9 Ekim 2023 Pazartesi

BEYKOZ BELEDİYESİ BİSİKLET TAKIMI 58.CUMHURBAŞKANLIĞI TURUNDA


Beykoz Belediyesi Continental Bisiklet Takımı’nın şampiyonluk için pedal çevirdiği 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Antalya’nın Alanya ilçesinde start aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek “58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu”nda 14 ülkeden 24 takım ve 163 sporcu yarışıyor.

Dünyada ilgiyle takip edilen yarışın,8 etapta; Alanya, Bodrum, Manisa, İzmir ve İstanbul’a uzanan güzergâh boyunca, toplam bin 231,2 km’lik parkurda dünyaca ünlü pedalların heyecan dolu mücadelesine sahne olacak. 



 

Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin eşlik ettiği yarış, Alanya-Antalya arasında koşulan 135 km’lik ilk etabını Alpecin-Deceuninck Takımı'ndan Jasper Philipsen kazandı.

Beykoz Belediyesi Continental Takımı yarışta  Halil İbrahim Doğan, Natnael Berhane, Sergey Rostovtsev, Maximilian Stedman, PetrosMengsGebremariam, Yaroslav Parashchak ve Zeki Kagısız’la katıldı.

Cumhuriyet coşkusuyla tura katılan takım Cumhurbaşkanlığı Kupası için dünyaca ünlü pedallara karşı kıyasıya mücadele ediyor.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 166.5 kilometrelik Kemer-Kalkan etabı ile devam edilecek.

Ülkemizin ve bisiklet sporunun tanıtımına katkı sunan yarış, 15 Ekim Pazar günü Beykoz’un doğal ve tarihi parkurlarının da geçileceği İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder