8 Mart 2019 Cuma

BEYKOZ BELEDİYE MECLİSİ 7.DÖNEMİN SON TOPLANTISINI YAPTI



Beykoz Belediye Meclisi, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde 7. seçim (2014-2019) döneminin son meclis toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yaptı.

Beykoz Belediyesi Mart Meclisi’nin ve aynı zamandan da 7. seçim (2014-2019) döneminin son meclis toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yaptı.
Başkan Çelikbilek: “10 yılda çok güzel hizmetlere imza attık”

Meclis gündeminden önce genel kurula hitap eden Başkan Yücel Çelikbilek: “10 yılda Beykoz’da çok güzel hizmetlere imza attık. Bu hizmetleri ekip olarak hep birlikte yaptık. Son meclis vesilesiyle buradan başkanlığım boyunca her an göreve çağırdığım başkan yardımcılarıma,  ilçemize değer katan tüm meclis üyelerine, belediyede ve sahada gayretle çalışan belediye birim müdürlerimize emek ve gayretleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Bir toplumun gelişmesi yeni gelenin öncekini geçmesine bağlıdır. Benden sonra görev yapacak arkadaşlarımın ilçe adına hayırlı ve güzel işler yapmasını temenni ediyor, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ilçemiz ve ülkemiz adında hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   

Başkan Çelikbilek: “Kadınlarımız başımızın tacıdır”  

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de değinen Başkan Yücel Çelikbilek: “Biz kadınları önce melek olarak sonra da anne olarak görürüz. Annelik bizim inanç kültürümüzde yer etmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) bize cennetin annelerin ayakları altında olduğunu müjdelemiştir. Bu müjdeyle kadınlara en yüce değeri vermiştir. Bizim için anne evin varlığı, evlatlarımızın anasıdır, eşin tamamlayıcısıdır. Rabbim onlardan razı olsun, hayırlı, uzun ömürler versin. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yücel Çelikbilek’in konuşmasından sonra tüm meclis üyeleri tek tek söz alarak 5 yıla yönelik değerlendirmelerde bulundular ve son meclis toplantısı olması hasebiyle helallik aldılar.  

CHP Meclis Üyesi Suha Okan Uzun da Türk kadınının tarih boyu kahramanlıklarını vurgulayan bir konuşma yaptı ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.  

Başkan Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımıcısı ve AK Parti Meclis Üyesi Manolya Demirören Tekin’e AK Parti ve CHP’li kadın meclis üyeleri ile meclis işlemlerini yürüten Beykoz Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Seher Çekerek’e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek takdim etti. CHP grubu da mecliste görev yapan tüm kadınlara çiçek sundu.  

Ardından meclis gündemine geçildi.

İlk olarak Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beykoz Belediyesi’ne devredilen, ve Beykoz Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan; Beykoz İlçesi, Çubuklu, Paşabahçe, Ortaçeşme, Göksu ve Gümüşsuyu Mahallelerinde Muhtelif Ada ve Parsel Sayılı Taşınmazların satışı hakkındaki teklifi, teklif karar olarak görüşülerek oy birliğiyle meclisten geçti. 

Raporlar’da yer alan:  

1-Beykoz İlçesi Öğümce Köyü 320 seri ve bölme no.lu alanda bulunan 11.045,17m2'lik alanın Orman Genel Müdürlüğünden tahsisinin alınabilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu, oy birliğiyle,

2-Beykoz İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Münevver Ayaşlı Caddesi No:32 adresinde bulunan taşınmazın Cami Müştemilatı olarak kullanılmak üzere Beykoz Müftülüğüne tahsis edilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu, oy birliğiyle,

3-Beykoz İlçesi, Çubuklu Mahallesi, 811 Ada 4 Parsel hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu ise oy çokluğuyla meclisten geçti.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder