15 Mart 2019 Cuma

COŞKUN TOSUN, " KÖYLERİ AYAĞA KALDIRACAĞIM "



Geçtiğimiz gün Polenezköy, Cumhuriyetköy ve İshaklı Köyü’nü dolaşarak projelerini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkanı Coşkun Tosun, bu kez de Anadolu Kavağı,
Poyraz, Anadolu Feneri ve Kaynarca Köylerini dolaşarak vatandaşlara seçim vaatlerini ve projelerini açıkladı. Bu ziyaretler esnasından Tosun’a Meclis Üyesi Adayları ve kalabalık bir partili grubu eşlik etti.

CHP heyetinin ilk durağı Anadolu Kavağı oldu. Buradaki tüm esnafı tek tek dolaşan ve hayırlı işler dileyen Coşkun Tosun, esnafın içinde bulunduğu durumu içler acısı olarak değerlendirdi.

“ANADOLU KAVAĞI ESKİ MUHTEŞEM GÜNLERİNE DÖNECEK”

Özellikle turistlik tesislerin tamamıyla boş olduğu gözlenen ziyaretlerde, bütün esnafın “Neredeyse bir yıldır siftah yapmakta bile zorlanıyoruz” serzenişleri dikkat çekti. Bu serzenişlere, “Sizler için özellikle de turizme hizmet veren köylerimiz için pek çok çalışma hazırladık” diyen Tosun, sözlerini söyle sürdürdü, “Sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Bu sorunları ortadan kaldıracak çok önemli projeler geliştirdik. Beykoz’u ayağa kaldıracak olan temel noktalardan birisi de turizmin Beykoz’da hal ettiği değeri görmesidir. Dolayısıyla bizim en büyük hedeflerimizin arasında Anadolu Kavağı’nı yeniden eski muhteşem günlerine döndürmek var.”
CHP heyeti, daha sonra Poyraz’a geçerek burada ilk önce Muhtar Ahmet Ersoy’u ziyaret etti. Arından bir kıraathanede toplanan köylülerin yanına geçildi ve bir süre sohbet edildi.



“BELEDİYENİN EL KOYDUĞU KÖY MALLARININ BİR KISMINI İADE EDECEĞİZ”

Muhtar Ersoy’un köy mallarının ellerinden alınmasına ama buna rağmen belediyeden hiçbir hizmetin gelmediğine ilişkin şikayetlerini dinleyen Coşkun Tosun, köylülere hitaben yaptığı konuşmada “Sevgili muhtarımın şikayetlerini çok iyi biliyorum. Özellikle de az önce bahsetti köy mallarının belediye tarafından el konuşması hususunu. Lafı uzatmadan söylüyorum. Bizim iktidarımızdaki belediye inanın ki sizin bugüne dek çalıştığınız en iyi belediye olarak tarihteki yerini alacaktır. Buradan şunun sözünü şimdiden veriyorum. Belediyenin el koyduğu malların bir kısmını, yine birlikte hazırlayacağımız bir komisyonun tespit ettiği şekilde sizlere iade edeceğiz. Ayrıca, muhtarların ekonomik yükünün bir kısmını da yine belediye olarak biz ödeyeceğiz.” dedi. İmar ve plan konuları hakkında da açıklamalar yapan Coşkun Tosun, bu yakıcı konular için Türkiye’nin en önemli mimarlarından Ahmet Erkurtoğlu’nu aralarına kattığını söyleyerek, “Yapılabilecek ne varsa Ahmet Bey ve ekibimize katılacak olan uzman plancı ve avukatlarla yapacağımızın teminatını veriyorum sizlere. Bizlere güvenin yeter.” dedi. Toplantı sonunda köy esnafı ziyaret edildi, hayırlı işler dilendi.



ÜÇÜNCÜ ZİYARET ANADOLU FENERİ’NE OLDU

Bir sonraki durak olan Anadolu Feneri’ne geçen heyeti burada da kalabalık bir köylü topluluğu karşıladı. Muhtar Hasan Ata’nın konuklara çay ısmarlamasından sonra köyün özellikle balıkçılıkla geçinmesine rağmen son yıllarda artık balıkçılığın durma noktasına geldiğini, bunda uygulanan yerel yönetim politikalarının da çok önemli bir payı olduğunu söyledi. Coşkun Tosun’dan iktidar oldukları takdirde balıkçılık için söz isteyen muhtar, “Köylümüzü ayağa kaldırmamız için desteğinize ihtiyacımız var.” dedi.

“BEYKOZ’DA BALIKÇILIĞI ŞAHLANDIRACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adayı ise, “Arkadaşlar, bugün geldiğimiz üçüncü köyümüzsünüz. He bir köyün hem ortak hem de farklı pek çok derdi var. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde tam 41 proje açıkladık. Bunların içinde muhtarımın bahsettiği balıkçılığın Beykoz’da şahlanması için hazırladığımız çok önemli çalışmalar da var. Bunlar çok zor işler değil. Ama niyet ve kadronuz varsa yapabilirsiniz bunları elbette. Bizde de hepsi var. Tek derdiniz balıkçılık da değil biliyorum. Köyün yerleşim sorunu var, aşağıdaki dükkanların ecrimisil sorunu var, yüksek kiralar var, ulaşım sorununuz var, eğitim sorununuz var. Var da var… Sizden tek isteğim, Beykoz’un istediği değişime sizlerin de destek vermenizdir.” Daha sonra köy esnafını ziyaret eden heyet buradan ayrılarak Kaynarca Köyü’ne hareket etti.

“İSTEDİĞİNİZ AN ULAŞABİLECEĞİNİZ YEGANE ADAY BENİM”

Kaynarca Köyü’nde köy kahvesine giden Coşkun Tosun ve beraberindekiler, kendilerini karşılayan köylülerle istişarelerde bulundular. Bu köye geçtiğimiz günlerde de geldiğini söyleyen Tosun, “Sizlerin pek çoğu benim hemşerim, arkadaşım hatta akrabamsınız. Dolayısıyla sizlere kendimi tanıtmama ihtiyaç yok. Sizin yaşadığınız her türlü zorluğu çok yakından bilen bir kardeşinizim ben. Ama size bu zorlukları yaşatanlar şimdi size hiç tanımadığınız bir ismi Zeytinburnu’ndan ithal edip karşınıza dikti. Şimdi size soruyorum. Bu sorunları yaratan ve yıllardır çözmeyen zihniyet sizi ve Beykoz’u hiç tanımayan birisiyle mi sorunlarınızı çözer yoksa bu sorunların çözüm projeleriyle gelen ve hem sizi hem de Beykoz’u çok iyi tanıyan ben mi çözerim? Üstelik ben, sizlerin her an ulaşabileceğiniz yegane adayım.” dedi.

Köylülerin bu kez kendisini tercih etmelerini isteyen Coşkun Tosun, “Ben kimseye illa partini bırak bize gel demiyorum. Sen yine partini sev ama sadece bu seçimde bana bu desteği ver. Göreceksin sizleri yıllardır oyalayanların çözemediği sorunları uzman kadromuzla nasıl da hızla çözeceğiz.” açıklamasını yaptı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder