15 Eylül 2022 Perşembe

GÜMÜŞSUYUSPOR GELECEĞE ODAKLANDI


Beykoz İlçesini Amatör Spor Kulüplerinden olan Gümüşsuyuspor'da ne stres var ne de endişe!

Yeşil-Beyazlı ekipte gerek yönetim, gerekse teknik kadro için belirlenen hedef şampiyonluklardan öte, gençlere, çocuklara sporun, futbolun kapılarını ardına kadar açabilmek...

İstanbul Süper Amatör Lig deneyimini yaşadıktan sonra kulüp olarak bakış açılarını tamamen değiştiği Gümüşsuyuspor'da her sezon öncesinde en zayıf kadro kuran takımların bile ettiği Hedefimiz Şampiyonluk cümlesini duymak mümkün değil!




Başarı varsa bunun göstergesi de ilerleyen süreçte zaten kendini gösterecek anlayışı ile tüm yaş gruplarında liglere katılım sağlaya Beykoz temsilcisinde A Takım antrenmanını takibe aldık.

Akşam karanlığında başlayan çalışmada neşe hakimdi, çünkü ne futbolcularına ne de teknik kadroya bir baskı var...Kulübün Başkanı olan ve yakın zaman sürecinde şampiyonluklar da küme düşme anları da yaşayan Mustafa Kurtuluş ile geleceğe bakış açılarını konuşup idmanı takip ettik...



" Bu anlamda Beykoz'un belki de tek örnek kulübü haline gelmekteyiz. Yani takım kuruyoruz, yeni oyuncular alıyoruz ancak onlara psikolojik baskımız kesinlikle olmuyor. İllaki şampiyon olacaksınız dayatmamız yok...çıkın mahallemizi , ilçemizi en iyi şekilde centilmence temsil edip örnekle gösterilin bu bize yeter. " 



Bu şekilde konuşan Başkan Kurtuluş, " Biz Teknik Kadromuzun kaderini alınan sonuçlara göre belirlemiyoruz. Kamil Çolak Hocamız ve ekibine güveniyoruz, destekliyoruz. Tamam A Takım düzeyinde her takım sezona Şampiyonluk parolası ile başlar ama bir de bunun gerçek boyutu var. Yıllarca Süper Amatör Lig ve diğer liglerde mücadeleye çıktık, bizden kat be kat bütçeli takımlar varken, kendi yağı ile kavrulan bir kulüp olarak biz neden şampiyon olmayalım dedik ancak bir yere kadar. Türkiye'de altyapıya önem vermeyen her kulübün başarısı gelip geçici olmakta. Eğer ki yıllar içerisinde siz takımınız kadrosunun en az yarsısını kendi altyapınızdan yetişen futbolculardan oluşturma z iseniz kendi kendinizi kandırmış olursunuz. Maalesef biz bunu hüzünlü anlar ile yaşadık. Şu anda makine düzeni ile işleyen bir sistemimiz var ve bunu uzun yıllara yayma düşüncesindeyiz. Kamil Hocamız bizi bırakmadığı müddetçe de biz onu kesinlikle bırakmayız. Yapacak  birlikte çok işimiz var, bugüne değil yarınlara odaklandık. Biz yaşanılan başarısızlığı hocaya yıkalım gitsin anlayışında bir kulüp hiç olmadık ve de olmayacağız " şeklinde konuştu.

Gümüşsuyu Spor Kulübünün sportif faaliyetlere ev sahipliği yapan kimliği ile ilçe sporunda farklı bir yeri olduğunu söyleyen Teknik Sorumlu Kamil Çolak ise, " Uzun yıllardır tesisimizde Geleneksel Kelle İbrahim Turnuvaları yapılmakta, heyecana ev sahipliği yapıyoruz. Beykoz ilçemizde Ayak Tenisi Turnuvası ilk kez burada yapıldı ve devam da ediyor. Yani sporun nabzının attığı bir yer durumundayız. Sporu sadece şampiyonluklara indirgememe gerekli. Siz iyi, güzel takdir edilen işlere imza atıyorsanız bakış açılarını değiştirebildiyeseniz ne mutlu,  ki biz bunu başarmış durumdayız. " diye konuştu.



Yeni sezon çalışmalarının kendi tesislerinde devam ettiğine vurgu yapan Çolak, " Mevcut kadromuza nokta transferler ile ilaveler yaptık. Takımı şampiyonluk baskısına almıyoruz, istediğimiz şey güzel bir futbol hem bizler açısından hem de maçlarımızı izlemeye gelenleri mutlu edecek bir görüntü. Çok kötü oynayıp nasıl ki şansa bulunan goller ile galibiyetler geliyorsa, kötü skora rağmen biz bugün sahada çok iyi idik, güzel görüntü verdik demek de o kadar doğal olmalı. Başarılar maalesef ülkemizde şampiyonluklara endekslenmiş durumda. Ben bu süreçte bana güvenen her türlü saha içi, sonuçlara karşın arkamda duran, seninle yola devam ediyoruz diyen Başkanıma ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Kurumsallaşma anlamında bir hayli mesafe kat ettik. Tesislerimizde tadilat süreci devam etmekte. Beykoz'da en keyif alınacak bir spor merkez, olmaya da başladık " dedi. 

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder