23 Şubat 2022 Çarşamba

BEYKOZ’DA RENKLİ HAMSİ ŞENLİĞİ


Beykoz’da bu yıl 2.si düzenlenen Hamsi Şenliği yoğun ilgi gördü. 3 ton hamsi ikramı yapılan şenlikte vatandaşlar hamsiye, horona ve eğlenceye doydu.

Beykoz Belediyesi tarafından sahil etkinlik alanında yapılan şenlikte mangal ve tavalarda kızartılan 3 ton hamsi, 12 bin ekmek arasında dağıtıldı. Güzel havanın da etkisiyle sahilde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar hem balık yedi hem de kemençe eşliğinde horon tepti.

Hamsi Şenliği’ne katılan Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın,  vatandaşlara hamsi ikram ederek ailecek yaşanan coşkuya ortak oldu.

Karadeniz Müziği’nin sevilen gurubu İMERA’nın konser verdiği etkinlikte, ilçe sakinleri hareketli  türkülere eşlik ederek eğlendi.

Başkan Murat Aydın: “Sahilimiz Sizlerle Güzel”

Alanda ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “İstanbul’un en güzel sahiline sahip ilçemizde bugün coşkulu bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Sizlerin mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu ediyor. Varlığınız bize güç katıyor. Alana gelerek şenliğe güzellik katan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karadenizli sanatçılar Mahmut Uzunöner, Bedirhan ve Semih Aytaç’ın konser verdiği şenlikte halk oyunları gösterileri de sergilendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder