14 Temmuz 2021 Çarşamba

MUHAMMED İSLAM TAEKWONDO YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU


Kısa bir süre önce hayatını kaybeden federasyon asbaşkanı Zekeriya Tutar’ın adının verildiği ve Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 67 il, 562 kulüpten toplam 1892 sporcu katıldı.

Turnuvaya Beykoz'dan gerek kulüpler bazında gerekse de ferdi olarak katılan sporcular vardı. Bunlar arasında Yıldız Erkekler 33 Kiloda Ferdi olarak katılım sağlayan Beykoz ilçesi Sporcularından Muhammed İslam Kilosunda Türkiye Şampiyonu oldu.

Beykoz Koç Ortaokulu ( Eski Ziya Ünsal Ortaokulu ) öğrencisi olan Muhammed İslam Final maçında Nigde Dünya Spor Kulübünden katılan rakibi Ahmet Çapacı'yı güzel bir oyun neticesinde mağlup ederken Beykoz İlçemize gurur yaşattı.

Tabii ki Türkiye Şampiyonu unvanının gerisinde yılları içeren bir çalışma döneminin de yaşandığı bir gerçek. Şimdilerde 13 yaşında bir delikanlı olan Muhammed, babası Ömer İslam'ın yönledirmesi ile 6 yaşında spora başlamış.

Her ne kadar Babasının Karate Sporunda bir mazisi varken Muhammed ile birlikte bir kulvar değişimi de yaşanmamış değil. Ömer Hoca şimdilerde 1.Kademe Taekwondo Antrenörü olarak yeni branşında siftahı yapmış.

Muhammed İslam 6 yaşında başladığı bu spor dalında başarı basamaklarını teker, teker çıkmış bir yetenek. Değişik Yaş Gruplarında İstanbul Şampiyonlukları yaşayan Muhammed,aynı zaman diliminde Türkiye Şampiyonlarından beşincilik, ikincilik yaşadıktan sonra Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasından Altın Madalya ile döndü.

Taekwondo tabiri ile 3.Pum, 3.Dan Siyah Kuşak Sahibi olan Muhammed İslam Türkiye Şampiyonu olarak direk olarak Yıldız Erkekler Taekwondo Milli Takımın kapısını ardına kadar aralamış durumda.

Türkiye Şampiyonasında Ferdi olarak müsabakalara katılım sağlayan Muhammed İslam geçmiş dönemlerde Çağlayan Bağdatlıoğlu Hocasının Kulübünden farklı yıllarda müsabakalara çıkmış. Tabii ki başarı çıtasını yükseltmeye devam edip dikkatleri çekince birçok spor kulübünden de tekliflerin geleceği de bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder