2 Ağustos 2022 Salı

ZEKİ AKSU, " ATATÜRK KUPASI ANITI İLÇENİN HER MAHALLESİNE YAPILMALI "


Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, geçen sene Riva Meydanına yapılan " Atatürk Kupası Anıtı " hakkında ilk kez konuşurken kendi açısından farklı öneri ve istekleri de Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'dan talep etti...

Başkan Zeki Aksu'nun Kulüp Sosyal Medya Platformlarında yapmış olduğu paylaşımı aynen yayınlıyoruz...


BEYKOZ 1908 VE ATATÜRK KUPASI

ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM
1908’de kurulan Beykoz Spor Kulübü olarak, 1957’de kulübümüzün kazandığı 200 kilo ağırlığında 1.71 santim uzunluğundaki Atatürk Kupası’nı Beykoz Stadı’nda bulunan Yönetim Kurulu ofisinde tarihimizde silinmez bir hatıra olarak muhafaza ediyoruz.
Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın'ın Riva Merkez'de yaptırdığı Beykoz Spor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulunun davet edilmediği 2020 Temmuz ayında sessiz sedasız açmış bulunduğu kupa anıtı için bugüne kadar hiçbir yorumda ve açıklamada bulunmadım.
Sayın Murat Aydın'ın Atatürk Kupası anıtına göstermiş olduğu hassasiyeti için gecikmiş olsa da camiamız adına teşekkür ediyorum.
Şahsi kanaatim Atatürk Kupası anıtımızın ilçemizin her mahallesinin meydanına yapılmasıdır. Başta Beykoz Belediyesi’nin önünde bulunan meydana yapılması ve o meydana "Beykoz Atatürk Kupası Meydanı" adının verilerek açılışının kulübümüzün kuruluş tarihi olan 28 Eylül'de yapılmasıdır. Ayrıca Beykoz merkezde, Beykoz Stadı’nın girişine de yapılmasıdır.
Bu talebimin gerçekleşmesini belki ben görürüm veya göremem, ömrünün 25 yılını Beykoz Spor Kulübü’ne veren bir başkan olarak vasiyetim olsun elbet bir gün Beykoz'u yönetecek bir Belediye Başkanı tarafından yapılacağına inancım tamdır.
Asırlık bir çınar olan bir asrı on beş yıl önce deviren bu tarihi kulüp Türk spor tarihinde de çok önemli bir değere sahip olduğu herkesin malumudur.
Beykozlular yarınlara bakışta artık umutsuzluk istemiyor. Beykoz'un berraklığında, birlik beraberlik içinde kabus dolu günlerin hoyratça estiği bu günler yerine eski günlerde olduğu gibi sevdalı şarkılar söylemek istiyor.
1908 yılında kurulan asırlık camia, şimdi uzun bir sükunun sessizliğinde, kalbi kırık Beykoz sahillerinde, hasret ve özlem içinde dalgalarla coşacak o eski günlerine ve kulüp binasına kavuşmayı bekliyor.
TARİHİ İHYA BEYKOZ'A VEFA diyen ve bu düsturu şiar eden Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın'dan beklentimiz tarihimizi ihya etmesi ve kulübümüze vefa göstermesidir.
Bu inançla 1946 yılından bu yana kullandığımız anamızın ak sütü gibi helalimiz olan kulüp binamızın kulübümüze bir an önce tahsisi için gerekli adımları atmasını öncelikle Sayın Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’dan talep ediyor ve bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder