17 Temmuz 2021 Cumartesi

BEYKOZ ESKİ KULÜP BİNASINI İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI


Beykoz İlçesi için bir döneme damga vuran, insanların buluşma noktası idi..60-70 ve 80'li yıllarda biri ile buluşulacaksa tarif edilen iki noktadan biri Onçeşmelerin önü iken ikincisi Kulübün önü idi...

Beykoz Kulüp Binası hizmete   girdiği ilk günden itibaren gündemde olan bir yer konumunda. Ne yazık ki ilerleyen süreçte bakım-onarım-tadilat işleri bir hayli masrafı bulmaya başlayınca Bakanlığa bırakılmış ve Türk Sporunun Asırlık Çınarı üst kullanım hakkını kirazı olarak kullanmaktaydı.

Beykoz Kulüp Binası birçok evrelerden geçtikten sonra 10 sene önce yıkılmak sureti ile modern kullanışlı bir şekle bürünme amacı ile inşaatın başladığı yer olmuştu. Çelik direkler üzerine yapılan betonarme kısımları ve odaların ortaya çıkması ile yaşanan sevinç kursakta kalmış ve Bakanlık verilen sürede inşaatın yapılmamasını ileri sürerek binaya el koymuştu.

Sonrasında kurumlar arasında pinpon topu misali gidip geldi tarihi mekanı içeren inşaat geçen aylarda çelik direklerin sökülüp götürülmesi ile gündem gelmiş hatta bazı kesimlerce bu direklerin satıldığı iddiası bile gündeme gelmişti.

Birçok kesim Çelik direklerin sökülmesi ile deniz ile sıfır noktaya kadar sökülen kısımların ardından bir daha da yapılamayacağı yönünde konuşmalar almış başını gitti.

Öyle ki binanın yapımı ile ilgili farklı kurum ve belediyelerden onay alınması gerekmekte...işte bu dedikoduların ardından öncelikle Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Engin Köklü çelik kısımların satılmasının söz konusu olmadığını söylerken Anadoluhisarın'daki Belediye Deposunda bulunduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz gün kulüp binası önünden geçerken bir hareketlilik gördük...kafamızı uzatıp baktığımızda tabanda beton dökümünü gördük...o sırada içeri giren bir çalışandan binanın yeniden yapılması ile ilgili müjdeli haber geldi !!! bina yapılacak...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder