5 Kasım 2022 Cumartesi

BEYKOZ’UN İLK TOPLU KONUT PROEJESİNİN TEMELİNİ BAKAN KURUM ATTI


BEYKOZ’DA TARİHİ TOPLU KONUT PROJESİNİN TEMELİNİ BAKAN KURUM ATTI

Beykozluları depreme dayanıklı evlere ve güvenli yaşam alanlarına kavuşturacak, ilçe tarihinin ilk toplu konut projesi olan “Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi” nin temeli davul zurna eşliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı törenle atıldı. 

Toplam 776 Konut, 47 İş Yeri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Beykoz Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Tokatköy Mahallesi’ndeki 82 bin 792 m2’lik kentsel dönüşüm alanında toplam 776 yeni konut ve 47 iş yeri yapılacak, ilçede modern ve güvenli konutlarda yaşam başlayacak.

2 yıl sonunda tamamlanacak projenin nihayete ermesiyle ilçe sakinleri modern ev ve yaşam alanlarının yanı sıra tapularına da kavuşacak. 



Bakan Kurum’a Davul Zurnalı Karşılama

Beykoz’da kentsel dönüşüm alanında dönüm noktası olacak projenin temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra, Bakan Yardımcısı Fatma Varank,  İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli TOKİ temsilcileri, Tokatköy Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu ve hak sahibi ilçe sakinleri katıldı. 



Tokatköy sakinleri Bakan Kurum ve beraberindekileri tarihi törende davul ve zurnayla karşıladı. 

Temele ilk harcın dökülmesi öncesinde alanda vatandaşlara hitap eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 81 ilin tamamını çarpık kentleşme ve riskli yapılardan arındırdıklarını vurgulayarak Beykoz Tokatköy’de tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi.

Bakan Kurum: “Konutları 2 yıl İçinde Tamamlayacağız”

Konuşmasında Beykoz’a verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Kurum: “Bugün; Beykoz’umuz için, İstanbul’umuz için, ülkemizin yarınları için, son derece önemli, kıymetli, büyük bir adımı daha hep birlikte atıyoruz.  Beykoz Tokatköy Mahallemizde, sizlerin heyecanla beklediği büyük dönüşümü başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Tokatköy’de sizlerle birlikte 776 yeni yuvamızın ve 47 dükkânımızın temellerini atmanın heyecanını, mutluluğunu paylaşıyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın görüşlerini, gönül rızalarını aldık. Hemen projelerimizi hazırladık. Ardından hızlıca harekete geçerek konutlarımızın yapımına başlıyoruz. Söz verdiğimiz gibi, tüm konut ve dükkânlarımızı inşallah 2 yıl içerisinde tamamlayarak; siz değerli hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Evlerinize huzur içerisinde oturacaksınız, tapularınızı alacaksınız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.



Kentsel dönüşümü vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için olmazsa olmaz bir çalışma olarak gördüklerini, tüm ülke genelinde yürüttükleri eser siyasetiyle Tokatköy Mahallesi’nde çocukların, yeni nesillerin yarınlara güvenle bakacak, vatandaşların huzur ve mutlulukla yaşayacakları konutlar yapacaklarının altını çizen Bakan Kurum, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm İstanbul ve ilçeye hayırlı olmasındı diledi.

Bakan’dan Beykoz’a Yeni Müjdeler 

Temel atma töreni için geldiği ilçeye bir dizi müjdeyi de sıralayan Bakan Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük spor ormanı unvanlı Beykoz Spor Ormanı’nı ekolojik park olarak şehre armağan edeceklerini,  Beykoz Millet Bahçesi’ni de TOKİ eliyle ilçe sakinlerinin huzurla yararlanacakları yaşam ve yeşil alanlarıyla ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Beykozluların imar ve mülkiyet talepleri üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kurum, bakanlığın  yetki alanlarındaki bölgelerde imar planlarının yüzde 95’inin yıl sonuna kadar tamamlanacağını da ifade etti.

Başkan Murat Aydın: “Beykoz Halkına Teşekkür Ediyorum”

Türkiye’ye örnek olacak proje ve süreç hakkında bilgiler veren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Burada 83 bin m2’lilk kamuya ait arazi, üzerinde 662 bağımsız birimde yaşayan 3 bin hemşehrimiz var. Deprem olsa, dokunsanız yıkılacak binalar. Afet Referanslı Kentsel Dönüşüm çalışması yapılmak isteniyor.  Proje geçmiş dönem belediye başkanımız rahmetli Yücel Çelikbilek Ağabey döneminde başlıyor. 2019 seçimlerinden sonra proje ortağı KİPTAŞ yok oldu. İlçe sakinlerimizin daha güzel ortamlarda yaşamasını arzu ediyoruz. Evlatları anne babalarına kendilerine böyle güzel mekânlar bıraktıkları için dua etsin istiyoruz. Bu güzelliği engellemek isteyenler oldu. İllegal örgütlerin desteği alınarak adeta burada savaş alanı oluşturmanın mücadelesi verildi. Can emniyeti üzerinden siyaset yapıldı. Sayın Bakanımızın ve yardımcılarının müthiş sahiplenmesiyle nihayetinde bugünlere gelindi. Onların desteği olmazsa biz hiçbir şey yapamazdık. Bu vesileyle projede emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, bakan yardımcılarımıza, mesai arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Beykozlu hemşehrilerime  ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Beykoz ilçe vaizi Mehmet Ali Açar’ın ettiği duayla birlikte Bakan Kurum ve protokolle butona basılarak temele ilk harç atıldı.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder