24 Nisan 2023 Pazartesi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI


Beykoz'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki çelenk sunma töreniyle başladı.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan'ın riyasetinde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Daha sonra resmi kurumların çelenk sunmasıyla sona eren törende Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, çocuklarla birlikte tebrikleri kabul etti.



Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, resmi törenin ardından Atatürk Büstü'ne çelenk bıraktı.

Bayram havasında gerçekleşen çelenk sunma töreni çektirilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Beykoz Kaymakamlığı yayınladığı mesajda, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullanırken, Belediye Başkanı Murat Aydın da, "Gazi Meclis’imizin kuruluşunun 103. yılını, Çocuklarımızın ve milletimizin her bir ferdinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum. Bir ve beraber daha güçlü, daha güzel yarınlara…" şeklinde tebriklerini dile getirdi.




-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramıdır. Türkiye'de 1921'" den itibaren "23 Nisan Milli Bayramı adıyla kutlanmaya başlandı. Kanunî adı "Çocuk Bayramı" olmasa da çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlandı. Bayramın adı 1935'te Hakimiyet-i Milliye Bayramı, 1981 yılında "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" oldu.

23 Nisan günü, Türkiye'de ve KKTC'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder