9 Aralık 2022 Cuma

BEYKOZ SOSYAL HİZMETLER " DANIŞMANLIK GÖRÜŞME ODASI " TÖRENLE HİZMETE BAŞLADI

 

Beykoz Sosyal Hizmet Merkezi’nde Kalpten Kalbe Derneği’nin desteği ile açılan ‘Danışmanlık Görüşme Odası’ nda hizmetlerin daha hızlı ve etkin olarak yerelde sağlanması adına ilçemizde faaliyete başladı.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin katılımları ile gerçekleşen açılışta; T.C. İstanbul Valiliği Beykoz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhsin Yaman, Müdür Yardımcısı Ayten Kuşkan ile danışmanlar, Kalpten Kalbe Derneği Başkan Birsen Yıkılmaz ve Yönetimi, Beykoz İtfaiyesi ile Askerlik Şubesi Temsilcileri katılım sağlayanlar oldu.




Vatandaşların istek ve sorunlarının daha kısa sürede çözüme kavuşacağını belirten yetkililerce, Sosyal Hizmet Merkezi hakkında verilen bilgide; Beykoz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde Eğitim ve Danışmanlık Biriminin, çocuk, aile ve yetişkinlere danışmanlık hizmeti vereceği öğrenildi.

Açıklamanın devamında şu bilgiler yetkililerce aktarıldı: “Beykoz Sosyal Hizmet Merkezi’nde çocuk ve aile mahkemelerinden yönlendirilen 67 çocuk ve ailesine danışmanlık vermekle beraber, ayrıca E-devlet üzerinden veya dilekçe yolu ile 193 danışmanlık başvurumuz bulunmaktadır. Bu 193 başvurudan 61 tanesi Aile Danışmanlığı, 95’i Bireysel Danışmanlık, 29’u Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, 2’si Boşanma Öncesi Danışmanlık ve 6’sı Boşanma Süreci Danışmanlığı başvurusudu.

Danışmanlık Hizmeti sunduğumuz çocuk ve aileler çoğunlukla dezavantajlı grup olarak nitelendirebileceğimiz ihmal ve istismar mağduru çocuklar ve onların aileleridir. Çocuk ve ailelere danışmanlık hizmeti sunarken; bir danışmanlık görüşme odasının olması ve bu görüşmelerin daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi açısından önem arz etmektedir. Danışmalık görüşmelerinin sağlıklı ve etkili bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayan diğer bir unsur, destekleyici materyal kullanımıdır. İhtiyaç duyduğumuz bu iki önemli unsur için Müdürlüğümüze desteklerini sunan Kalpten Kalbe Drneği’ne teşekkürlerimizi sunarız.”

KAYNAK / Beykoz Özgün Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder