28 Şubat 2019 Perşembe

BEYKOZ GENÇLİK PLATFORMU, " SİYASET BİZİM İŞİMİZ DEĞİL "


Değerli Beykozlular,
Beykoz Gençlik Platformu olarak hem Beykoz Gençliğine hem de Beykozlulara tarafımıza gelen bazı duyumlar sebebiyle bir açıklamaya yapma gereği duyduk.


Kurulduğumuz günden bu güne kadar birçok seçim ve referandum geçirdik. Daha önceki seçimler ve
referandumlarda olduğu gibi Beykoz Gençlik Platformu olarak hep tarafsızlığımı koruduk. Beykozlulara, BeykozGençliğine hiçbir tarafı işaret etmedik, yönlendirmedik. Çünkü biz gençler olarak biliyoruz ki en doğru kararı yine biz gençler vereceğiz. Kimsenin yönlendirmesine veya biz gençlere akıl vermesi gereğini de görmüyoruz…

Beykoz Gençlik Platformu Tüzüğüne bu güne kadar hep bağlı kaldık, çünkü biz siyasetin hiçbir noktasında bulunmayacağımıza kurulduğumuz ilk gün belirlemiştik. Bugün görüyoruz ki en doğru kararı yine biz Beykoz Gençlik Platformu olarak vermişiz.
Çünkü biz Beykoz Gençlik Platformu olarak, Türk Dil Kurumunun da açıkladığı gibi “Bir amaç etrafına gönüllü olarak toplanmış kar amacı gütmeyen kuruluş” diye tanımladığı Beykoz’da hizmet vermeye çalışan gençlerin kurduğu ve yönettiği bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz.
Biz Beykoz Gençlik Platformu’yuz! Hem ismimiz hem de söylemlerimizle Beykoz Gençliğini en iyi şekilde temsil etmemiz gerektiğinin farkındayız. Buna uygun hareket ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri üretmeye, bu projeleri Beykoz Gençliği ile beraber siyasetten uzak Beykoz’da uygulamaya var gücümüzle devam edeceğiz.
Sivil Toplum Kuruluşlarının siyasette bir basamak olarak kullanılmasından, adımızın her seçimde bir partinin pankartında kullanılmasından bıktık, usandık. Siyasetin içerisinde defalarca bulunmayacağımızı bildirmemize rağmen ismimizi kullanarak pankart hazırlayan ve asan siyaset partilerden ricamız şudur ki, o pankartlarınızı lütfen kaldırın, bizim adımızı siyasetinize lütfen bulaştırmayın. Biz Beykoz Gençlik Platformu olarak siyasetinizin, örgütlenmelerinizin arka bahçesi değiliz, hiçbir zaman olmadık, olmayacağız...

Biz Beykoz Gençlik Platformu olarak şimdi her zaman söylediğimizden daha yüksek bir sesle “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SOSYAL SORUMLULUK YAPAR SİYASET DEĞİL” diyoruz.
Şimdiden 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde çıkacak sonucun
Vatanımıza Milletimize ve Beykoz'umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder