31 Aralık 2021 Cuma

BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN İLÇE SPOR KULÜPLERİ İLE BULUŞTU


Ve Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüpleri Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yılın son günü yaptığı davet ile buluştu.

Uzun süredir ilçe spor gündemini meşgul eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibi ile Beykoz Kulüpler Birliği arasında yaşanan gelgitlerin ardından Alibahadır'da bulunan Beykoz Belediyesi Kemankeş Sosyal Tesisinde yapılan toplantıya Kulüp Başkan ve temsilcileri katılım sağladılar.

Toplantıda Beykoz Belediye Başkanına Beykoz Belediyesinin Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam ile Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Ersen Sancar eşlik ettiler.

Beykoz İlçesi Spor Kulüpleri adında Başkan Murat Aydın'ın yanında yer alan isim ise Çubukluspor Kulüp Başkanı Coşkun Tosun oldu.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Pandemi süreci nedeni ile uzun süredir Beykoz ilçesi Spor Kulüpleri ile bir araya gelme şansı bulamadıklarını söylerken son günlerde Beykoz Belediyesinin İlçedeki bazı Spor Kulüplerine getirdiği tesislerin bakım, işletim ve temizlik gibi işlemlerini üstlenme niyetlerinin altını dolduran bir konuşama yaptı.

Toplantıda Beykoz İlçesinin en kıdemli Kulüp Başkanlarından da olan Murat Aydın ile son yerel seçimlerde yarışan Coşkun Tosun yaptığı konuşma ile hem kendi beklentilerini içeren hem de Beykoz Belediyesinin ilçe spor kulüplerine bakış açısını yorumlayan etkili bir konuşma yaptı.

Beykoz İlçesindeki Amatör Spor Kulüplerinin çok zor şartlarda var olma mücadelesi verdiklerini söyleyen Coşkun Tosun özellikle pandemi süreci ve son dönemlerde zorunlu harcama kalemlerinde yaşanan artışların bellerini büktüklerini söylerken Beykoz Belediye Başkanlığının İlçedeki Spor Kulüplerine maddi kaynak aktarmasını beklendiğinin bunun ortak bir talep olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan isimlerden birisi de Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu Beykoz Spor Kulübündeki kendi konumunu ilk başkanlık döneminden günümüze kadar olan kısmını özet geçerken Belediye Başkanı Murat Aydın'dan özel bir randevu talebinde bulundu.

Bir diğer konuşmacı ise Riva Spor Kulübü Başkanı Mahmut Akyıldız ile büyük emek, çaba ve rakamlar ile yaptıkları Riva Sahasına giremediklerinden dert yanarken bu konunda Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'dan ilgili kurumlar nezdine yapacağı temaslar ile kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Rüzgarlıbahçespor adına konuşan Bayram Taşkıranlar ise Kulüp Tesisinde yenilenmeye ihtiyaç duyduklarını söylerken yapılan çalışmaların daha geniş kapsamlı olması dileğinde bulundu.

Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Cenk Nur Beykoz İlçesinin Asırlık 2 Çınarından biri olarak kulüp binalarının olmadığına atıfta bulunurken bu konu kendilerinin tespit ettikleri yerler için Başkan Murat Aydın'da yardımcı olması yönünde talepte bulundu.

Soğuksu Spor Kulübü Başkanı Muammer Aydınoğlu ise Beykoz Belediyesinin afiş astığı 13 sahadan birinin de kendilerinin olduğuna vurgu yaparken, bu tesis rahmetli Ahmet Aksun tarafından sportif amaçlı kullanılmak için Soğuksuspor'a bırakıldığını söyleyip tesisleri ile ilgili tasarrufun kendilerinde olduğunu beyan etti. Başkan Murat Aydın ise kendi ikamet ettiği mahallenin de takımı olması hasebiyle toplantıda bulunan 27 kulüp temsilcisinin huzurunda Soğuksuspor'a pozitif ayrımcılık yapacağını söyledi.

Toplantıda söz alan bir Kulüp Temsilcisi ise Beykoz Yenimahallespor Kulüp Başkanı Pehlivan Gündoğdu idi...Gündoğdu, Beykoz Belediyesinin tesisler için vermiş oldukları hizmet şükran ve minnetle karşıladıklarını söylerken, öte yandan sahanın maçlara kiralanması ile ilgili inisiyatifin kendilerinde olması talebinde bulundu.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kulüp temsilcilerinin  konuşmaları ardından yaptığı kısa açıklamalar dışında toplantıda iki kez uzun nitelikte konuşmada bulunurken kulüplerden gelen talepleri not aldıklarını söyledi.

Başkan Aydın ilçede sportif faaliyetlerin daha geniş bir çerçeveye yayılması için mesai harcadıklarına vurgu yaparken konuşması genelinde şu cümlelere yer verdi...

MURAT AYDIN," Beykoz'u bir spor kenti yapmak istiyoruz "

" Beykoz Belediyesi olarak futbol dışındaki tüm branşlarda var olmak istiyoruz...toplam 14 ayrı spor dalında faaliyette bulunuyoruz. Hentbol ve Buz Hokeyi dalları ile  ( ki Ankara Merkezli bir takımın Buz Beykoz olarak kurulmasının ardından cüzi katkılar ile ) Süper Ligde, Kızlarda Voleybol erkeklerde ise Basketbol branşı ile liglerde mücadeleye çıkıyoruz. Futbol branşını sizlere bıraktık, malzeme, araç-gereç, ulaşım ve tesislerim bakımı ile ilgili sizlere katkılarımız ise olacak. Biz ilçe spor kulüplerimize Pandemi döneminde faaliyet ve müsabakaları olmadığı için maddi anlamda yardım yapamadık ancak 2022 yılının ilk çeyreğinde Beykoz Belediyesi olarak maddi olarak belirlenen usul ve prensipler doğrultusunda yardımda bulunacağız. Beykoz Belediyesi olarak Beykoz Spor Kulübüne talipli olan 2-3 iş adamını Beykoz 1908 yönetimine yönlendirdik, o konudaki tasarrufu Kulübün Başkanı verecektir. Beykoz'un 7 bin kişilik güzel bir stada kavuşmasını istiyorum, mevcut stadın durumunu ilk günden itibaren güzel bir proje olarak görmedim. Kapalı, modern bir stat mutlak surette yapılmalı düşüncesindeyim. Bu konuda Paşabahçe Stadını bir ara düşünsek de yeri, konumu itibarı ile Boğaziçi Ön Görünüp hattında olması ve birçok presüdürün, kanuna uygun hale gelmesi için değişim şartı nedeni ile vaz geçtik "

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder