2 Eylül 2022 Cuma

BEYKOZ MISIRI’NDA TATLI HASAT


İstanbul’un yeni kent tarımı merkezi Beykoz’ da atalık tohum ve doğal tarımla üretilen tatlı ve sütlü Beykoz Mısırı’nın hasadı başladı. 15 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında sofralara lezzet katacak Beykoz Mısırı, çiftçisine verilen alım desteği ve fiyat artışıyla kazançlı bir sezon yaşatacak. 

Beykoz genelindeki 37 bin dekar arazi üzerinde, 400 dekarlık alanda ekilen Beykoz Mısırı’nda bu yıl yaklaşık 200 bin adet süt mısırı hasadı, 100 dekarlık alanda ise 1000 ton, hayvancılıkta süt yemi olarak kullanılan, silajlık mısır üretimi bekleniyor. 

Beykoz Belediyesi 38 Bin Mısır Alacak  

Beykoz Belediyesi ilçede kente tarımını canlandırmak üzere 3 yıl önce öncülük ettiği “Alım Destekli Tarım Projesi” kapsamında çiftçiye sezon öncesinde söz verdiği 38 bin adet mısırın alımına başladı.

İlçeye özgü atalık tohumdan üretilen mısır çiftçiye verilen alım ve zirai danışmanlık desteğiyle tarlada ekonomik değer kazanırken sahada aktif olarak yürütülen tanıtım faaliyetleriyle de daha çok kişiye ulaşıyor. 

Mısır Festivali’nde Lezzet Şöleni

Mısır hasadıyla birlikte alımı başlayan 38 bin adet mısırın 20 bini, Tarihi Küçüksu Çayırı’nda düzenlenen “Beykoz Mısır Festivali”yle İstanbul’a ve ilçe sakinlerine ikram edildi. Festivalde ziyaretçilere lezzet şöleni yaşatan mısırlar, Beykoz Köy Pazarı’nda 28 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında kazanlarda kaynatılarak tüketicilerle buluşacak.    

İhtiyaç Sahibi Sofralara Giriyor

Alım Destekli Tarım kapsamında çiftçiden alımı devam eden 18 bin adet mısır ise Sosyal Masa ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edilecek.

Beykoz Mısırı’nın hasadı Eylül ayı sonuna kadar sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder