7 Mart 2019 Perşembe

ANLAŞILDI Kİ BEYKOZ'UN GELECEĞİ TURİZM'DE...


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili süreç olanca hızı ile devam etmekte...Allah hangi aday için hayırlı ise ona nasip eylesin diyelim...


Genel olarak Adayların vermiş oldukları mesajlara ve sundukları projelere bakılacak olursa Beykoz'un Geleceğinin Turizm'de olduğu gerçeği ortaya çıkmakta...bunu zaten yıllardır konuşup, yazıya döken biri olarak tabii ki mutlu olmamak mümkün değil.

Bugüne kadar gelindiğinde Turizm olayına sadece Yaz Dönemlerinde birkaç festival-şenlik niyeti ile bakılıp, işin geri kalan kısmının tabiri caizse " Saldık Çayıra Mevlam Kayıra " misali bir hal alması bu ilçeye bir şey maalesef kazandırmadı. Televizyon ekranlarında birkaç dakikalık haber görüntüsü ile yetinip duruldu.

Evet Beykoz Allah'ın bizlere bahşettiği mükemmel bir doğal örtüye, fiziksel görünüme sahip adete işlenmeyi bekleyen bir mücevher, elmas taşı gibi. İlçemizde profesyonel anlamda bir Turizm olayından bahsedilmek gerekirse bunun için uzun vadeli hedefler ortaya konacaksa mutlak surette bir Turizm Meslek Lisemiz olmalı diye düşünmekteyim.

Beykoz'daki Yerel Seçimler ile ilgili adayların projelerine bakıldığında bu konularda projeler görmek elbette güzel ancak samimiyetle bu konulara dikkatler seçim sonrasında da çekilmeye devam edilmeli.

Yani ben işin teknik, kanuni, imari, iskani durumlarına bakma niyetinde değilim...yani Riva'da birileri onlarca, yüzlerce villalar kondururken, bir turizm alanı için de bin dereden su getirilmemeli. Beykozlu vatandaşlar ise işin artık profesyonel anlamda değişime uğrayacağının da farkını unutmayarak gereken çalışmaları şimdiden başlatmalı.

İki tahta sandalye, iki her bir köşesi ayrı uzunlukta olduğundan doğru duramayan masalar ile bu işe bakma hali ortadan kalkacak, çünkü Turizm ile birlikte bol seçenekli işletmeler dönemi de başlayacak gibi.

Bu arada bu güne değin Tur Operatör firmalarının Beykoz gibi müthiş bir yere ilgi göstermemeleri de bana ilginç mi ilginç gelmekte. Sanki Beykoz diye bir ilçe yokmuş gibi davranılmakta. İşin bir de Tanıtım-Reklam kısmı var ki maalesef bu işte de yerel yönetimler olarak sınıfta kalındı.

Çeşitli Kurum ve kuruluşların birçok hibe programları var...bunlar ilçedeki Resmi kurumların da devreye girmesi ile Turizm anlamında ciddi teşvikleri de beraberinde getirecektir.

Beykoz'un artık kaybedecek bir dakikası bile yok...öte yandan yukarıda bahsettiğimiz Turizm olgusunda Beykoz Vakfı'nın da ciddi bir katkı sunması gerektiği kanaatini taşımaktayım. Bir önceki Ali Zengin Başkanlığındaki Medya buluşmasında, Beykoz için Şiir-Roman-Şarkı, Film gibi yarışmalar ile çok güzel seçeneklerin ortaya konabilir önerisinde bulunmuştum.

İşte bu çalışmalara Sosyal Medyada Beykoz Tanıtım bombardımanı ile destek de sunulursa bu ilçenin geleceğine yönelik ciddi adımlar da atılmış olur.

Çok uzun yıllardır spor müsabakaları için şehir dışına çıkmaktayım, en küçük zaman diliminde dahi gittiğim yerleri dolaşmaktayım. Anadolu'nun Beykoz'un yanında esamesi okunmayacak nice yerleri var ki bu Turizm-Tanıtma işine müthiş önem verdiği için kat be kat  maddi-manevi karşılığını alabilmekte.

Geçtiğimiz yazılarımın birinde Kocaeli Maşukiye örneğini vermiştim....ilk kez geçen sene gidebildiğim bu yerde yakalanan müthiş potansiyeli Beykoz Belediye Başkanlığına seçilecek ismin mutlak surette gidip görmesini gözlem yapmasını öneriyorum.

Gelen bir çocuk ya da genç, ki büyükler de bir hayli fazla 10 metre yükseklikten kuleye çıkıyor hop bir kayıyor özel koruma ipleri ile ver 10-15 lira...ister ata binilen yer var, ister motor, ister bisiklet, ister Atv veya Jeep seçenekleri var ...kısa mesafeli teleferik hatları ...balık restoranları, hediyelik eşya satış noktaları...vah benim Beykoz'uma ...ciddi bir proje ile konuya bakılırsa Beykoz, Maşukiye örneğini ikiye üçe katlar dostlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder