25 Nisan 2023 Salı

HAFTANIN ARDINDAN, " BU KARAMSARLIK NEYİN NESİ? DAHA GERİDE 6 MAÇ DAHA VAR "


Bilindiği üzere geride kalan hafta sonunda İstanbul Süper Amatör Lig A ve B Gruplarından Klasman ilk hafta maçları oynandı...

Beykoz 1908 A.Ş. Takımı Cumartesi günü Beşyüzevlerspor'a, Ortaçeşmespor ise Pazar günü Galata takımına mağlup olup ilk haftayı üzgün kapattı.

Son yazacağımı baştan yazayım dedim, olay şu ki 3 mağlubiyetle bile başlasanız diğer 4 maçtan alacağınız sonuçlar ile TFF Bölgesel Amatör Lige çıkma şansımız mevcut.

Hafta sonunda 48 saatlik 2 maç sürecini dolu, dolu yaşadık...hafta boyunca hemen her gün takımlarımızdan haberler ile heyecanı canlı tutma gayretinde olduk.

Cumartesi günü Bahçelievler İl Özel İdare Stadında oynanan Beykoz 1908 A.Ş.-Beşyüzevlerspor maçından ben umutlu idim, rakibi Paşabahçespor ile aynı grupta maça çıktığından görüp izlemiştim...Kalesinde Gümüşsuyu Mahallemizden Abdülkadir Baş oynadı...sağda tahmin ettiğim gibi tecrübeli ismi Ozan çalışkandı, Kaptanları da bir hayli etkili idi...uzun boylu stoperleri ise fiziki gücünü fazlası ile kullanıp şans tanımadı bize...

Rakipte beni şaşırtan izlediğim ve not aldığım isimlerden santraforu Önder idi...bize göre iyi ki gününde değildi, yakaladığı pozisyonları nasıl kaçırdığını Antrenörü Tugay Hoca'da şaşkınlıkla izledi, müthiş yorgun göründü.

Bizim takımı tek, tek değerlendirmeye gerek yok çünkü izleyenler gördü...klasik oyun sistemi ile ayağa paslar ile hücumu düşündük...fırsat da yakaladık ancak ah, vah demek bu andan sonra doğru olmaz. Bu maçtan herkes kendine ait dersleri çıkarmıştır.

Kim ne derse desin İstanbul'da Tribünler denince tartışmasız en renkli, en dikkat çekici ve vefakar tribünlerinin başında geldiğimiz bir gerçek. Kendilerine ayrılan ölümde Beşyüzevler'in 15-20 taraftarı ancak var gibi idi, geri kalanı futbolcu yakın ve akrabaları ve büyük çoğunluğu da diğer takımların antrenörleri, futbolcu simsarları gelecek sezona isim bakanlar, üst ligler için futbolcu bakanlar falan filan bir hayli kalabalıktı ve ve ben aşağıdan sahadan baktığımda 5-10 kişi elinde kağıt defter not alıyordu.

Beykoz 1908 A.Ş. de ikinci maç Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ile tam bir final maçı şeklinde geçecek gibi. Rakip Takımı bizde de görev yapan değerli bir antrenör dostumuz Aydın Dursun yapmakta, kadrosunda bildiğimiz oyuncular var. Beşyüzevler'den farklı olarak her iki takım teknik kadroları da bir birlerini oyun anlayışlarını çok iyi bilmekte.

GELELİM ORTAÇEŞMESPOR'A...

Bahçelievler İl Özel İdare Stadındaki maç sonunda ver elini Topkapı deyip Ortaçeşmespor'un Kamp yaptığı Golden Hill Hotel'e gittik. Futbolcuların moral-motivasyonları üst seviyede idi. Pazar günü kamptan çıktığımızda Beyoğlu Belediyesine ait araç ile maça giden Galata Kafilesi ile kilometreleri birlikte aştık. Hatta yasal kurallar dahilinde birçok kez bir birlerini solladılar araçlar.

Galata İstanbul Futbol Otoriteleri tarafından maçın favorisi olarak gösterilse de Bordo-Beyazlı ekip ilk dakikadan itibaren tempoyu yükseltip sürekli hücumu düşünerek, rakibe savunmadan çıkma şansı fazla vermedi. Oyuna denge gelirken bu maç berabere bitecek diye birçok kişinin aklından geçmeye başladı. 

Son bölümde rakip 10 kişi kalınca daha fazla hücuma yöneldik...eksik kalan takımlar Süper Liginden en alt amatör lige kadar bellidir ki daha fazla motive olmakta...nitekim rakip sahada hücumda kaptırılan top ve ardından gelen gol gerçekten de bizi de üzdü maçı izlemeye gelenleri de...maça Ortaçeşme adına 90 dakika susmayan bir tribün desteği varken, Galata'da gol atınca bile cılız bir ses çıktı...

Şimdi burada her iki maçın da teknik analizlerini, önerilerini yapmak istemem, belki bu sezon sonunda yapacağım bir konu ancak benim gördüğüm eksik ve zayıf yönleri gerek Beykoz, gerekse de Ortaçeşme Teknik Kadroları görmüş ve not almış diye düşünüyorum.

Ancak kendi kafamda acaba bu iki maçı da kazanmamızı sağlayacak hamleler ne olurdu diye de geçmiyor değil ve bunun cevaplarını da kendime verdim. Bazen sahada ters köşeye yatıracak hamleler yapmak iyi olur diye düşünüyorum. Allah her iki takım Antrenörlerine de kolaylıklar versin.

Ben 2.Hafta maçlarından galibiyetler ile ayrılma şansımızı yüksek görüyorum, ha aksi sonuçlarda hesap kitap, puan işine çok kafa yormak gerekecek, tamam 3 mağlubiyet alan da şansı olacak dediysek de bunun bir de camialar için kabul edilebilirlik durumu ne olur o muamma...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder