18 Ekim 2021 Pazartesi

BEYKOZLU SPORCU BABANIN SPORCU KIZI...NUR SONER DİKİLİTAŞSPOR İLE FUTBOL SEKTÖRÜNE GEÇİŞ YAPTI


Değişik meslekler ile uğraşan insanların ileriki yıllarda kızı ya da oğlu da o meslek dalına merak salmakta...Öğretmenin oğlu Öğretmen, Mimarın kızı Mimar, Avukatın oğlu Avukat olabilmekte....



İşte haberimize konu olan tabiri caizse çiçeği burnunda bir antrenör adayı olan Nur Soner gibi...Beykoz İlçesinde aktif futbolculuk yaşantısında değişik spor kulüplerinde futbolculuk kariyeri olan Bülent Soner'in kızı olan Nur Soner, kendisine meslek olarak spor branşını seçmiş durumda.




Beykoz Çavuşbaşı Anadolu Lisesi mezun olan Nur Soner, hedefi olan Spor Akademisi şimdiki adı ile Spor Yüksek Okulu için çalıştı, çabaladı ve İstanbul Ayvansaray Üniversitende Antrenörlük Bölümünde eğitimine başladı.

Nur Soner önünde uzun bir süreç olduğunun farkında, ayırt etmeksizin sporun her branşını sevip izlemekte...Beykozlu Genç Kız şu sıralar ilk antrenörlük deneyimini de bu işin tecrübeli 3 ismin yanında yaşamakta. 

İstanbul Futbolun köklü kulüplerinden olan Dikilitaş Spor Kulübünde yeni açılan DİFA Futbol Akademisinde görev yapan iki isim var ki onların da Beykoz İlçesi ile ilgileri, sporculuk kariyerleri bulunakta...biri Beykoz 1908 A.Ş. Takımında değişik sezonlarda da forma giymiş deneyimli futbolculardan Aziz Abaramak, bir diğeri ise Marmara Üniversitesi Futbol Takımı ile Futbolculuk kariyerini başlatan, Beşiktaş Takımı ile zirveyi gören ve Süper Ligde deneyimli bir futbolcu olarak bilinen Buse Budak ve bir diğer isim ise Salih Akkaya..

Nur Soner heyecanlı mı heyecanlı, istediği dalda sporda kendine kariyer yapabilmek için ilk adımlarını atmaya başlamış durumda...DİHA Futbol Akademisinde deneyimli isimlerden çok şey olduğunun farkında...

Nur Soner ERHA BEYKOZ'a yaptığı özel açıklamada spor dalını seçmesinde babasının büyük payı olduğunu söylerken, " Bizim evde futbolun konuşulmadığı gün yok gibi...babam futboldan hiç kopmadı, şimdilerde Masterler-Veteranlar Kategorisinde maçlarına devam etmekte. Babam benim ilham kaynağım oldu. Daha işin başındayım önümde uzun yıllar var farkındayım ancak şimdiden hedeflerim var, ileride bir spor salonu açmak istiyorum. Bunun için hiç de aceleci olmayacağım. Özellikle DİHA Futbol Akademisindeki değerli antrenörlerimden edineceğim çok bilgi, deneyim olacak " şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder