24 Şubat 2022 Perşembe

BEYKOZ BELEDİYESİ " YÖRE BULUŞMALARI " DEVAM EDİYOR


Beykoz Belediye Bakanlığının İlçede ikamet eden ve Anadolu'nun farklı coğrafyalarından gelen insanların yörelerini tanıtma amacı güttüğü projede sırası ile programlar yapılmaya devam ediliyor. İşte derlediğimiz haberimiz...


“BEYKOZ YÖRE BULUŞMALARI”NDA ORDU RENKLERİ    

 Beykoz’da, Anadolu’nun güzelliklerinin, kardeşlik ve dayanışma ikliminin özel belgesellerle sergilendiği “Beykoz Yöre Buluşmaları”,  Ordu’nun tarihi ilçesi Mesudiye’den 6 köyün tanıtıldığı geceyle başladı. 

 



Beykoz Belediyesi tarafından, ilçenin sosyal ve kültürel renklerini oluşturan yöre ve köy derneklerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen  “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın ilk gecesinde Mesudiye’nin Arıcılar, Bayırköy, Çukuralan, Güzelce, Hamzalı ve Mahmudiye Dernekleri ağırlandı.

 

Kavacık Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Ordu Federasyonu Başkan Yardımcısı Celalettin Dervişoğlu, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, Beykozlu Ordulular Derneği Başkanı Sezai Biçer, meclis üyeleri ve Mesudiyeli vatandaşlar katıldı.

Başkan Murat Aydın’ın Gözünden Mesudiye

Buluşmada ilk olarak katılımcılarla birlikte, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın seçim çalışmaları sırasında söz verdiği, 2019 yılında Mesudiye’ye yaptığı ziyarette çektiği doğa, insan ve yaşam manzaralarından oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

Ardından yöre buluşmaları için özel hazırlanan “Beykoz’un Renkleri” Belgeseli’nde yer alan,  Mesudiye’nin Arıcılar, Bayırköy, Çukuralan, Güzelce, Hamzalı ve Mahmudiye Köyü’nden derlenen kesitler gösterildi.

Mesudiyelileri ata topraklarına yolculuğa çıkaran belgesel, programa katılanlar tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Başkan Murat Aydın: “Belgeseller Ata Topraklarıyla Bağı Sağlıyor”

Gecede katılımcılara hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın:  “Ay yıldızlı bayrağımız altında birlik ve beraberlik içinde yaşamak için geldiğimiz toprakları unutmamak gerekiyor. Bu belgeseller bu bağı sağlıyor. Bu çalışmayı hemşerilerimizden aldığımız yetkiyle gerçekleştirdik. Katılımızın için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Köy dernek başkanları da memleket manzaralarını kayıt altına alan “Beykoz’un Renkleri” Belgeseli için Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti.

İlçe sakinlerinin memleketlerinden izler bulduğu “Beykoz Yöre Buluşmaları” 2 ay boyunca devam edecek.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder