30 Mart 2021 Salı

BEYKOZ'DA YAYA GEÇİDİ ÖNCELİK FARKINDALIK UYGULAMASI VARDI

 

Bugün Beykoz Belediyesi önünden itibaren yaşanan trafik sıkışıklığımı görenler ve yaşayanların aklına ilk gelen şey - Galiba Belediye önünde bir trafik kazası var, çok sayıda polis ve de kalabalık orada -  diyedursun, mesele hiçte öyle değildi.

İç İşleri Bakanlığınca 2019 yılından itibaren eş zamanlı 81 ilde yapılan trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile " Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın " sloganıyla yapılan etkinliğinin Beykoz bölümünde ilçe protokolüne dahil isimler katılım sağladı.




Beykoz İlçe Kaymakam Vekili, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay başta olmak üzere kamu kurumlarının temsilcileri güne özel broşürleri araç sürücülerine verip bilgilendirmede bulundular.

Yapılan düzenleme ile " Yaya Öncelikli Trafik " anlayışı yasal bir zemine oturtulmuş idi. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken " Yavaşlamak " buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa " İlk geçiş hakkını vermesi " zorunlu hale getirilmiş idi.

Beykoz Belediye Başkanlığı önündeki ana yolda etkinlik öncesinde yaya geçidi boyama işlemi yapıldı. Ardından görevli trafik ekipleri dubalar vasıtası ile özel bir geçiş alanı oluştururken Beykoz Protokolüne ait isimler broşür dağıtımı gerçekleştirdi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder