25 Nisan 2023 Salı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM ORTAÇEŞME MEYDANINDA BEYKOZLULARA HİTAP ETTİ


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykoz'daki ziyaretleri kapsamında   Ortaçeşme Meydanında  vatandaşa hitap etti.

Bakan Kurum Genel mesajlarının yanı sıra Beykoz'a ait aktarımlarda da bulundu. Konuşmasının son bölümüne ince atan yağmur altında devam eden Bakan buradaki programının bitiminde makama aracına gidinceye dek yaklaşık 45 dakika güzergah üzerindeki vatandaşlar ile konuşup ilettikleri sorunları not aldı.



Murat Kurum, "Beykoz, bugün İstanbul'a, Beykoz'a 14 Mayıs'ı müjdeliyor. Allah hepinizden razı olsun. İstanbul'umuzun huzur kaynağı Beykoz'dur. Beykoz misafirperverliğiyle meşhurdur." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 ilde 14 milyon vatandaşın etkilendiğini ifade eden Bakan Murat Kurum, "50 bin 400 canımızı yitirdik. Kardeşimizi yitirdik. Ocaklara ateş düştü. Annelerimiz, babalarımız ağladı. Tüm Türkiye ağladı. Allah'a şükürler olsun ki daima milletini düşünen, milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 113 bin konutumuzun inşa çalışmalarını başlattık. Sözleşmelerimizi yaptık, temellerimizi attık ve hızlı bir şekilde Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta ilk konuklarımızı iki gün önce afetzede kardeşlerimize teslim ettik. Allah'ın izniyle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve aziz milletimizin destekleriyle bir yılda 119 bin konutumuzu bitirip teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin konutumuzu yapacağız ve yaralarımızı tamamen saracağız." diye konuştu.




Kurum, "Kastamonu Bozkurt'ta Abana'da sel oldu değil mi? Hemen oraya gittik ve söz verdik. Belediyemize, vatandaşlarımıza, Bozkurt'umuza, Abana'mızda Kastamonu'muzun birçok ilçesi bu selden etkilendi ama gittik, söz verdik, sözümüzü tuttuk ve vatandaşlarımız şimdi güven içerisinde yaşıyor. İnşallah 11 ilimizde de afet bölgemizde de oraları yeniden ayağa kaldıracağız. Hep birlikte vatandaşlarımızın dualarını alacağız. Beykozlular, bu söz 21 yıldır ülkemizi her alanda çağ atlatan AK Partimizin sözüdür. Bu söz, her afette, depremde, selde, yangında, Elazığ'da, Malatya'da, Rize'de, Trabzon'da Kastamonu'da, Bartın'da vatandaşının, dizinin dibinde önce acılarına ortak olan, ardından da yaralarını saran Cumhurbaşkanımızın sözüdür." ifadelerini kullandı.




Yağmurlu havada vatandaşlara geldikleri için teşekkür eden Bakan ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, ciddi bir mücadele verdiklerini, Erdoğan'ın kentsel dönüşüm için ilk kazmayı Gaziosmanpaşa'da vurduğunu ve 3 milyon konutun dönüşümünün tamamlandığını söyledi.




-"Noter huzurunda kura çekeceğiz"

Kurum, "Bayramın 1. günü İstanbul'da, Sayın Cumhurbaşkanımız, yine Gaziosmanpaşa'da milletimizde 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümünü Türkiye Yüzyılı'nın dönüşümü dedi ve yarısını devletimiz veriyor dedi. Yarısı bizden dedi. Hedefimizi açıkladık. İstanbul'daki riskli 1,5 milyon yapı stoğunu milletimizle birlikte yenileyeceğiz. Bunun için 500 bini Anadolu Yakasında 500 bini Avrupa yakasında kalan 500 bini de vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde dönüştürüp İstanbul'umuzda, Beykozumuzda inşallah tek bir riskli yapı kalmayana dek çalışacağız. Sayın cumhurbaşkanımız devletimiz her zaman olduğu gibi yine milletimizin yanındadır. Gaziosmanpaşa'daki programımızda yarısı bizden kampanyasını ilan ettiler. Planladığımız daireler 2+1, 100 m², 3+1 120 m². İstanbul'un dokusuna uygun yatay mimariye uygun sıfır atıklı güvenli yapılar olacak ve şu adımla ilerleyeceğiz. Hak sahibi vatandaşlarımız e-devlet üzerinden kampanyamıza başvuracaklar. Ya rezerv alanda yaptığımız konutlardan ya da eviniz yapılana kadar biz rezerv alana gitmeden önce aylık 5 bin 250 lira kira yardımı 10 bin 500 lira taşınma yardımı verelim. Dönüşüm sonrası vatandaşlarımızın ödeyeceği miktarın yarısını biz karşılıyoruz. Şu anda 2+1 daireler için başlangıç taksiti 5 bin 625 lira. 3+1 dairelerde 6 bin 750 olacak. Konutlarımızı TOKİ'mizle bitireceğiz. Teslim edeceğiz. En geç 2 yıl içerisinde başlayıp bitireceğiz ve hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Eğer başvuru sayısı 200 bini aşarsa 200 bin konut için ilk etapta başlatıyoruz. Noter huzurunda kura çekeceğiz." ifadelerini kullandı.




Bakan Kurum, şöyle devam etti:


21 yılda 2 milyon konut üreterek ne yaptık? Vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağladık. Bugün İstanbul'a baktığınızda 300 bini acil olmak üzere 1,5 konutumuzun dönüşmesi gerekiyor. Burada pek çok bina maalesef mühendislik, mimarlık hizmeti alınmadan yapılmış olduğu için şehrimize dair çalışmalarımızı hızlandırdık. Bundan 20 sene önce Beykozlu kardeşlerim iyi bilir. Burada sadece Beykoz'un yüzde 5'inde imar vardı. Doğru mu? Sadece yüzde 5. Şimdi biz buraya. Başkan aday olduğunda geldik, söz verdik. Dedik ki biz Beykoz'daki mülkiyet sorununu çözeceğiz. Vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz. Bakanlığımıza dair ne kadar mülkiyet sorunu varsa yüzde 95'ini çözmüş durumdayız. Yüzde 5 kaldı. Onu da inşallah ne zaman bitiriyoruz başkanım? Onu da inşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Bakanlığımız nezdindeki ülke sorununu tamamen ortadan kaldıracağız.




-"Beykoz'u geleceğe taşımamız lazım"

"Peki Beykoz'u işte geleceğe taşımamız lazım. Biz bu projeleri yaparken birileri ne yaptı? Buradaki kardeşlerim biliyor. Muhalefet liderlerinden biri şöyle dedi. İstanbul milletvekillerini alın organize olun. Toplanın. Kentsel dönüşüme karşı beyanat verin dedi. Öyle değil mi? Ben o beyanatı alır kamuoyuna lanse ederim dedi. Dedi mi? Peki biz ne diyoruz arkadaşlar? Kentsel dönüşüm diyoruz ki siyaset üstü bir meseledir. Can meseledir. Güvenlik meselesidir. Ülkemizin beka meselesidir. Çok açık söylüyorum. Milliyetçiliğin ekmeğini yiyenlerin kentsel dönüşüme karşı çıkması milletini sevmemek demektir. Milletinin canını, istikbalini, gençlerimizin geleceğini düşünmeyenden milliyetçi olmaz, olamaz. Algılarına, yalanlarına, iftiralarına rağmen ne yaptık? Buradaki kardeşlerim, milleti için eser üretenlere, çalışanlara kulak verdiler. Tokatköyümüzde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmamızı 776 konut, 47 dükkanımızı bitireceğiz. Halk sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Davulla, zurnayla o anahtarları teslim edeceğiz."




"Beykoz Çayırını 12 Mayıs'ta açıyoruz"


"Beykoz Çayırı'nda yine o malum çevrelerin engellemelerine rağmen. Biz dedik ki ya buradaki. Dokunmayacağız. Tescilli ağaçlarımızı koruyacağız. Tescilli yağışlarımızın yanına yediği güzel ağaçlar dikeceğiz. Vatandaşımız buraya geldiğinde tüm ihtiyaçlarını giderecek. Kütüphanesinde orada gençlerimizle ders çalışacak. Yürüyüş yapacak, spor yapacak. Orada eski camilerimizi restore edeceğiz. Milletimiz bu sosyal donatılardan hizmet alacak dedik. Değil mi? Şimdi aynı oradayız. Ve hamdolsun inşaatımızı yürütüyoruz. 12 Mayıs'ta da Beykoz Çayırımızın ilk etabını Beykoz'a kazandırıyoruz. Kardeşlerim biz dertliyiz dertliyiz. Biz milletimiz için dertliyiz. Biz Beykoz'umuzun Beykozlu kardeşlerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. 2B ile ilgili sorunlar yaşıyor. Biz bu sorunları da çözmek için orada belediyemizde Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah da bu Kadastro Genel Müdürlüğümüz de orada mülkiyet sahibi kardeşlerimize tapularını bir an önce verecek ve vatandaşımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Sizlerin duasını alarak bir çözüm önerisi getireceğiz.




"Birileri yalan söylemeye algı ve iftirayla siyaset yapmaya devam etsinler"

"Son 2 yılda başkanım söylüyor. Son 2 yılda Beykoz'a tam 4 bin 300 tapu verdik. 6 bin vatandaşımızı ailemizi mutlu ettik. Varsın birileri yalan söylemeye algı ve iftirayla siyaset yapmaya devam etsinler. Biz sağ tarafımızda işte Tokatköy dönüşümünde olduğu gibi. Yine sol tarafımızda Beykoz Çayırı'ndaki millet bahçemizde olduğu gibi sadece biz konuşmayacağız. Eserlerimiz bizim adımıza konuşacak. Milletimiz konuşacak. 14 seçimdir olduğu gibi. En kritik seçimi olan 14 Mayıs seçimine çok az zaman kaldı ve açıkça görüyoruz ki artık saflar netleşti. 





Bir tarafta işte Beykoz'da kentsel dönüşüm yapan Beykoz'a millet bahçeleriyle Yeşil alanlarını arttıran vatandaşın mülkiyet sorununu çözen, vatandaşın imar problemini çözen AK Parti'miz var. Diğer tarafa baktığınızda diğer tarafa baktığınızda Beykoz'un geleceğine dair tek bir projesi olmayan Millet İttifakı var, Kılıçdaroğlu var. 5 yılda her yıl 20 bin konut yapacağım deyip, 100 konut sözünü tutmayanlar var. Biliyoruz değil mi onları? Bir tarafta ülkesi de milyonlarca yuva kazandıranlar ve işte afet bölgelerinde sosyal konutlarıyla, kentsel dönüşüm konutlarıyla, 12 milyon vatandaşının can ve mal güvenliğini teminatı AK Parti var. Cumhurbaşkanımız var."




"Bizi mazlumların ağabeyi Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bulursunuz"

Söz bahar gelecek diyenlerin İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e Beykoz'a 4 yıldır bahar getiremediklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, "5 senedir bakanlık görevini yürütüyorum. 5 yılda değerli kardeşlerim, 81 ile gittim. 500 kere ziyaret yaptık. Her ziyarette vatandaşımızın dizinin dibinde olduk. Hiçbir zaman algıların, polemiklerin içinde olmadık. Bizi ararsanız, biz Beykoz'da Tokatköy şantiyesindeydik. Bizi ararsanız Kartal'da bina çökmüştü biz oradaydık. Elazığ'da Malatya'da işte Kastamonu'da afetler oldu. Yine oradaydık. Günlerce kaldık. Belediyemizle, vatandaşımızla el ele, gönül gönüle dönüşümü yaptık. Bizi ararsanız, nerede bulursunuz biliyor musun? Hatay'ın, Adıyaman'ın, Kahramanmaraş'ın Gaziantep'in yollarında bulursunuz. Bizi mazlumların ağabeyi Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bulursunuz.





"Yolda kalan otobüsleri, bitmeyen metroları gördük"


"Beykozumuzda, baharı bir türlü göremedik. Ama ne gördük biliyor musunuz? Yalancı baharı gördük. Yolda kalan otobüsleri gördük. Karda kapanan yolları gördük. Bir türlü bitmeyen metro hatlarını gördük. Beykoz'a yatırım gelmediğini gördük. Her şeyi gördük ama hizmet göremedik. Eser göremedik. Şimdi kalkmışlar yine ne diyorlar? Baharlar gelecek diyor. Sizin bu vadettiğiniz yalancı baharlardan, Beykoz'umuza, İstanbul'umuza, milletimize ne hayır geldi ki bu millet sizden yeni baharlar görsün. Siz hiç merak etmeyin. Biz eserlerimize, eser siyasetimize devam ediyoruz. Her gün yeni bir temel atıyoruz. Her gün yeni bir açılış yapıyoruz. Her gün vatandaşımızın huzuru için, refahı için yeni bir projeyi hayal ediyor, ertesi gün de onu nasıl yapabilirizin gayreti içerisinde oluyoruz. Cennet vatanımızı bunların yalancı baharlarına, yalan rüzgarlarına sahte vaatlerine terk etmedik. Etmeyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz." şeklinde konuştu.




Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu seçim sadece siyasi partiler yarışmayacak. Bu seçimde zihniyetler yarışacak. Bu seçim İstanbul'da İstanbul'umuzun, finans merkezi olması için, ekonominin baş şehri olması için ve işte burada istihdam alanlarıyla 52 bin gencimizin çalışması için çalışanlarla hemen seçimin sonrasında biz yurt dışına gideceğiz Londra'daki tefecilerden borç olmaz diyenlerin seçimi olacaktır. Bu seçim ülkemiz büyüsün üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin. Dünyada ilk 10 ekonomisi arasına girsin diyenlerle Türkiye tüketsin ne gerek var üretmeye. Biz yurt dışından ithal edelim. Borca saplanalım yurt dışından gideriz, IMF'den borç alırız diyenlerin seçimi olacak. Bu seçim, SİHA'lar işte buraya TOGG'la geldik. Yerli milli otomobilimizle geldik.




"Beykoz'da doğru adam, doğru zaman Recep Tayyip Erdoğan diyecek miyiz?"


İnsansız hava araçlarımızla TCG Anadolu diyenlerin seçimi. Ne diyorlar? SİHA'lar yerli değil. SİHA üretimini gözden geçireceğiz durduracağız. TOGG İtalya'da üretiliyor. Bursa'dan geliyor. Öyle diyorlar değil mi? TCG Anadolu gemisi yapmışız. Binlerce vatandaşımız ziyaret ediyor. Bu gemi de neymiş diyorlar. Bu hedeflerin, bu projelerin seçimi olacak. Şimdi buradaki Beykozlu kardeşlerime soruyorum. 14 Mayıs'ta yeniden şahlanış dönemini, Beykoz'da başlatacak mıyız? Beykoz'da doğru adam, doğru zaman Recep Tayyip Erdoğan diyecek miyiz? Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakımızı, Beykoz'da rekor bir oyla destekleyecek miyiz? Bundan önce nasıl çalıştıysak, nasıl koşturduysak İstanbul'umuz için, İstanbul'umuzun 39 ilçesi için, Beykozlular için, vatandaşımız için, milletimiz için gece gündüz koşturmaya devam edeceğim.




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum'un konuşması sırasında Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Cumhur İttifakı Partileri'nin AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mikail Akyıldız, BBP İlçe Başkanı Masum Ustabaşı da hazır bulundu. 

ER-HA BEYKOZ / TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder