7 Eylül 2021 Salı

HAYDARPAŞA LİSESİ 88.YILINI YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİ İLE KUTLADI


Ve Yüze yüze eğitim hasreti sona erdi okullara dönüldü...Pandemi Sürecinde uzaktan eğitim yöntemi ile devam eden eğitim-öğretim döneminde 2021-22 bölümünde nihayet yüz yüze eğitime geri dönüldü...


Tüm ülkede okullarda bir heyecan bir koşuşturma varken değerli abimiz Mehmet Bilir'den gelen teklif üzerine Beykoz dışında ama Birçok Beykozlunun da okuduğu bir okula, tarihi bir marka haline gelen Haydarpaşa Lisesinin yolunu tuttuk.



Haydarpaşa Lisesinde çifte sevinç yaşanmakta idi bir yandan 88.Yıl coşkusu diğer yandan ise yüz yüze eğitimin başlayacak olmasından dolayı farklı bir heyecan, neşe ve arkadaşları ile buluşacak olmanın mutluluğu hakimdi.



Okula trafiğe yakalanmamak için erken saatlerde gitmemize karşın heyecan olsa gerek birçok öğrenciyi de bizim gibi erken gelmiş bulduk.



Haydarpaşa Lisesi bu güne değin bünyesinden Bakanlar, Milletvekilleri, Resmi ve Özel Kurumlarda görev yapan pek çok üst düzey ismi bünyesinden çıkaran bir eğitim kurumu.



Bu marka hali ile öğrencilerin ilk tercih ettiği okulların başında gelmekte. İlerleyen bölümlerde düzenlene açılış etkinliklerinde bu yönde tercih yapan  yüksek puanlı öğrenciler tanıtıldı, çeşitli hediyeler taktim edildi de...



Haydarpaşa Lisesine geldiğimizde heyecanlı bir koşuşturma haline rast geldik...bir yandan bayraklar ve diğer güne renk katacak materyallerin asımı diğer yandan ise okul ile özdeşleşmiş Mezunlar Bandosunun son hazırlıkları vardı. Bu arada mezunlar başta olmak üzere hazırlık sınıfına başlayacak öğrenciler için okul marşının yazılı olduğu kağıtlar verilmekte idi.



Bizi davet eden Okul Mezunlarından Petrolofisi Çubuklu Depo Müdürlerinden Mehmet Bilir bizi dönem arkadaşları ve yaptıkları meslekler ile bilgilendirmeye devam ederken eski bakanlardan, milletvekillerinden İbrahim Yaşar Dedelek aracı ile okul bahçesine giriş yaptı. Sağlık sorunları nedeni ile bastondan destek alırken bu kez dostları, okul arkadaşları girdi koluna...sonrasını tahmin edebilirsiniz sohbetin en neşeli hali durumu...oldukça sevilen bir eski mezun imiş sayın Bakan, Eskişehir'den güne özel günübirlik gelmiş.

Eski Bakan Dedelek ile sohbet devam ederken bu kez bir başka tanıdık simanın okula girişine şahitlik ettik, İyi Parti İstanbul Milletvekillerinden Hayrettin Nuhoğlu...ki kendisi geçen aylarda TBMM Meclisi Kürsüsünden Beykoz'a özel bir konuşma yaparak ilçede takdir toplayan sevilen bir sima olmayı başarmış bir vekil idi.

Öğrenciler ve velilerin okula giriş süreci artık tamamlanmakta, törenlerin başlama saati gelmiş iken Beykoz'dan değerli bir kardeşimizi Aytaç Ansan'ı gördük, ayaküstü sohbet ettik, dedik ya Beykozluların da tercih ettiği ama bazılarının puan ve sıralama  yetersizliği nedeni ile kıl payı kaçırdığı bir okuldan bahsediyoruz. Aytaç kardeşimizin çocuğu burada okumakta imiş...



Okul Bandosunun neşeli mi neşeli marşları, diğer orkestra parçaları ile neşeler daha da katlanmaya başladı, hatta Mehmet Bilir abimiz yıllar öncesine gidercesine bandonun büyük davulunu alıp çalmaya başlamıştı bile...Bilir Harmandalı oynayan bir kız bir erkek arasına davet gelince kendini ilk atan mezun olup kısa bir şov yapmayı da ihmal etmedi.



Haydarpaşa Lisesi Müdürü Vahdet Kemal Onar olsun Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Gökalp Baş olsun okulun ilk gününde en heyecanlı ve en çok koşturan ilk iki isimden biri idi. Özellikle Emin Bey her gelen eski mezunlar ile ayrı, ayrı sıcak muhabbet içinde iken diğer yandan programın belirlenen dilimde ve sırada olması için mesai harcamakta idi.



Okuldan gerek mezun olmuş gerekse de öğretmenlik yapmış pek çok ünlü sima var...Mahir İz, Nurettin Topçu, Hüseyin Nihal Atsız, Osman Bölükbaşı, Eflatun Cem Güney bunlardan sadece birkaçı...



Okul Mezunlarından İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu Törende yaptığı konuşmada velisinden, öğrencisine tüm Haydarpaşa Lisesi camiası mensuplarına teşekkür ederken, " Değerli kardeşlerim Haydarpaşalı olmak bir ayrıcalıktır. Bunu mezunlar ve okuyanlar biliyor, yeni gelenlerde kısa zamanda öğreneceklerdir. Çünkü Haydarpaşalı bu okulun temellerini atan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu, o kuruluş felsefesini ortaya koyan, kurucu iradeyi ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda gitmesini bilen namuslu, çalışkan, vatansever insanlardır tüm Haydarpaşalılar. Yüzde 1 dilimine girerek Haydarpaşa Lisesini tercih eden öğrencileri ve onların velilerini tebrik ediyorum. Haydarpaşalı olmak onlara bir çok şey kazandıracaktır. Mezun olduktan sonra ülkemizin en iyi üniversitelerini okuyacaklardır. Günümüzde yüz binlerce üniversite mezunu iş beklerken, iş ararken Haydarpaşa Lisesinden sonra iyi bir üniversiteyi bitirenler daha kolay iş bulacaklardır. Benim yeni öğrencilere söyleyeceğim en önemli şey sadece dersleri değil aynı zamanda ülkemizi ve dünyayı da tanımalarıdır. Donanımlı irer öğrenci olarak oradan mezun olmalarıdır. Bunun için imkanları vardır hem okul yönetimimiz hem mezunlar derneğimiz, spor derneğimiz ve vakfımız öğrencilere hizmetleri sunabilmek için büyük gayret içerisindedirler. Yeni öğrencilerimiz ; sizin için çok önemli olacak 3 tane belge var...bunlardan ilki Atatürk'ün Gençliğe hitabesi, ikincisi İstiklal Marşımız üçüncüsü ise okul marşımızdır. Onları anlayarak, özümseyerek okursanız, göreceksiniz ki ilelebet bu zor coğrafyada hür ve mutlu olarak yaşamanın Türk Milleti için farklı olduğun da göreceksiniz. Yeni Eğitim-Öğretim yılının hem Haydarpaşa Lisesi camiasına hem de ülkemize ve Türk Milletinin geleceğine hayırlı olmasını diliyorum " şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından öğrenciler sınıflarına geçiş yaparken, hazırlık sınıfından başlayacak yeni öğrenciler ise Okul Konferans salonunda Türkiye'nin kendi alanındaki en büyük, en marka isimlerinden biri olan Bahçeşehir üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Türker Kılıç'ın vereceği Konferansı izlemek için giriş yapmakta idi...yeri gelmişken son derece bilgilendirici ve müthiş bir yaşam ve mesleki yolculuk ve bilgi aktarımı yansıttı hocamız.


Haydarpaşa Lisesindeki törenin ardından ders zilinin çalması ilk derslerin başlaması ve Konferans Salonundaki etkinliğin sona ermesi sonrasında aralarında Eski Bakan-Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek ve Vakıf Başkanı Emin Gökalp Baş olmak üzere bazı mezunlar bir cafe de buluşup koyu bir sohbet anı yaşadı ve eski günleri yad etti.

ÖZEL HABER-ERHA BEYKOZ-TALİP ERCAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder