28 Mart 2024 Perşembe

KAVACIK OTAĞTEPE MİLLET BAHÇESİ VE SOSYAL TESİSİ OLUYOR

 


Beykoz İlçesinin en dikkat çekici mekanlarından olan ve geçtiğimiz günlerde habere konu ettiğimiz Kavacık Otağtepe Bahçesi, Beykoz Belediyesi tarafından Millet Bahçesi olarak yeniden düzenlenecek.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın bölge ile ilgili yaptığı paylaşımlarda Boğazın en nadide mekanlarından olan Otağtepe'yi Beykoz'un en dikkat ve ilgi çekici mekanlarından biri olacak şekilde Millet Bahçesi olarak yeniden düzenleyeceklerini seçim mesajları kapsamında vermişti.

Vakti zamanında Tema Vehbi Koç Doğa-Kültür Merkezi olarak hizmet verse de şimdilerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğün kontrolünde olan Otağtepe Fatih Korusu içinde bulunan değişik bitki ve ağaç çeşitleri ile meraklıları için her zaman ilgi odağı olmuştu.

TEMA VAKFI OTAĞTEPE'İ PROTOKOL BİTİMİ SONUNDA DEVRETMİŞTİ

1995 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü'nce Tema Vakfına protokolle devredilmiş olan İstanbul Kavacık-Otağtepe bölgesindeki sahanın Vakfa tahsisine 2011 yılında son verilmiş ve protokol yenilenmemiş. Tema Vakfı buna rağmen sahanın bakım ve muhafazasına devam etmiş ve istenildiği gibi 17.07.2013 tarihinde de Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iade edilmişti


İLGİLİ HABER LİNKİ /

https://yenibeykoz.blogspot.com/search?q=OTA%C4%9ETEPE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder