20 Nisan 2022 Çarşamba

BEYKOZ İLÇESİ SPOR KULÜPLERİNDE GÖRÜNMEZ SIKINTI.... SU PROBLEMİ


Günlük yaşantımızda bazı tabirler var ki dilimize yapışmış her fırsatta cümlelere dahil olmakta...sudan ucuz bu cümlelere dahil edilebilir...

Uzun zamandır ilçedeki spor kulüplerinden dostlar ile ne zaman bir sohbet hali söz konusu olsa konu döner dolaşır su konusuna gelir...

Hadi yine bir atasözü ile devam edelim " Kazın ayağı hiç te öyle değil!" yani görünüşte su bu denir geçilir, sudan sebeplere,, konulara dalmayalım da denebilir ancak denemiyor!

Ülkemizde son yıllarda müthiş bir fiyat artışı oldu...her kalemde olduğu gibi bunda su da nasibini fazlası ile aldı...görünüşte spor kulüpleri için en alt harcama kalemi olan su giderleri, şimdilerde ilk gider haline gelmekte...tabii ki ulaşımı da buna katabiliriz ki o başka bir yazı konumuz olsun...

Evet dostlar kulüplerin su giderleri müthiş rakamlara ulaşmış durumda artık sudan ucuz diye bir tabir onların lügatlarından çıkmış durumda...sudan pahalı diye kurulmakta cümleler artık...

Ne kadar da basit geliyor değil mi...yahu sen ne diyorsun, transfer giderleri, personel ödemeleri, ulaşım rakamları varken nedir bu su meselesi diye yazacaklar var ama inanın şu sıralar kulüpleri yeni önlemler almaya sevk edecek kadar yüksek rakamlar...hele ki aya vurulduğunda ortaya çıkan rakamı ben bile ağzı açık dinledim.

Artık Kulüpler bırakın artık spor okullarını değişik yaş kategori takımları için bile artık sporcularından içme sularını yanlarında getirmelerini istemeye başladı.

Peki bu rakamları geri çekebilmek için hiç olmazsa birkaç kuruş daha düşürebilmek için ne yapılabilir? kim devreye girebilir? diye düşünüldüğünde Beykoz Kulüpler Birliği bu konuda kafa yormaya başlamalı diye aklımdan geçti, dilimden ise Birlik Başkanı Asım Özdemir Başkana İletildi.

Tüm kulüpler düzeyinde bu konuda mutlak surette birleşme, aynı düşünce babında bir araya gelip ortak hareket etme durumu olmalı. Ha diğer görüş ayrılıklarını bir tarafa koyalım ama hiç olmaz ise toplu su alımları için gayet düzel de bir indirim de alınmak sureti ile gider kaleminde düşme sağlanabilir.

Demedi demeyin su deyip geçmeyin, sudan sebepler için mi bir araya geleceğiz, biz daha büyük sorunlar da bile birlik beraberlik sergileyemiyoruz ki diyecekler varsa tamam diyorum benden önermesi bir kulübün alacağı 10 koli su mu ucuza gelir, yoksa 20 kulübün alacağı 500 koli mi? varın kararını siz verin...sudan sebepler ile ayrılık yaşanırken bir atasözü ile noktayı koyalım " Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkamadığınız için boğulursunuz" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder