10.Turnuva müsabakalarında her takım en fazla 6(altı) oyuncu artı 1(bir) kaleci olmak üzere toplam 7 (yedi) oyumcu değiştirebilir. Değiştirilen oyunca tekrar müsabakaya giremez aksi durumda hükmen yenik sayılır.

11.Takımların esame listesini takımdan sorumlu yetkili kişi veya takım kaptanı tarafından imzalanarak maç başlama saatinden en geç 15 (on beş) dakika önce tertip komitesine teslim etmek zorundadır.

12.Turnuvada forma numarası serbesttir. Forma renkleri aynı ise kura ile yelek giydirilecektir.

13.Grup Müsabakaları 25’er dakikadan 2 (iki) devre oynanır. Fakat çeyrek final, yarı final, ve final maçları 30’ar dakikadan 2(iki) devre şeklinde oynanır. Müsabakalarda 5(beş )dakika devre arası verilir. Hakem kayıp süreyi devre sonlarına ekler.

14.Müsabaka saatinde maç oynamaya hazır olmayan takımlar en fazla 15(on beş) dakika beklenir, bu süre zarfında hazır olmayan takım hükmen yenik sayılır.

15.Takımlar en az  6 (altı) oyuncu ile maça başlar. Müsabaka anında bir takım 5 (beş) oyuncuya düştüğünde maç hakem tarafından tatil edilir ve 5 (beş)oyuncuya düşen takım hükmen yenik sayılır.

16.Turnuvaya katılan takım sayısına göre gruplar oluşturulur. İlk dört sırayı alan takımlar çapraz eşleşir.5.6.7,8 sıradaki takımlarda ayrı bir grup çapraz eşleşme oluşturularak ‘Istanbullu Kardesler Makine ’ kupası için turnuvaya devam ederler

17.Müsabakalarda Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı Uygulanacaktır. Kart ve disiplinsiz davranışlar ile ilgili cezalar Tertip Komitesi tarafından karara bağlanacak ve takımlara tebliğ edilecektir.

18.Turnuva kura çekimi 18.Agustos  2022 TARİHİNDE SAAT 20.00 Gümüşsuyu Spor Kulübü  Tesislerinde gerçekleştirilecektir. Yerel Basın Sitesinde İlan Edilecektir.

19.Bu statüde belirtilmeyen konularda TFF’nin futbol müsabakaları talimatları gereği, TFF’nın 2022-2023 sezonunda amatör liglerde uygulanacak esaslar kitabı müsabaka talimatları uygulanacaktır.

20.Turnuva müsabakaları hafta sonu ve içi Gümüşsuyu Spor Kulübü Sahasında Oynanacaktır. Tertip Komitesi gerekli gördüğü durumlarda maçların sahası yeri ve saatini değiştirebilir.

21.Turnuvada görev alacak hakemler faal veya faal olmayan hakemler tarafından yönetilecektir.

22.Turnuvanın ödül töreni turnuvanın final maçının bitiminde aynı sahada gerçekleştirilecektir.

23.Turnuvanın 1 .ve 2 .leri ile  en centilmen takıma kupa ve finalin en iyi oyuncusuna şilt verilecektir.

24.İş bu statü 24maddeden oluşturularak Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği  arafından yayınlanmış ve imza altına alan takımlar tarafından tamamı okunmak sureti ile kabul edilmiş sayılırlar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder