22 Mart 2022 Salı

FATMA BAŞKANDAN " RÜZGARLIBAHÇESPOR KIZLARINA " TEŞEKKÜR VAR


Beykoz İlçesini TFF Kadınlar Futbol 3.Liginde temsil eden Rüzgarlıbahçespor'da sezonun ilk maçından galibiyetle ayrılmanın mutluluk ve heyecanı hakim.

" Beykoz'un Asenaları " diye anılan Kız Futbol Takımı 2021-22 Sezonunun ilk hafta maçını deplasmanda Yeni Levent Konaklar Takımı ile yapmış ve mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılmış idi.

Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü Başkanı Fatma Taşkıranlar sezonun ilk maç sonu açıklamasında hem ilk maçın özetini geçerken hem de kendilerine yardım edilmesi ile ilgili talepte bulundu...



Başkan Taşkıranlar, Yeni Levent Konaklar maçında çok zorlu hava şartlarında mücadele ettikleri, müsabakadan galip ayrılmanın daha da anlamlı olduğunu söylerken, " Kar Yağışı etkisi altında antrenman programımızda aksaklıklar mecburen oldu. Öte yandan maçımızın oynanıp oynanmayacağına ilişkin maç gününe kadar resmi bir açıklama gelir mi diye bekledik...çünkü erkekler kategorisinde İstanbul Amatör Liglerinde tüm maçlar iptal edilmişti. Beşiktaş Belediyesinin Çilekli İsmet İnönü Stadında maç için geldiğimizde zemin karla kaplı idi. Hatta her iki takım sporcuları da bazı bölümlerde temizlik yaptılar. İlk yarının bitimi sonrasında kar yağışı başlayınca yine bir iptal durumu da olabilirdi k hakemin kararı ile çıktık ve maçtan galibiyetle ayrıldık. Tabii ki ben bu futbolcu kardeşlerimi ki her iki takım için de söylüyorum bu kadar uygun olmayan bir ortamda yaptıkları mücadele için kutluyorum. " diye konuştu.




Beykoz İlçesinde köklü yılların kulüpleri varken Rüzgarlıbahçespor olarak liglerde 4.sezonuna başladıklarına vurgu yapan Fatma Taşkıranlar, " Dışarıdan görüldüğü gibi değil, ne şartlarda mücadele ettiğimizi kimse bilmiyor...duyanlarda katkı sunup destek olacaklarına - Girmeyin o zaman liglere -  diyerek işin kolayına kaçmakta. Ben Kız çocuklarının voleybol başta olmak üzere diğer bireysel sporlara yönlendirilmesini anlayışla karşılıyorum ama futbol oynamak isteyen kızlar varsa da bunun için karşı çıkmak değil destek olunması gerekli. Ben buradan özellikle ilçe kurumlarında görev yapan, İlçe Sivil Toplum Kuruluşlarında Başkanlık ya da Kadın hemcinslerime seslenmek istiyorum, gelin bu kızlara destek olun en basitinden maçlar ve antrenmanlarımızda önemli bir gider kalemi olan içme sularının temininde küçük katkılarınız olabilir. Sağ olsunlar bu sezon bazı dostlarımız idmanlarımıza geldiler başta onlar olmak üzere herkesten yardım bekliyoruz. Gelin bu kızlarla bir tanışın, her biri bizim açımızdan bir pırlanta değerinde. Karlı, yağmurlu havalarda bile idmanları aksatmıyorlar. Okulundan çıkıp evine uğramaya vakti olmadan antrenmana gelen çok oyuncumuz var...maalesef bizim de yapabileceklerimiz ortada. Biz Beykoz'da her spor dalında başarı elde eden kızlarımız ile gurur duyuyoruz, ancak iş kız futboluna gelince burun büken bir yapının Beykoz'da olmasının, ayrımcılığın hiçte yakışmadığı düşüncesindeyiz. Kadın Meclis Üyelerimizden, Resmi Kurum Müdür ve diğer yetkililerden, Dernek Başkanlarından özellikle bizlerin varlığını görmelerini istiyoruz " şeklinde konuştu. 



Rüzgarlıbahçespor Kız Futbol Takımında hafta sonunda Kavacıkspor 15 Temmuz Şehitler Stadında yapılacak sezonun ikinci maçı olan Pendik Güvenspor karşılaşmasının hazırlıkları devam ediyor.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder