11 Ocak 2022 Salı

1 VE 2.AMATÖR LİG TAKIMLARI KADRO İÇİN U18 YAŞ TAKIM FUTBOLCULARINA DİKKAT KESİLDİ


Olağanüstü şartlarda olağanüstü kararlar alma gereği her daim olmakta...futbolda da bunun yansımalarını görmek mümkün...

İstanbul Amatör Liglerde Altyapı Takımlarında değişik yaş gruplarında birleştirmelere gidilmekte...daha önceki sezonlarda U19 ve U17 Takımları varken bunun orta yolunda yani ilk kez U18 Liginin kurulması ile bunun örneği yaşandı. 

Aynı şekilde U15 ve U17 Yaş Grupları arasında yer alacak şekilde U16 Takımları ile liglere katılım düşüncesinde olundu.

Öte yandan İstanbul 1. ve 2.Amatör Liglerin bir hafta ara ile Şubat ayında başlayacak olması da kulüpler açısından yeni kararlar almayı mecbur kıldı.

Geçmiş yıllarda İstanbul Süper Amatör Ligden ve özellikle de 1.Amatör Ligden sezonu biten oyuncuların büyük oranda forma giydiği takımların artık bu şansı yok. Bir ihtimal var Süper Amatör Ligde kulüp bulamayan ya da kulüpleri ile değişik anlaşmazlıklar yaşayıp ayrılan boşta kalan futbolcular.

1.ve 2. Amatör Ligde değişik takımlarda oynamayı bekleyen bir kitle de U19 Yaş ligleri kalktığından Süper Amatör Ligde de kulüp bulamayanlar ile pandemi sürecinde futbola ara verenler olacak.

Bilineceği üzere futboldan az da olsa ihtiyaçlarını karşılayacak nispette para kazanan birçok isim pandemi sürecinde değişik işlere girmiş idi...garsonluk yapan da oldu, valelik de, konfeksiyonda çalışan da var kuryelik yapan da...işte bu kesim ise saatleri uyarsa takımlarda idmanlara çıkıp forma giymek istiyor.

İşin özeti aktif bu sezon deneyim kazanmış maç tecrübesi olan U18 Yaş Takım futbolcularına hücum olacak gibi !!!

ER-HA BEYKOZ / TALİP ERCAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder