6 Eylül 2022 Salı

ULUSLARARASI İSTANBUL BOĞAZİÇİ TRİATLONU TANITIMI BEYKOZ'DA YAPILDI


Beykoz İlçesinin tanıtımı için önemli bir sportif etkinlik olan ve y
erli - yabancı yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Boğaziçi Triatlonu'nun tanıtımı  Beykoz Belediyesinin Gümüşsuyu Restoran'ında  gerçekleştirildi. 

Lansmana Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yanı sıra Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, ve Sponsor Oral-B ana Firması olan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu katılım sağladı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Beykoz Belediyesi desteğiyle bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul Boğaziçi Triatlonu, 550 bireysel sporcu ve 75 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek.  11 Eylül tarihinde Beykoz İlçe sınırları dahilindeki noktalarda gerçekleştirilecek olan organizasyonda yüzücüler 2.3 kilometre, bisikletçiler 40 kilometre, koşucular ise 10 kilometrelik parkurda yarışacak.

"Türkiye'nin ilk devlet spor bilimleri üniversitesi kurulsun diye çabalıyoruz"

Lansmanda konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bu organizasyona katkı veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir organizasyonun ikincisini gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin en güzel noktalarından biri olan Beykoz'da. Bu organizasyonda 3 farklı branşta yarış olacak. Kanlıca - Küçüksu arasında yüzme yarışı olacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Asya'dan Avrupa'ya geçilecek. Küçüksu Çayırı'ndan, Çubuklu'ya 10 kilometrelik koşu olacak. Biz de ev sahipliği yapmış olacağız. Beykoz' da yaşamın merkezinde spor olsun istiyoruz. Özellikle doğa sporları. Beykoz bu konuda oldukça elverişli. Özellikle gençler spor yapsın istiyoruz. Türkiye'nin ilk devlet spor bilimleri üniversitesi kurulsun diye çabalıyoruz. Riva'da 500 dönümlük bir arazi bunun için ayrılmış durumda" ifadelerini kullandı.

Beykoz İlçesinin tanıtım ve reklamı anlamında önemli bir katkısı olacak etkinliğe Beykoz Belediyesi GSK Takımı da katılım sağlayacak.


Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, tüm katkı sunan paydaşlara teşekkürlerini iletirken, Asya-Avrupa Triatlon Şampiyonasının ilk kez ülkemizde yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yalçınkaya bu anlamda Beykoz'da geçen senenin ardından 2.kez düzenlenecek etkinliğin ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaptı. Yalçınkaya " 
Uluslararası İstanbul Boğaziçi Triatlonu'nun duyurusun yapıp başvuruları almaya başladıktan sonraki 4 günlük süreçte 2000'in üzerinde başvuru oldu. Biz bunu 800 kişi olarak belirledik.  Bu seneki yarışlar gelecek Kasım'da yapmaya talip olduğumuz Avrupa-Asya Şampiyonası için de bir prova anlamı da taşımakta. Bölgesel Liglere olan ilgi bizleri sevindirmekte. " diye konuştu.



P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise yaptığı konuşmada önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında firma olarak ileriye dönük vizyonu olan bir projeye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını söylerken, " 2024 Paris Olimpiyatlarında Triatlon Sporunda da Türkiye'den katılım olması yönünde katkıda bulunacağız. Şu ana kadar Olimpiyatlara katıldığımız branşlara ilave olarak 22.branşın bu olmasını çok istiyoruz. Global anlamda Olimpiyatlara Sponsor olan bir firma olarak Triatlon sporuna da destek vermekten mutluluk duymaktayız. Pek çok spor dalında P&G olarak desteğimiz olmakta ve bu artarak devam edecek. Dünyanın tek Kıtalarası Triatlon Yarışı için organizasyona katkı sunacağımızı söylemek istiyoruz " şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder