25 Şubat 2019 Pazartesi

COŞKUN TOSUN, DOĞU KARADENİZLİLER DERNEĞİ’NİN KONUĞU OLDU



“Beykoz’da çalmadık kapı bırakmayacağız” diyerek çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, Doğu Karadenizliler Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda Beykoz’un içinde bulunduğu sıkıntıları anlatarak dernek üyelerinden destek istedi.


EMİN YAVUZ: “DERNEKÇİLİĞİ COŞKUN TOSUN’DAN ÖĞRENDİM”

Dernek Başkanı Emin Yavuz, yaptığı kısa açılış konuşmasında “Coşkun Tosun Bizim için bir siyasetçiden öte bir kardeş, bir abi, bir dosttur. Şunu da belirtmek isterim ki, derneğimiz parti ve siyaset ayrımı yapmayan, siyaset üstü bir dernektir. Üstelik ben dernekçiliği Coşkun Tosun’un kendisinden öğrenmiş birisiyim. Çıktığı bu zorlu yolda kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun ise salonda bulunan üyelere hitaben “Beni buraya davet eden Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin çok değerli üyeleri, sizlere bu zarif davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizler birbirini çok yakından tanıyan insanlarız. Dolayısıyla ben buraya siyaset yapmak için gelmedim. Gerçekleri paylaşmaya geldim.

COŞKUN TOSUN: “HERKESİ KUCAKLIYORUZ”

Arkadaşlar, Beykoz’da değişim vakti geldi de geçiyor. Halk bunu istiyor, ekonomi bunu istiyor, kentler bunu istiyor, Türkiye bunu istiyor. Dolayısıyla biz de herkesten oy istiyoruz. Ama bunu yaparken kimseyi ezmeden, kötülemeden, olumsuz bir dil kullanmadan yapıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Kavga dilinden kimseye bir fayda gelmediğini hepimiz biliyoruz. Partimizin genel tavrı da budur zaten.

Beykoz’un halini görüyorsunuz. Perişan bir ilçe halindeyiz. Ne bir altyapı ne de üstyapı var. Beykoz yıllar geçtikçe daha da çirkinleşiyor, geriye gidiyor. Fabrikalarımız kapatıldı, atölyelerimiz kapatıldı. İlçemiz, İstanbul’un 39 ilçesinin eğitim ve ekonomide en son sırasında yer alıyor. Beykozlunun artık bir durum tespiti yapması gerekiyor. Bakın, buradan Tokatköy’e kadar yürüyün, dükkânların neredeyse yarısı kapatılmış durumda.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇACAĞIZ”

Beykoz’un ayyuka çıkmış imar sorunu kadar bir başka büyük sorun da uyuşturucu kullanımıdır. Bakın dostlar, Beykoz’da uyuşturucu kullanan gençlerin sayısı korkunç boyutlara ulaşmış durumdadır. Sırf bu nedenle aileler çocuklarını kurtarabilmek adına evini barkını satıp Beykoz’dan kaçmaya başladı. Bizim en önemsediğimiz projelerimizden birisi de bu çocuklarımız için yapacağımız bir tedavi ve rehabilitasyon merkezidir.

Beykozlunun iş alanları yok, Beykozlunun sosyalleşeceği mekânları yok, Beykozlunun kültür sanat faaliyetlerini takip edeceği bir merkezi yok. Bunlardan herhangi biri için her gün binlerce Beykozlu başka ilçelere gidiyor.

Zor bir göreve talip olduğumuzun farkındayız. Evet, belki her istediğimizin yüzde yüzünü yapamayabiliriz, tüm vaatlerimizi yerine getiremeyebiliriz ama şuna emin olun ki, bizim görev yaptığımız süre boyunca söz veriyorum, Beykozlu Beykoz’da kalacak. Söz veriyorum, herkes gece yatağına yattığında huzurla uyuyacak!” dedikten sonra bu sözler uzun süre dernek üyeleri tarafından alkışlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder