8 Ekim 2021 Cuma

BEYKOZ DEVLET HASTESİNDEN EMZİRME HAFTASINA ÖZEL BİR ETKİNLİK VARDI


Tüm Dünya da olduğu gibi ülkemizde de Emzirme Haftası olarak kutlanan 1-7 Ekim tarihleri arasında Beykoz Devlet Hastanesi’nde düzenlenen etkinliklerle emzirmenin önemine vurgu yapıldı.

Beykoz Devlet Hastanesi’nde anne ve anne adaylarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde bebeklerin ilk altı ayda sadece anne sütü ile beslenmelerinin önemine dikkati çekilirken, ek gıdalara daha sonra başlanması gerektiği ifade edildi.



Emzirmenin minimum 2 yıl ve daha uzun süre ile devam etmesi gerektiği anlatılan etkinliklerde anne sütünün faydaları hakkında da anne ve anne adaylarıyla bilgi paylaşımında bulunuldu.

Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdiresi Necibe Köse, vatandaşlara yönelik, anne sütünün önemine yönelik farkındalık çalışmalarının Beykoz Devlet Hastanesinde aralıksız olarak sürdürüleceğini söyledi.



Meme kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı

Beykoz Devlet Hastanesi’nde bir sonraki gün yapılan etkinlikte meme kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İlgili birimin hemşireleri tarafından hastaneye gelen hasta ve yakınlarına meme kanseri ve belirtileri anlatıldı.

Kadınların 20 yaşından sonra her ay kendi kendine meme muayenesi yapmaları gerektiği ve bu muayene sırasında ayna karşısına geçilerek her iki memenin görüntüsünün simetrik olup olmadığına bakması gerektiği belirtildi.

Bilgilendirmede, “Meme başı ve derisinde çökme veya çekilme, deride kızarıklık ve ödem varlığı incelenir. Bu muayene ile özellikle deriye ve meme başına yakın tümörler kadının kendisi tarafından erken evrede fark edilebilir. Kendini düzenli olarak muayene eden bir kadın, yeni gelişen bir kitleyi, meme derisi veya meme başındaki çekintiyi veya renk değişikliğini, asimetrik görünümü ayırt edebilir.” denildi.

Kendi kendine meme muayenesi

Kanser şüphesi uyandıran kitlelerin, diğer meme dokusundan daha sert yapıda (ceviz sertliğinde), sınırları net ayırt edilemeyen, hareketi kısıtlı ve genellikle ağrısız oldukları ifade edilirken, memesinde bir kitle fark eden kadının hemen doktoruna başvurması, ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmesi gerektiği dile getirildi.

Öte yandan, 40-69 yaş arası kadınların ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapması ve yılda bir kez de doktora meme muayenesi için gitmesi gerektiğinin altı çizildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder