2 Mart 2019 Cumartesi

YENİMAHALLELİLERLE BULUŞAN COŞKUN TOSUN, ": BİZİ BEYKOZ’DAN KOVMAK İSTİYORLAR



Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, yoğun geçen günün son çalışmasını Yenimahalle halkı ile yaptı.

Yenimahalle’deki Oflular Derneği çatısı altında gerçekleşen buluşma, çok yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

ADNAN GÜLER: SİZLERE SÖZÜM VAR

CHP Meclis Üyesi Adnan Güler, yaptığı kısa açılış konuşmasında Çok kıymetli hemşehrilerim, daha önce de meclis üyeliği yaptım. Bu sürede sizler için verdiğim mücadeleyi birçoğunuz biliyordur. Sizlere sözüm olsun ki, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

COŞKUN TOSUN: “YENİMAHALLELİ SORUNLARDAN BAŞINI KALDIRAMIYOR”

Daha sonra konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, “Arkadaşlar, biliyorum ki, buradaki sıkıntı büyük. Ama bu durum sadece Yenimahalle’ye ait bir durum değil. İnanın bana bütün Beykoz çok sıkıntılı. Oflu Mustafa, ‘başkan acil buraya gel’ dedi ve ikiletmeden Yenimahalle’de geldiğimde, buradaki sorunlardan bana bahsetmeye başladı. Yenimahalleli sarı alanla uğraşıyor, tapuyla uğraşıyor, ormanla uğraşıyor, 2B ile uğraşıyor, doğrusunu söylemek gerekirse sorunlardan başını kaldıramıyor. Ama kimse de demiyor ki; Yenimahalleli vatandaşlarımızın sorunlarını çözelim, bu mahallenin sıkıntılarına son verelim. Biliyorsunuz Yılmaz Işık kardeşim, Yenimahalle’nin 5 yıl boyunca sorunlarıyla uğraşıyordu ama tek başına kaldı. Bu dönem ise Yenimahalle’den 2 meclis üyesi aldık. Tabii Yılmaz Işık kardeşimizi de bir yere bırakmayacağız, hep beraber Beykoz’u yöneteceğiz” dedi.

YILMAZ IŞIK: EN BÜYÜK İHTİYAÇ GÜVEN

Tosun’un söz verdiği Yılmaz Işık ise “Evet, biz şehir planlamacısı istiyoruz, mimar istiyoruz, bir sürü ihtiyaçlarımız var ancak bunlardan daha önemli ihtiyaç güven. Sadece Yenimahalle’nin değil, belki de Beykoz’un en büyük sorunu güven. Biz güvenmek istiyoruz. Biz, bizim gibi düşünen kişilerle yol yürümek istiyoruz.
Birçok plan 2008′ den beri değişip durdu. Bir bölgeyi orman alanı, 2b alanı, sarı alan, hisse tapular alanı diye bölmüşler, parçalamışlar. Herkes bir sorunla uğraşırken aslında istenilen olmuş. Herkesi kendilerine düşürmüşler. Mutlaka ve mutlaka birbirimize güvenmeliyiz. Ormandaki evin yıkımı geldiği zaman diğer bölgelerdeki insanlara sahip çıkılmıyorsa gün gelir sıra kendisine de gelir.” şeklinde konuştu.
RECAİ ÇELİK: ”ANNEM ORUCUNU EVİMİZİN TOPRAĞI İLE AÇMIŞTI”

Daha sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Adayı Recai Çelik, “Yıllardır buradayız. 1984 yılında Kavacık’tan Yenimahalle’ye geldik. Annemin “İki göz odam olsun, kiradan kurtulayım da ilk orucumu evimin önündeki bahçe toprağı ile açacağım.” demesini unutmam. Evini kuruyor ve gerçekten sözünü tutuyor. Orucunu, o bahçenin toprağı ile açıyor. Fabrikalar kurulurken, burada yaşayan insanların barınma ihtiyaçları da doğdu. Şimdi fabrikaları kapattılar ve bu yerler artık göze batmaya başladı. Buralar çok kıymetli olduğu için gözlerini Beykoz’a diktiler. Bu yerleri değerli, kıymetli kılan bizleriz, başkası değil. Bu işin partisi yok, Coşkun başkana güvendik. O vücudunu koydu. Biz de canımızı koyuyoruz. Biz, insan gibi yaşama hakkı istiyoruz. İnşallah bu dönem belediyeyi hak ettiği gibi yöneteceğiz.” ifadelerine yer verdi.

COŞKUN TOSUN: “SADECE BİZE GÜVENİN”

Daha sonra tekrar söz alan Coşkun Tosun, 25 yıldır Beykoz’da sorunların çözümü noktasında hiçbir çalışma yapılmadı. Sadece 2B’lerin üzerindeki evlerin verilmesi noktasında gelişme yaşandı o kadar. Gelen hiç bir belediye yönetimi çalışmadı. İyi ekipler oluşturmak lazım. Böyle tın tın olmaz. Arkadaş, bir beyaz saray yaptın oradan dışarıya çıkmıyorsun. Ne yaparsak yapalım oylar yağıyor diyorlar. Bu dönem bize güvenin, bize destek verin sorunları birlikte çözelim. Sizden sadece bunu istiyorum. Birlikte yürüyelim”
.
“İTHAL ADAY GELDİĞİ GİBİ GERİ GİDECEK”
“Yenimahalle de bir mahalle meclisi olacak. Bu meclisler vasıtasıyla sorunları masaya yatıracağız ve bu sorunları birlikte çözeceğiz. Kapalı kapılar ardında iş yapmak yok. Her şey ortada olacak şeffaf şekilde. O kapalı kapıları yıkıp atacağım. Bu projelere uygun isimler getirmeye çalışıyorlar başka yerlerden. İthal aday geldi Beykoz’a. Ama geldiği gibi gidecek. Arkadaşlar, size partinizi bırakın ayrılın demiyorum. Sizin emanet oyunuzu istiyorum.”
“BİZİ BEYKOZ’DAN KOVMAK İSTİYORLAR”
“Açık konuşmak gerekirse bunlar bizi buradan kovmak istiyorlar. Bizim burada anılarımız, geçmişimiz var. Biz burada yaşamak istiyoruz. Biz buradan gitmek istemiyoruz. Biz Beykoz’da kendi evimizde oturmak istiyoruz. Yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz biz. Çözümler halktan yana olmalı, ranttan yana olmamalı” dedi.
Programın ardından toplanma noktasının hemen karşısındaki AK Parti Mahalle temsilciliğini fark eden Coşkun Tosun, burada bulunan AK Partililere bir nezaket ziyareti yaparak başarılar diledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder