25 Şubat 2022 Cuma

A.HİSARIN'DA CUMARTESİ GÜNÜ ÜNİVERSİTENİN KALDIRILMASINA KARŞI PROTESTO EYLEMİ OLACAK


Anadoluhisarı'nda bulunan Marmara Üniversitesi yerleşkesinin boşaltılarak Maltepe'deki yeni yerine taşınacağının  ve boşalan yere de Boğaziçi Üniversitesinin geçeceği yönündeki haberlerin netleşmesi sonrasında tepkiler her geçen gün artarak gelmekte.

Yerleşke girişinde öğrencilerin hafta içinde yaptıkları protesto buluşması sonrasında Beykoz İlçesinden değişik kurumların destek verdiği bir Basın Açıklaması olacağı yönünde paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Burasının boşaltılacağı haberlerinin ilk gelmeye başladığı dönemde Üniversite Arazisinin Villalar yapılmak üzere rant amaçlı satılacağı yönünde ilçe kamuoyunu meşgul eden birçok yorumlar, paylaşımlar yapılmıştı.

Türkiye'nin alanında en başarılı eski adı ile Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ( Besyo ) yeni tanımlama ile Spor Bilimleri Fakültesi Mezunu birçok ünlü Teknik Adam Türkiye'nin en üst liglerdeki takımlarında başarılı ile görev yapmakta idi.



SPORUN KALBİ BURADA ATMAKTA İDİ

Beykoz İlçesi için de çok önemli bir yeri olan Yerleşke içindeki Spor Akademisi Stadı ve yanında yapılan Yan Saha uzun yıllar futbol maçlarının yükünü çekmekte idi. Beykoz Futbol Takımı 1970'lerin ikinci yarısı ve 80'li yıllarda maçlarını bu statta oynamakta idi.

Anadoluhisarı Spor Akademisi Stadı bulunduğu semtin Kulübü için de vazgeçilmez değerde bir konuma sahipti. Yıllar önce Kulüp tesisleri yıkılıncaya kadar, Basketbol, Kürek, Atletizm, Futbol, Voleybol ve diğer branş takım ve sporcuları antrenmanlarını yerleşke içinde yapmakta idi.

Geçen ay futbol sahasının amatör maçlara açılması ve akabinde sembolik bir maçın oynanması ile yeniden heyecanlanan yılların camiasını yeniden hüzün kaplamış durumda. 

BEYKOZLULARIN GİRİŞİNE KAPANACAK MI?

Beykoz İlçesinde genel görüş şu ki burası Boğaziçi Üniversitesine verildiği, gelip yerleşme oldu andan itibaren Beykozluların girişine futbol maçlarına ve değişik branşlarda antrenmanlara, koşu ve spor yapanlara kapanacak... Bu konuda net bir ifade kamuoyuna verilmediği müddetçe de tepkiler çığ gibi büyüyecek gibi.

Öte yandan yeni bir yerleşkesi olan bir Üniversitenin de Beykoz'daki yerleşkesini bırakıp yeni binalarına gidecek olması normal bir presüdür olarak da algılanabilir. Beykozlular Spor Akademisinin yani özellikle de son çare olarak da Spor Bilimleri Fakültesinin burada kalması yönünde istekleri bulunmakta.

PEKİ ÖĞRENCİLER NEDEN ENDİŞELİ?

Öğrenciler açısından da konuya bakıldığında geçtiğimiz günlerde bir protesto yapan öğrenciler de özellikle Anadolu'nun değişik yerlerinden gelen Kız öğrenciler için bir yurt binasının burada olması ise başlı başına bir anlam taşımakta. Maltepe'ye taşınma olursa hem buradaki düzenleri, yurtları ellerinden gidecek hem de Beykoz İlçesinin değişik noktalarında kiraladıkları evler...İstanbul'da ev kiraları müthiş derecede artmış iken ortada kalma korkusu da öğrencilerde hakim gibi...



BOĞAZİÇİ ÜNV.REKTÖRÜNDEN TWİTTER PAYLAŞIMI

Boğaziçi Üniversitesi Kayyum Rektörü Naci İnci ise gelişmenin kamuoyuna düşmesini ardından , Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Beykoz İlçesi Göksu Mahallesi'nde bulunan kampüs alanının toplamda 122 bin metrekare yüz ölçümlü taşınmaz alana sahip olduğunu belirterek, halihazırda Marmara Üniversitesi tarafından kullanılan kampüsteki akademik ve idari birimlerin Bahar 2022 döneminin sonunda boşaltılarak kullanımlarına devredileceğini kaydetti.

Beykoz Kulüpler Birliğinin öncülüğünde aralarında Beykoz İlçesinin değişik Sivil Toplum Kuruluşlarının da yer alacağı geniş bir katılımın olacağı Basın Açıklaması ile ilgili sosyal medya organlarına yansıyan, özellikle de İlçedeki Spor Kulüplerin hesaplarından yapıla paylaşımda Beykoz Kulüpler Birliğinin şu bilgi notu yer almakta....

Kamuoyunun Dikkatine 

26.02.2022 tarihinde Cumartesi günü saat 14.30 da  

Beykoz’umuzun spor tarihinin önemli değerlerinden olan Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Yerleşkesinin Boğaziçi Üniversitesine verilmesinden dolayı Beykoz’umuzun Spor Kültürü ve geleceği tehlikeye girmiştir. Konuyla ilgili Fakültemizin Yerleşkesinde yapılacak olan   Basın açıklamasına Beykoz’un Sivil Toplum Kuruluşları olarak destek veriyoruz. Sizlerin de destek olmanız adına sayfalarımızdan çağrı yapmanızı rica ederiz. Bütün İstanbul Sivil Toplun Kuruluşları olarak  orada olmamız gerekmektedir. 


Beykoz Kulüpler Birliği

Beykoz Muhtarlar Derneği

Beykoz Dernekler Birliği

Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder