11 Ocak 2022 Salı

ANADOLUKAVAĞI AHDE VEFA İÇİN MÜCADELEYE ÇIKACAK


Beykoz İlçesinde Amatör Lig deneyimi yaşayan spor kulüplerinde olan Anadolukavağı Spor Kulübü 2021-22 Sezonunda İstanbul 2.Amatör Lige katılmak için evraklarını teslim etti.

2012 Yılında kurulan Kırmızı-Beyazlı ekip 2.Amatör Ligde maçlara çıktıktan sonra bir süre ara verdikten sonra bu kez Ahde Vefa duygusu ile hareket edip Rahmetli Başkanları  Serdar Lüleburgaz için sahaya çıkmaya karar verdi.

2021 Yılı Nisan Ayında Koronavirüs tedavisi gördüğü Beykoz Devlet Hastanesinde vefat eden Lüleburgaz sevenlerini üzmüş idi.

Beykoz ilçesinin en dikkat çekici turistik mekanlarından birine sahip olan mahallede Serdar Lüleburgaz ve bir kısım katkı sunan mahalle sakinlerinin çabası ile Spor Kulübü kurulmuş idi.

Yine atıl durumda bulunan futbol sahası yapılan çalışmanın ardından mahalle insanların da faydalandığı güzel ve nezih bir şekle Başkan Serdar Lüleburgaz'ın girişimleri ile bürünmüş idi.




Rahmetli Muhtar ve aynı zamanda Kulüp Başkanı olan Serdar Lüleburgaz sağlığında içinde kalan bir uhde idi spor kulübünü kurmak ...hemen karşılarında yer alan Rumelikavağı Spor Kulübü uzun yıllardır İstanbul Amatör Liglerinde mücadele ederken bünyesinden birçok profesyonel futbolcu çıkarmışken biz neden aynı şeyleri yaşamayalım düşüncesinde idi.

Bu hedef için yapılan toplantılar, görüş alışverişleri neticesinde Anadolukavağı Spor Kulübü resmiyet kazanıp tescillendikten sonra İstanbul 2.Amatör Ligi ile ilk maç siftahını da yapmıştı.

Aslında Anadolukavağı Mahallesi bünyesinden birçok başarılı futbolcu Teknik Adam çıkaran yapısı ile de bilinmekte...Fenerbahçe'li Arap Lakaplı İsmail Kartal, kardeşi Anadoluhisarı İdmanyurdu Takımında Profesyonel Futbol oynayan Sadık Kartal, Beşiktaş, Sarıyer ve Beykoz'da forma giyen sonraları Teknik Direktörlük yapan Yaşar Elmas, Beykoz Takımında profesyonel oynayan Gökhan Kalkavan, Ahmet Murat Şengül, Beykoz ve Paşabahçe Takımlarında gol makinası olarak bilinen Kral Serkan Öcalmaz ki Beykoz İlçe Spor Müdürlüğü de yapmış idi ve Beykoz Spor Kulübünde Başkanlık yapan Mecit Yılmaz bir çırpıda akla gelen isimler...

Tabii ki Anadlukavağı Beykoz'un diğer ilçelerine göre bazı dezavantajlara da sahip değil mesela Beykoz İlçesinden birçok futbolcuya forma şansı verebilecekken her ne kadar ulaşım imkanları artsa da merkeze uzak bir konumda olduğundan işten çıkıp idmana gelebilecekler için cazip gelmeyebiliyordu...mahalledeki çocuk ve gençleri ise harekete geçirme mecburiyeti vardı o da sınırlı sayıda gibi görünmekte.

Hatta Anadolukavağı bu dezavantajı nedeni ile bir dönem lige katılan takımdaki futbolcuların tamamına yakını Boğaziçi'nin karı tarafından da gelmekte idi. Ulaşım denizden daha kolay olduğu için, açıkçası o dönemler yani Başkan Serdar Lüleburgaz Beykozlu futbolcuların kaprislerinden bıkmış da idi bu kadro değişimi kararı alırken bunun da etkisi büyüktü.

Anadolukavağıspor geçmiş sezonlarda formasını giyen isimlerin yanı sıra takımda ilk mücadeleye çıkacak olan futbolcularla kendi sahasında antrenmanlarına devam etmekte. Beykoz temsilcisinde Takımı bu sezon Çubukluspor'da da antrenörlük deneyimi olan Muhittin Kartal çalıştırmakta.

TALİP ERCAN / ER-HA BEYKOZ



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder