22 Mart 2022 Salı

BEYKOZ KENT KONSEYİ'NDEN DOWN SENDROMLULARA ÖZEL ETKİNLİK VARDI


Beykoz Kent Konseyi “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla anlamlı ve renkli bir etkinliğe imza attı.
  Down sendromlu çocuk ve gençlerin toplumsal farkındalık için garsonluk yaptığı etkinlikte konser de yer aldı.

Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, down sendromlu bireyler ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla “Beykoz Kromzom Saymaz” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

BM’nin kararıyla her yıl farkındalık etkinliklerine sahne olan  “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü”, down sendromlu insanlarda 21. kromozomun 3 tane olmasını simgeliyor.



Down sendromlu bireyler fiziksel görünüşleri ve dış dünyayı algılamada farklılıklara sahip olsalar da erken çocukluk döneminde başlayan eğitim ve destekle meslek edinip toplumda yer bulabiliyor. 

İlçedeki down sedromlu çocuk ve ailelerin seslerini duyurma fırsatı bulduğu programda ilk olarak, down sendromlu bir çocuğun gözünden yazılan duygu yüklü bir mektup okundu. 

Ardından söz alan down sendromlu annesi Şengül İzancı, önyargılar dolayısıyla engelli anneler ve çocukların toplumdan dışlandığını belirterek daha fazla destek çağrısında bulundu.

En Sempatik Garsonlar Beykoz’da

Kafeterya ortamında düzenlenen etkinlik boyunca misafirlere garsonluk yaparak çay ve kurabiye ikram eden gençler, sempatik tavırları, güleryüz ve yetenekleriyle takdir topladı.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Saniye Efe, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ile ilçe protokolü de etkinliğe katılarak destek verdi.

Down sendromunun hastalık değil farklılık olduğunun vurgulandığı etkinlik kapsamında kendisi de down sendromlu olan Cemal Ustabaşı bağlama çalarak mini bir konser verdi.

Programa katılan gençler neşeli türkülere eşlik ederek eğlendi.

“Beykoz Kromozom Saymaz” etkinliğinin sonunda down sendromlu çocuk ve gençlere hediyeler verildi.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder