17 Temmuz 2021 Cumartesi

BEYKOZLULAR AMERİKAN KELEBEĞİ İSTİLASINDAN İLLALLAH DEDİ !


Şu sıralar Beykoz'da farklı bir mücadele yaşanmakta, ancak bu mücadelenin ne derece başarılı olacağı ise şimdilik şüpheli...

Beykoz İlçesinin değişik bölgelerinde tam anlamı ile " Amerikan Kelebeği " istilası yaşanıyor.



Sıkıntı o kadar büyük ki ne meyvelerden ne de diğer ekilenlerden verimli ürün alınabilecek gibi...yaşanan sıkıntılar bugün Televizyon Haber Bültenlerine de konu edildi.



Akbaba Mahallesinde yapılan çekimler ile sıkıntılar tüm Türkiye'ye aktarıldı. A Haber gelen bilgi üzerine Akbaba Mahallesinde başta Mahalle Muhtarı Yüksel Kılıç olmak üzere özel röportajlar ile durum tespiti yaptı ve aktardı.


Peki ne idi bu ismi ilginç tırtılın özelliği ve ülkemize, Beykoz'a nasıl gelmiş olabilirdi...Ülkemizde ilk kez görülme tarihi 1975 olarak kayıtlara geçmiş. Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısı birinci döl zararını oluşturacak kelebek uçuşları Mayıs ayından itibaren görülmeye başlanmakta. Birçok bitkide beslenebilme özelliğinden dolayı eğer ki ciddi anlamda bir mücadele yapılmadığı anda büyük zararlara yol açabilmekte. Dut, Armut, Kiraz gibi meyvelerde oldukça zararlı, yapraklarından itibaren yemeğe başlayarak doğal yaşama, ürün elde edilmesine engel olmakta.



Beykoz Akbaba Mahallesinde yapılan çekimler ile gerçekten de meyve ağaçlarındaki yaprakları hasarlı halleri göz önüne serilmiş. Beykoz Belediyesinin yaptığı ilaçlamalara ilaveten vatandaşlarda kendi imkanları ile Amerikan Kelebeği ile mücadeleye devam etmekte. Ama durum hiç de iç açıcı değil ağaçların tepelerinde yerleşmiş olan bu tırtıl ile mücadele etmek zor ve büyük çaba sarf etmek gerektirmekte.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder