1 Temmuz 2020 Çarşamba

DİZİ SEKTÖRÜNDEKİ PANDEMİ DURGUNLUĞU BEYKOZLULARI DA ETKİLEDİ !

Beykoz İlçesi Türk Dizi sektörü için cazibe noktası olurken, sektörün Beykoz'u mesken tutması ile birlikte yeni bir iş sahası da doğmuş idi...ev ve iş yerlerini dizi sektörü için kiraya veren Beykozlular, sektörün Coronovirüs salgını dolayısı ile çekimlere ara vermesinin ardından anlaşmalar da askıya alınmış idi. 

Beykoz İlçesi Türk Dizi Sektörünün 90'lı yıllarda altın çağlarını yaşaması ile birlikte tam anlamı ile bir cazibe noktası haline gelmiş idi. Öyle ki Televizyon ekranlarında değişik kanallarda yayınlanan dizilerde Beykoz'da geçmeyen bir sahneye rastlanmaz oldu.



Tabii ki Dizi Setlerinin Beykoz İlçesinde yoğun biçimde kurulması ile birlikte kimileri yollardaki özgürlüklerinin kısıtlandığı, çekimler esnasında acil bir durum yaşansa bile çekim yapılma anlarında yolu kullanmaları izin verilmemesi nedeni ile tartışmalar yaşamıştı. Bu sebeple çekim yeri değişin bölümler bile olmuş idi.



Meselenin bir diğer tarafında ise ev ve iş yerlerini kiralayarak gelir elde edenlerin yanı sıra çekim bölgelerindeki esnafların da işlerinde artışlar da olmadı değil. Evlerini kiralayanların bazıları ise çekim sonrasında etrafın temiz bırakılmamasına kızgın. Yiyecek-içecek ve diğer çekim atıklarının ulu orta bırakılmasından dertli. Tabii ki bunun için de aldıkları paralarda itirazlarını kendi içlerinde yaşamalarına neden olmakta.



Meseleye nereden bakılırsa bakılsın, Pandemi Sürecinde Beykoz'da diz çekimleri durma noktasına gelmiş idi. Bunun bir tek istisnası var ki o da yılların dizisi " Arka Sokaklar " ...yayınlandığı saatlerde Beykoz İlçe Esnafının en fazla izlediği dizi olmayı yıllardır başarmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder