13 Ekim 2023 Cuma

ÖMER FARUK SÖKMEN, " BEYKOZ İSHAKLI SONRADAN AÇILDI "


Beykoz Stadında oynanan TFF Bölgesel Amatör Lig 1.Grubundaki ilk hafta maçında Beykoz ekibimiz İshaklıspor zorlu maçtan tek puanla ayrılmasını bildi.

Maç öncesinde müsabakayı takip edenler ile yaptığım görüş alışverişinde Maltepespor'un daha ağır bastığı yönünde kanaat hakimdi.

Maçı Beykoz İshaklıspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Mahallesinin Muhtarı da olan Ali Cinel, Maltepespor Kulübü Başkanı Ömer Lefzan, Beykoz MHP İlçe Başkanı Emre Çömlekçi birlikte takip etti.

Öte yandan Beykoz ekibinin ilk maçında ilçenin değişik spor kulüplerinden başkanlar, mahalle muhtarları da takip etti.

1923 Yılında kurulan Maltepespor yıllarca profesyonel liglerin tozunu atmış bir takım olarak maça oldukça rahat başladı. Müsabakanın ilk yarısının başlarında konuk Maltepespor'un etkili atakları vardı.

Beykoz İshaklıspor takım sporcularında ilk maçın heyecanından olsa gerek bir gerginlik hakimdi, hatta bazı pozisyonların ardından bir birlerine serzenişlerini bizler tribünden gördük. Takım Kaptanı Onur Karavuş bu bölümlerde takımını ayakta tutma gayretinde oldu.

Dediğim gibi ilk bölümlerde üst üste gelişen ataklardan bir de gol buldu konuk takım...6.dakikadaki ilk etkili kenar atağında kaçan golün ardından bu kez tuhaf bir golü kalesinde gördü Bordo-Beyazlı ekip, Kaleci Yakup kapadığı köşeden gole engel olamadı.

Yenilen gol Beykoz İshaklıspor'daki telaşı daha da arttırdı. Beykoz Ekibinde ilk etkili atağın son 5 dakikada geldiğini de hatırlatmak isterim.

İkinci yarıda acaba sihirli bir dokunuş gelecek mi, Beykoz İshaklı rakip ataklarını kesebilecek ve sonrasında gol bulabilecek mi diye aklımdan geçerken ilk 10 dakikalık bölümde Maltepespor iki ciddi atak geliştirdi.

Beykoz İshaklıspor'u devrede kim motive etmiş ise daha sert, hırslı ve rakip ataklarında her futbolcunun karşısında bir ya da birkaç futbolcu ile dirençli bir oyun sahaya yansımaya başladı. 47.Dakikada galiba Enes idi çizgi önünden çıkardıkları topun ardından 50.Dakikada rakip kaleyi yoklayan şutları geldi.

Maltepespor 2 net pozisyonda Kaleci Yakup'a takıldı, golde kapadığı köşeden yediği golün ardından bir bakıma yetenekli kaleci kendini affettirmiş oldu gibi. Bu arada arada kaynamasın Kaptan Onur ile bir şutta direkten döndü.

Maltepespor'un ikinci yarıdaki ataklarında son vuruşlardan önce yada kanat ataklarında yanlış tercihler bekledikleri golü getirmedi üstüne üstelik karşısında her dakika daha da istekli beraberlik kovalayan bir rakip de ortaya çıkmıştı.

Bu andan sonra oyuna dahil oyuncuların ortaya koyacakları performans önem kazanmıştı ki son dakikada gelen golde tecrübeli forvet Ömer Coşkun'un kaydettiği golle bu anlamda Beykoz İshaklıspor takımı başarılı değişimler yaparken, Maltepespor'da oyuna giren isimlerin katkısını göremedik. Ertuğrul'un iki pozisyonu dışında girenler çıkanları aratmadı değil.

Diyeceğim o ki Beykoz İshaklıspor'da kadroya ciddi takviyeler yapılmalı diye aklımdan geçmedi değil. Bu andan sonra da bu ne kadar yapılabilir o da bir muamma. Ben Beykoz İshaklıspor Kulüp Başkanı Ali Cinel'in ne kadar istekli olduğunu takip etmekteyim. Özellikle orta saha ve kanatlara takviyeler yapılabilirse iyi olur. 

Bir de gereksiz telaş ve futbolcuların bir birlerine ilk yarıda gördüğüm yanlış yaklaşım tarzları enerjilerini alıp götürmekte, kendi kendisi ile mücadele yerine rakibine konsantre olmalarını bir abileri olarak öneriyorum. Bunu çözdükleri anda ikinci yarıdaki dirençli görüntülerini ileriki maçlara taşıyabilirler diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder