23 Ekim 2021 Cumartesi

YIKILAN KAVACIK HASAN YAVUZ CAMİNİN AKIBETİ MEÇHUL!


Beykoz İlçesinin en yoğun iş merkezlerinin bulunduğu mahallesi konumunda olan Kavacık Mahalesinin e merkezi yerinde yıllarca hizmet veren Hasan Yavuz Cami üzerindeki yükü taşıyamadığı gerekçesi ile yıkılmıştı. 

Aradan geçen uzun zaman zarfında Caminin yeniden yapılması il ilgili adımların atılmaması bölgedeki vatandaşları isyan ettirdi...caminin bulunduğu yer şu anda otopark gibi kullanılmakta.

ERHA BEYKOZ'a mesaj atan Kavacık Sakinleri, " Koca Yaz Döneminde burada açık havada namaz kılacak bir çalışma bile yapılabilecekken yapılmadı. Her ezan vakti hoperlörden buradan ezanımız yankılanmakta. Bölgeyi bilmeyen, değişik nedenler ile orada bulunanlar ezan sesini duyup cami var diye gelmekte bizlere sormakta cami nerede diye. Cami yapılamazken Beykoz'da birçok yerde binalar yapıldı, Belediye Hayvan Barınağını, Büyük Yemekhanesini yaptı, bir cami yapılamadı, bırakın başlanamadı bile. Bu nasıl iş? cami yapımı için bunca şart mı aranmakta? hadi işlem zor o zaman tama hazırlanıp cami yıkılsa olmaz mı idi? bunun vebalini kim üstlenecek" diye tepkilerini dile getirmekteler.

Kavacık Sakinleri, esnafı bu konuda yetkililerden açıklama beklemekte...her halde bu işin uzamasından en çok yararlananlar ise araç sahipleri!!!! olsa gerek.


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder