9 Mart 2022 Çarşamba

BEYKOZLU GENÇLER DİJİTAL DÜNYA’YA GÜVENLE KATILACAK


Beykoz’da çocuk ve gençlere dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandıracak, yeni nesillerin üretken ve girişimci yönlerini geliştirecek “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi başladı.

“DİJİTAL YETKİNLİKLER VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ” PROJESİ BAŞLADI 

Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle kurulacak merkezde, 10-24 yaş grubundaki 450 çocuk ve gence dijital vatandaşlıktan medya-okuryazarlığına birçok konuda eğitim verilecek.

Uzmanlarla yapılacak atölye çalışmalarıyla çocuk ve gençlere dijital dünyada güvenle var olma, etik kurallar çerçevesinde üretim yapma kabiliyeti kazandıracak projeden aile ve öğretmenlerle birlikte toplam bin kişi yararlanacak.  



Beykoz’a dijital alanda nitelik getirecek projenin açılışı dolayısıyla Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, İSTKA Proje Uzmanı Duygu Topçu Yokuş ve ilçedeki üniversitelerden temsilciler katıldı.  

Başkan Murat Aydın: “Gelecek Merkezi’ne ilk Adımı Atıyoruz”

Projenin açılışı toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Bizim büyük hedefimiz ‘Gelecek Merkezi’yle alakalı. TAÜ ile bir buçuk yıldır üzerinde çalışıyoruz. Sanayi, Teknoloji ve Kalkınma Bakanlığı ve İSTKA bize çok büyük destek vermeye başladı. Kaymakamlığımız, devletimiz her türlü desteği veriyor. Beraber çalıştığımız TAÜ, ülkenin gözde üniversitelerinden. Çocuklarımızın, gençlerimizin, dijital anlamda okur-yazar olması,  ailelerin de farkındalık yakalaması anlamında bu projeyi önemsiyoruz. Gelecek Merkezi’ne ilk adım olarak nitelendiriyor, Beykoz’umuza ve gençliğe katkısı olsun istiyoruz. Projemize destek veren tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Rektör Halil Akkanat: “Sanal Dünya Hayatımızın En Önemli Parçası” 

Dijital dünyada yaşanan hızlı değişime dikkat çeken Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise: “90’lı yıllarda herkesin bir bilgisayar alayım mı, internet alayım mi diye düşündüğü bir dönemden bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Artık gerçek dünya dışında sanal dünya var ve hayatımızın en önemli parçası haline gelmiş durumda. Buna ayak uydurmak zorundayız. Bunun bize getirdiği avantaj ve dezavantajları, iyi anlayıp, iyi anlatıp, bizden sonraki nesillere iyi öğretmemiz gerekiyor. Ve bunu da eğitim programlarımızın temel bir parçası haline getirip bunun yararlı şekilde kullanılmasıyla ilgili yol, yöntem ve çözümleri hep birlikte geliştirmemiz gerekiyor. İşte bu projenin temelinde de bu fikir var. Projenin başarıya ulaşması için üniversite olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Katkıda bulunan tüm kurum ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   

Kaymakam Çiçekli: “Proje Gençlere Rehberlik Edecek”

Projenin gençlere dijital dünyanın doğru kullanımı konusunda rehberlik edeceğini söyleyen Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de: “Dijital çağ hayatımızı kolaylaştırdı. İyi kullanmazsak ve gençlerimize doğru rehberlik yapamazsak düşmanımız da olabilir. Hayatımız bir bütün ve bu bütünün bir parçası da dijital hayat oldu, bununla yol yürümek durumundayız. İnşaallah bu proje dijital dünyanın doğru kullanımı konusunda rehberlik edecek, Beykoz’un gençliğine, akademisine büyük katkı verecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum”  diyerek iyi dileklerini dile getirdi.

Atölye Üretimleri Yapacaklar

Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi’yle ilçedeki çocuk ve gençlerin öncelikle dijital vatandaşlık ve 21. yüzyıl okuryazarlıklarına hâkim, dijital dünyada sadece bilinçli ve etik bir davranış gözeterek tüketen değil, yeniden üreten bireyler olması hedefleniyor.    

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde verilecek eğitimler, “Gençler İçin Temel Dijital Eğitim”, “Gençler İçin Profesyonel Dijital Yetkinlik Eğitimleri” ve “Dijital Yetkinlikler Uygulama Atölyeleri” konu başlıklarından oluşacak.   

İş Dünyasıyla Buluşacaklar

Proje kapsamında yapılacak uygulamalı atölye çalışmalarıyla ise çocuk ve gençlerin yetenekleri ve yaratıcılıklarını keşfetmeleri sağlanacak.  

İş dünyasının önde gelen temsilcileriyle buluşmalar organize edilecek ve başarılı olan gençlere mentorluk desteği sunulacak.  

Beykoz Belediyesi Soğuksu Gençlik Merkezi çatısı altında, akran öğrenmesini içeren ve kendini besleyip yenileyen, sürdürülebilir bir dijital ekosistem kurulması da projenin kalıcı hedefleri arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder