23 Nisan 2022 Cumartesi

BEYKOZ BELEDİYESİ, " ALİBAHADIR'DAKİ MESİRE ALANI OKÇULAR VAKFI'NIN DEĞİL BİZİM "


Beykoz Belediyesi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Okçular Vakfı’na ait olduğu iddia edilen alanın belediyeye ait olduğunu bildirdi.

Beykoz Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Gazete Duvar’da Hazal Ocak imzasıyla yayınlanan haberde Alibahadır Mesire Alanı’na ilişkin gerçek dışı ithamların yer aldığı kaydedilerek, “Haber adı altında yayınlanan metnin oluşturulması esnasında hiçbir gazetecilik etiğine uyulmamış ve kurumumuza yine hiçbir söz hakkı tanınmamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Mesire alanı Beykoz Belediyesine aittir

Okçular Vakfı’na ait olduğu iddia edilen alanın Beykoz Belediyesi’ne ait olduğu kesin bir dille ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Alibahadır Mesire Alanı Beykoz Belediyesi’ne aittir. Alanda Kemankeş Restoran, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi, kamp yapmak isteyen tüm sporcular için konaklama tesisi ve vatandaşlarımız için mesire alanı bulunmaktadır. Okçuluk tesisinde, olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz dahil olmak üzere birçok okçumuz antrenman ve kamp yapmıştır. Paralimpik milli sporcularımız dahil olmak üzere farklı branşlarda birçok sporcumuz defalarca bu alanda kamp yaparak yarışmalara hazırlanmıştır.”

Spor tesisinin amatör ve profesyonel bütün sporculara açık olduğu, okçuluk gelişiminin ve sporcuların rekabetini arttırmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği alanla ilgili yapılan açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Ülkemizin olimpiyatlarda okçuluk alanındaki muazzam başarısı tüm dünyanın malumudur. Mete Gazoz Okçuluk Tesisi ve burada yapılan çalışmalar bu başarıya hizmet eden kıymetli çalışmalardır. Bu başarılara leke sürme amacı taşıyan art niyetli ve gazetecilik ahlakından uzak haberi kınıyor, gençlerimizin geleceğine yapılan çalışmalara dahi kara çalmak isteyen karanlık zihniyeti kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Hazal Ocak imzasıyla yayınlanan haberde, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nin Okçuluk Vakfı’na ait olduğu ancak kirasının Beykoz Belediyesi tarafından ödendiği iddia edilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder