2 Ağustos 2022 Salı

BEYKOZLU ANTRENÖR İRFAN AVŞAR, İSTANBUL BAROSU KADIN FUTBOL TAKIMI İLE TARİH YAZDI


Beykoz İlçesi Futbol camiasının tanınan ve sevilen simalarından olan İrfan Avşar son birkaç ayda farklı kulvarda yaptığı çalışmalar ile gündeme gelse de nedense hak ettiği ilgiyi ne yazık ki bulamadı...

İlçe sporunda ön planda olan isimlerin birkaç kutlama mesajı dışında ne bir tebrik ne de ilgi görememekten son derece üzgün oldu İrfan Hoca.

Uzun yıllar öncesine dayanan tanışıklığımızda her sene üstüne koyan bir futbol sevdalısı yüreği seyretmek gerçekten de güzeldi. Değişik takımlarda görev yapan İrfan Avşar Hoca'yı sosyal medya hesaplarından yaptığı ilginç bir görev paylaşımı ile takipte olsam da maçlarına gelmek gösterdiği aşamaya şahitlik edememek bizi üzse de tebriklerimizi ilettik, zaman konusundaki sıkıntılarımız beyan ettik.




İstanbul Barosu değişik dönemlerde erkek futbol takımı ile turnuvalarda yerini almakta iken 2022 yılında yepyeni bir proje ile Kadın Futbol Takımını da kurmaya karar verdiğinde Beykozlu Antrenörlerden İrfan Avşar Hoca da karar kılınması büyük bir sürpriz olmuştu. 

Avukatlık mesleği ile iştigal eden Kadınların futbol sahasında neler yapabilecekleri tam anlamı ile kapalı bir kutu idi. Beykoz'da efendi kişiliği ve mesleğine olan saygısı, insani ilişkilerdeki pozitif duruşu ile dikkatleri çeken ve bilinen İrfan Avşar ilk antrenmanına çıktığından beri takımı ile özdeşleşti. Tabiri caizse 40 yıldır aynı takımda görev yaparcasına bir sinerji yakalandı takımda. Ve sonrasında spor kamuoyuna yansıyan başarılar ile Avukatlar arasında gurur duyulan bir sosyal sorumluluk projesinin başarıya ulaşmasının gururu yaşandı hep...en üst düzeyde kabul gören İrfan Avşar Hoca belki Beykozlu dostlarından gelecek tebriklerin az olması ile üzüldü, kırıldı, mahzunlaştı ancak İstanbul Barosu Camiasında tanınan takdir edilen bir sima olmasını da başardı.




Dilerseniz İstanbul Barosu Kadın Futbol Takımının kuruluş hikayesini gönderdikleri metin ile sizlere aktaralım...


İSTANBUL BAROSU KADIN FUTBOL TAKIMI

2022 Mart ayında kurulan İstanbul Barosu Kadın Futbol Takımı kısa bir süre içerisinde yapılan çalışmaların karşılığını  ilki Beyoğlu Sütlüce Stadında 8.Geleneksel Kızlar Sahada turnuvasında 16 Takım arasında 3.lük kupasını alarak ;devamında bir ay sonra 2.Turnuva olan Kadıköy  Belediyesi Kalamış tesislerinde gerçekleşen Weuros Mini Cup turnuvasında Namağlup şampiyon takım olarak Kadın futbol Dünyasında Bir anda dikkatleri üzerine topladı.

Takımdaki tüm oyuncuların Avukat olması Bu sporda hızlı ,gelişimin ,çalışarak nerelere geldiğinin de güzel bir örneği oldu. Bu takımı bu kadar kısa sürede bu seviyeye gelmesinde çok önemli payı olan Beykoz İlçesi olarak Antrenör Teknik adamı İrfan Avşar’ın haklı onuru ve gururunu paylaşmaktayız .




İrfan Avşar  Hoca ,kendisini takıma  tavsiye eden Futbol takımının kurucu kadrosunda görev alan Av.Gülsüm Temelli Özel ve Hukukçu kimliğinin yanında Haydarpaşa Tek.Lisesi matematik öğretmeni Ferhat Özel'e,İstanbul Barosu Başkanı Sayın Mehmet Durakoğlu ve  Av.Elif Görgülü  başta olmak üzere yönetim kuruluna, İstanbul Barosu Spor ve spor hukuku komisyon başkanı Av.Tutku Dinçer ‘e çok teşekkür etmektedir .

Ülke olarak hepimizin bilmesi gereken Kadınlarımız   Bizim geleceğimizdir diyen İrfan Avşar kadın futboluna desteğin  de  sürmesini arzu ettiğini beraberinde temenni etti.

TALİP ERCAN / ÖZEL HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder