30 Kasım 2023 Perşembe

AK PARTİ BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI M.HANEFİ DİLMAÇ YEREL MEDYA İLE BULUŞTU


2024 Mart Ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlık görevini bırakan ve Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olan Muhammed Hanefi Dilmaç ilçe yerel medya temsilcileri ile bir akşam buluşması gerçekleştirdi.

Kavacık'ta bulunan Kurufasulyeci Ender Usta İşletmesindeki buluşmanın ilk bölümünde Siyasi Kariyerine ilişkin aktarımda bulunan Dilmaç. ikinci bölümde ise medya temsilcilerinde gelen soruları yanıtladı.

" Allah'a şükürler olsun bu güne kadar aldığım her görevde başarılı oldum, hiçbir yerde görevden alınmadım ve aileme bırakacağım en büyük miras da bu " diye konuşan Dilmaç Aday Adaylığı sürecinde partisinin hiyerarşisini takip ettiğini ve bu süreç sonunda Aday Adaylığını ilan ettiğini söyledi.



Çavuşbaşı beldesinde genç yaşlarda başlayan Siyasi Kariyerinde belki almış olduğum kararlardan dolayı zaman, zaman sıkıntılar yaşasa da Beykozluları hep yanında bulduğunu hatırlatan Dilmaç, " Ben Çavuşbaşı Belde Belediye Başkanlık görevimden itibaren işin teknik sorumluluklarını hep bu görevde bulunan arkadaşlara bıraktım ben ise işin sosyal boyutuna baktım ve hep istişareden yana oldum " dedi.

Çavuşbaşı'nda Milli Gençlik Vakfı Kurucu Başkanı olarak başladığı siyasi hayatında Refah Partisi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, partinin kapatılması sonrasında Fazilet Partisinde 1994 Yerel Seçimleri öncesinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Belde Başkanlığını yürüttüğü bilgisini aktaran Dilmaç Ak Partinin Kurulması ile birlikte Kurucu Belde Başkanı  olduğunu da paylaştı. Çavuşbaşı Belde Belediye Başkanlığı sonrasında Belde Belediyelerin kapanması süreci ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in Başkan Yardımcısı ve İBB Meclisi Üyesi olduğu bilgisini de veren Dilmaç 2014 Yerel Seçimleri öncesinde ise Ak Partiden Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ve sonrasında Yücel Çelikbilek döneminde aynı görevine devam ettiğini söyledi.

2018 Yılında dönemin Ak Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ile yaptıkları görüşme sonrasında kendisinin Beykoz İlçe Başkanı olması yönünde düşünce sahibi olması sonrasında İlçe Başkanlık sürecinin başladığına vurgu yapan Dilmaç 18 Kasım 2023'e kadar yani Beykoz Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklama sürecine kadar da İlçe Başkanı olduğunu söyledi.

Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde her türlü hiyerarşik yolu izlediğini ve yaklaşık iki buçuk ay önce İl Başkanlığında bunu ifade ettiğini gelinen süreçte de İlçe Başkanlığını bıraktığını söyleyen Dilmaç, " 1990 yılında başlayan siyasi kariyerinden bu güne kadar uzanan zaman diliminde bu işi yani Beykoz Belediye Başkanlığını yapabileceğim kanaati bende oluştu. Beykoz İlçesinde tüm siyasi partiler bazında Beykoz'da siyasetçi yetişmediği yönündeki kanıyı değiştirerek Beykozlu olup Beykoz'da siyasette başarılı olunacağını göstermek istiyorum. Yapacağım hiç bir işi gizleme gereği duymadığını ancak Beykoz Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için İlçe Başkanlığı görevimden ayrılmamın sosyal medyada duyurulması ile çevremden buruk bir tepki gelmedi değil. " dedi.

Bir yerel medya temsilcisinden gelen altı buçuk yıl önce bir toplantıda Altı buçuk yıl sonra Beykoz Belediye Başkan Adayı olma düşüncesinde olduğunun hatırlatılması üzerine Dilmaç, " Ben yarına göre siyaset yapmam, kendime 10 yıllık hedefler koyarım. Ben bu duruşum ile siyaset yapmayı tercih eden biriyim. 2023 Milletvekilliği seçimleri öncesinde hem partim tarafımdan hem de ilçe teşkilatım tarafından Milletvekilliği için öneri ve teklifler geldi. Aday Adaylığımı Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın biliyor. Aday yapılmaması halinde kendisi ile ilgili düşüncelerin nasıl olacağını da biliyorum, Partim dışında hiçbir yerden adaylığım söz konusu olmaz buna lafı güzaf olarak bakarım. Ben bu partinin bana verdiği imkanlar ile Hanefi Dilmaç oldum, partim ne görev verirse onu yaparım, siyaseti bırakma durumum olmaz. Ben siyaseti hep parti tabanı ile birlikte yaptım, beni birileri alıp bir yerlere getirmedi. 22 yaşından beri içinde olduğum siyasi kariyerimde hak etmediğim hiçbir yere aday olmadım. Bu süreçte Ankara'ya bir kez gittim, oysa siyasi partiler anlamında bu zaman diliminde Ankara'yı mesken tutan birçok isim var. Şuna da inanıyorum benim Beykozlular ile çok daha işim var " diye konuştu.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder